leziuni cutanate si mancarimi in sarcina

01-01-2011
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
sunt in luna a noua de sarcina si pe tot corpul, in special pe brate si picioare am leziuni cutanate insotite de mancarimi groaznice.pt calmare folosesc o mixtura mentolata si ca tratament, un unguent.e o chestie specifica sarcinii care trece dupa nastere sau e ceva mai grav?
3 comentarii
0
01-01-2011, ora 15:34
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E normal, e pruritul de sarcina.Ce unguent folosesti ? Cel cu galbenele si propolis este bun.se datoreaza ficatului, exista o staza, o incetinire a functiilor acestuia, functia de detoxifiere este mai lenta.sau poate fi ca urmare a unei anemii...Consuma mai multe lichide, fa bai cu apa cu sare la picioare si ai rabdare caci nu mai ai mult...Nastere usoara !
0
04-01-2011, ora 12:27
Elliza
Nu este medic/terapeut
Elliza
Buna ziua! Am si eu o problema asemanatoare cu deosebirea ca, in cazul meu, mancarimile si eruptia cutanata au debutat mult mai devreme, in saptamana 6-7 de sarcina (acum am intrat in saptamana 9), iar petele sunt raspandite diferit... au aparut mai intai pe scalp, apoi pe gat, pe fata, iar acum pe spate. Doar o singura pata se afla pe burtica, deasupra ombiliclui. Initial imi provocau mancarimi teribile dar acum, dupa aproape o saptamana, abia daca ca nu se mai observa. Se inrosesc in special dupa dus. Mancarimea persista insa. Am incercat sa le tamponez cu ulei din samburi de strugure si mancarimile s-au mai calmat.
Este posibil sa fie acelasi prurit de sarcina dar cu un debut precoce? In cazul acesta, evolutia ar putea fi mai agresiva si cu riscuri asupra sarcinii?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
0
05-01-2011, ora 19:07
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@Elliza : Daca mai apare eruptia sa mergi la un dermatolog.pruritul de sarcina apare de obicei in trimestrul II, cam din luna a VI-a.Ai grija ce mananci si nu lua medicamente fara ca medicul sa stie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Iritațiile pielii la copii - tipuri, cauze și tratament
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •