lichid in spatele timpanului

24-04-2009
irinap
Nu este medic/terapeut
irinap
Buna ziua,
Vreau sa va prezint situatia fetitei mele de 5 ani si sa imi raspundeti ce parere aveti despre ceea ce urmeaza sa fac;
Avand tot felul de raceli destul de des, amigdalele inflamate rau ca de-abia mai statea omusorul intre ele, urechi infundate mereu, auzul mult scazut, am fost la medicul specialist care m-a sfatuit sa operam copuilul de polipi si amigdale pentru ca aveam episoade rele destul de des trebuia sa ii administrez antibitice,.asa ca am operat-o pentru ca aflasem ca are un lichid in spatele timpanului si ca aveam sanse ca dupa operatie sa se scurga acest lichid pe cale naturala.
Mai am de asteptat cateva zile dupa care vom repeta analizele si vom vedea daca lichidul s-a eliminat; daca nu va trebui sa ii introducem in ureche un tub pentru drenaj, care am inteles ca se introduce facand copilului anestezie generala si ca va trebui sa stea cu el in ureche cateva luni. Ma tot gandesc daca nu este cumva periculos acest lucru si nu stiu incotro sa o iau. Daca atunci cand va sta cu tubul in ureche ii va intra apa pe acolo ce fac?
Am foarte mari emotii si imi pun tot felul de intrebari daca sa fac asta sau nu ? daca s-ar putea elimina in timp si fara astfel de interventii? daca este pericolul mai mare decat beneficiul pe care l-ar putea aduce o astfel de interventie?
Astept cu mare nerabdare raspunsul dvs. Multumesc mult.
2 comentarii
0
24-04-2009, ora 21:26
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pana acum ati facut totul corect.
intradevar copilul trebuea operat!
daca acum respira bine pe nasuc...
si nu are secretii mucopurulente din nas.. urechea trebue sa se elibereze de acel mucus.. si timpanul trebue sa inceapa sa se miste liber.
copilul la 5 ani pote fi testat si acasa.
astupati.. o ureche a copiluli cu un dop de vata imbibat in ceva uleios... si numarati in soapta.. cifre luate la intamplare 4, 9. 2. 7 daca va departati la 5-6 metri.. si copilul aude soapta.. este perfect! nu trebue sa recurgeti la acel tub de drenaj.
repetati si cu cealalta ureche !
cand aveti audiograma si timpanograma.. trimiteti.o pe mail si vorbim!
0
04-05-2009, ora 13:58
irinap
Nu este medic/terapeut
irinap
Am trimis toate copiile dupa audiograme si timpanograme pe adresa de mail de mai sus. Astept parerea dvs. Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.