Leziune menisc - gr 2 Crues

22-07-2016
vbartan
Nu este medic/terapeut
vbartan
Buna.
Am facut in urma cu cateva zile o investigatie RMN genunchi drept. Rezultatele sunt urmatoarele:
Fragmentare grad II corn posterior menisc intern, fisuri de gradul I corn anterior si posterior menisc extern. Ligament incrucisat anterior cu edem fibrilar in ansamblu cu elongatii fibrilare, ligament incrucisat posterior normal. Fara condropatii si fara arii de edem osos. Fara luxatie patelara. Plica patelara mediana tip B. Imagini milimetrice chistice paramniscale anterior extern. imagine chistica extraarticulara de aproximativ 9 mm situata anterior de retinaculul patelar extern.
Concluzie: ruptura gradul II Crues menisc intern corn posterior. Fara condropatii.
Va rog sa ma ajutati cu interpretarea acestui rezultat. Mentionezca ma apelat la medic din cauza acele formatiuni chistice, care apare si dispare la intervale de aproximativ 1 luna, situatia se mentine de aproximativ 10 luni. Multumesc
5 comentarii
0
22-07-2016, ora 21:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Simpla enuntare a unor termeni RMN nu are nici o semnificatie practica.
RMN-ul are valoare numai daca este studiat ca imagine nemijlocita, in timpul consultatiei la specialistul in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
23-07-2016, ora 08:44
vbartan
Nu este medic/terapeut
vbartan
Am inteles. Multumesc pentru interventie. Imi puteti recomanda un medic in situatia mea in zona Oradea, Cluj? Multumesc
0
23-07-2016, ora 09:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu va pot recomanda, pentru ca nu-i cunosc pe specialistii din zona mentionata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
24-07-2016, ora 23:30
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara

Descrierea leziunilor articulare in RMN poate avea multe semnificatii, dar ea trebuie corelata cu tipul Dvs de activitate fizica, trecutul traumatic - care pare evident - si cu varsta.
Am putea rediscuta unele concluzii daca ne oferiti cateva detalii:
- varsta
- greutate
- traumatisme genunchi recente
- tratamente efectuate
- alte explorari efectuate (Radiografii?); consulturi ortopedice?
- simptomele care v-au determinat sa faceti RMN

Cu stima
SL Univ Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor In Stiinte Medicale
Constanta
0
18-04-2017, ora 22:23
vbartan
Nu este medic/terapeut
vbartan
Multumesc pentru interventie.
Legat de traume din fericire pot sa spun ca nu prea am avut, nu imi aduc aminte sa ma fi lovit la genunchi - nu practic nici un fel de sport in afara de mersul pe jos, bicicleta, uneori badminton. Am avut o perioada de vreo 4 ani in timpul studentiei in care am circulat foarte mult pe jos, distante foarte lungi, in ritm foarte alert. Nu foloseam nici un mijloc de transport in comun si locuiam in Cluj-Napoca. Am cazut o data de la o inaltime de cca un metru dar atunci am avut un traumatism in zona tibiei in putin mai sus de glezna. Am varsta de 38 de ani, inaltime cca 1, 53 m si o greutate de 46-47 kg stabila in ultimii 10 ani. Greutatea maxima am avut-o in timpul sarcinii aprox 70 kg.
Tratament am facut periodic cu Fleximobil cate 30 de zile si Mobilat. Insa fara efect. Am facut si radiografii dar fara a se evidentia ceva. Ortopedul din localitate m-a vazut de cateva ori. Ultima data in urma cu 10 zile cand mi-a recomandat o interventie chirurgicala pentru a scoate acea formatiune chistica evidentiata la RMN situata undeva in partea antero laterala dreapta jos a rotulei.
Acest chist a fost si motivul pentru care m-am prezentat in prima faza la ortoped. Un alt aspect pe care as dori sa il precizez este faptul ca acest chist are o anumita evolutie ciclica. Are perioade in care este foarte evidentiat, ascutit as putea spune si perioade in care se aplatizeaza usor si parca umflatura se deplaseaza spre partea dreapta a articulatiei genunchiului. In ultima perioada a si crescut in dimensiuni si a avut o perioada foarte indelungata in care a fost foarte pronuntat - ascutit. Este inestetic, este dureros in special la presiune, la urcat si coborat scari este uneori dureros, in pozitia de flexie a genunchiului este dureros si parca strange ceva acolo si mereu trosneste articulatia
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: