Ligamente deget rupte, dupa 4 luni

18-12-2012
andrei87sport
Nu este medic/terapeut
andrei87sport
Buna ziua,

In vara mi-am rupt unul dintre ligamente la un deget la mana. Cum am crezut ca este doar intins am ajuns la un medic in germania dupa 2 sapt care mi-a zis sa-l las asa fara radiografie fara nimic. Mare gresala. Dupa 2 luni cat l-am tinut eu legat dar l-am mai folosit crezand ca dispare inflamatia m-am dus la altul in romania si am facut o radiografie. Mi s-a zis ca le am rupte si ca nu le mai pot face nimic.

Acum intreb daca se poate remedia cumva in timp sau opera. De atunci l-am tinut tot legat drept pt ca ma durea si nu-l puteam folosi in mod normal. Nu se mai umfla ca inainte dar presupun ca daca-l fortez iar o ia.

O sa fie constanta durerea asta sau dupa un an doi se mai amelioreaza? Il simt ca fiind mai slab ca restul plus ca nu mai pot sa strang pumnul din cauza lui. Acum nu stiu daca s-a mai lipt la loc ceva si trebuie sa fac exercitii incet sau asa o sa stea mereu?

Se poate remedia cumva prin operatie sau alte metode?
Multumesc!
4 comentarii
0
18-12-2012, ora 21:56
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Consulta un chirurg plastician.Poti merge la Clinica de Chirurgie Plastica;Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Universitar Bucuresti. Numai bine
0
18-12-2012, ora 23:14
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza care ligament este rupt? cum s-a vazut acest lucru pe o radiografie? ce inseamna ca l-ati tinut legat?
cate ligamente aveti rupte? pentru ca in prima faza folositi singularul "unul dintre ligamente" mai apoi pluralul "le am rupte"
informatiile sunt difuze si insuficiente pentru a ne putem da seama de ce afectiune suferiti si care ar fi cea mai buna solutie pentru ameliorarea acestuia
0
19-12-2012, ora 18:13
andrei87sport
Nu este medic/terapeut
andrei87sport
Sa fiu sincer nu stiu exact ce este rupt si cate. Doctorul mi-a spus ca am ruptura de ligamente. Am radiografia cu mana din mai multe unghiuri si sincer eu nu vad diferenta cu celelalte degete. Probabil am facut-o sa vada daca am oase rupte ca altfel nu-mi explic. Degetul il pot misca dar daca il fortez se umfla si il simt ca si cum mi s-ar disloca. Parca nu-i legat bine.
De umflat se umfla intr-o parte mai mult, lateral stanga cum ma uit la el. Din ce am vazut pe net sunt 2 tipuri de ligamente acolo unul "Collateral ligament" si unul "Lateral band", eu presupun ca este ligamentul scurt si mai lat care sudeaza cele 2 oase (Proximal si Mijlociu).

Initial degetul l-am tinut o luna jumatate - doua legat in tifon, putandu-se indoi pana la 90 grade. Depinde cum am folosit mana. Dupa perioada asta am pus o atela din lemn ca sa stea drept pana in prezent.
Acum ameliorandu-se umflatura il pot misca dar tot nu pot strange pumnul, probabil cum nu l-am folosit ma tine. Si probabil trebuie ceva recuperare, exercitii. Dar cum nu stiu exact daca trebuie sa astept sa se vindece ceva de la sine, daca se vindeca, sau trebuie sa ma operez.

Pt ca l-am intrebat pe doctor daca se poate opera atunci la 2 luni. Si mi-a zis ca "ce sa-l mai operezi acum, tine-l asa, dar nu o sa-l mai folosesti ca inainte."

Eu vroiam sa verific daca e chiar asa, si nu se mai poate face nimic, sau se amelioreaza in timp.
Multumesc!
0
19-12-2012, ora 22:21
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
postati radiografiile ca se ne dam seama despre ce poate fi vorba
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce tăieturile în hârtie dor atât de tare?
  •