Lichid sac Douglas

10-06-2011
mile84
Nu este medic/terapeut
mile84
Buna ziua! Cand am aflat ca sunt insarcinata imediat am mers la medic unde mi s-a gasit lichid in sac Douglas. Initial s-a crezut ca este sarcina extrauterina dar peste o saptamana s-a confirmat sarcina intrauterina. Initial doctorul mi-a scos 80 ml de lichid. Dupa doua saptamani la control s-a observat din nou lichid de data aceasta mai putin dar pentru siguranta s-au scos 20 ml pentru analiza. Azi am aflat ca lichidul extras este steril si nu prezinta celule canceroase. La intrebarea mea catre medic de unde crede ca provine acest lichid am primit raspunsul "Greu de spus".
Doctorul m-a chemat la control peste 2 saptamani dar eu nu pot sta linistita. Sarcina a ajuns la 8 saptamani si imi este teama sa nu fie afectata de acest lichid. Mentionez ca la analiza de sange am o usoara anemie plus leucocite putin peste normal. M-am gandit si la o eventuala apendicita dar doctorul mi-a spus ca lichidul ar trebui sa fie urat mirositor si cu aspect urat ceea ce nu este. Pe mine nu ma doare nimic insa anul trecut acest lichid s-a eliminat cu antibiotice pe ideea ca era de la "o usoara anexita" dupa care am urmat tratament pentru stimulare ovariana..
Va rog din suflet daca v-ati mai intalnit cu astfel de cazuri astept un raspuns avizat. Ce analize sa mai fac ca sa aflu ce-i cu lichidul acela? De unde credeti ca provine? Multumesc mult!
4 comentarii
0
10-06-2011, ora 23:52
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,

Nu stiu ce sa zic,
dar, ma intreb, va intreb,
avand DEJA lichid SI INAINTE DE A RAMANE INSARCINATA,
DE CE nu ati rezolvat intai problema..si apoi sarcina???
te citez:
"anul trecut acest lichid s-a eliminat cu antibiotice pe ideea ca era de la "o usoara anexita" dupa care am urmat tratament pentru stimulare ovariana.. "
"

Sanatate
si
O seara buna.
0
11-06-2011, ora 09:28
mile84
Nu este medic/terapeut
mile84
Anul acesta inainte de Paste am mers la un control, e drept nu la acelasi medic din cauza programului de serviciu. La sfarsitul consultatiei medicul mi-a spus ca din punctul sau de vedere totul este in regula. La o luna si jumatate dupa acest consult am ramas insarcinata. Nici nu m-am gandit si nici nu vreau sa cred ca doctorul a vazut acel lichid si nu mi-a spus.
Multumesc pentru raspuns!
0
12-06-2011, ora 18:33
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Va trebui repetata ecografia, de preferat o ecografie transvaginala..in cazul unei sarcini lichidul din Douglas poate proveni atunci cand exista o localizare ectopica a sarcinii, cand sunt probleme cu sarcina [ de ex. o sarcina molara ], sau poate proveni dupa un traumatism abdominal [ ar fi fost si sange in lichidul recoltat ], de la afectiuni cardiace, renale, hepatice etc..Alte boli nu ai, nu se umfla picioarele peste zi ? In orice caz, daca ecografia nu arata nimic suspect, cu tratament si repaos lichidul se va resoarbe.
0
12-06-2011, ora 20:01
mile84
Nu este medic/terapeut
mile84
Am sa merg la control peste aproximativ doua saptamani si mai vad atunci ce s-a mai intamplat. Deocamdata nu mi s-a umflat picioarele numai la mancare "fac mofturi". Multumesc lui Dumnezeu, sarcina evolueaza bine si sper sa fie asa si pe viitor. Sper ca data viitoare sa nu mai fie nici lichidul acela sau cel putin sa nu fie in cantitate mare. In rest am sa astept, cred ca aste este singura varianta.
Multumesc pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize și investigații în timpul sarcinii
  • Lichid în sacul Douglas - explicații, cauze, diagnostic
  •