limba amortita

15-01-2006
emilbaciu
Nu este medic/terapeut
emilbaciu
Buna ziua.

Am momente cand vorbirea imi este afectata (ma sasaiesc), si simt limba amortita (sau incordata, nu stiu sa descriu sentimentul). In plus, sunt extrem de nervos.
Cand au inceput simptomele, imi amortea de foarte multe ori pe zi si asociam cu stresul, fumatul si cafeaua. In urma analizelor (de 6 saptamani), am redus drastic fumatul (2-3 tigari, acum sper sa reduc la 0) si cafeaua si am urmat o cura cu vitamine (Oligovit) in timpul unui concediu de 2 saptamani. Nu am mai avut probleme pana zilele trecute, dar problemele apar iarasi (2-3 atacuri pe zi).
Pe langa asta, am probleme si cu memoria de ceva vreme (de 3 ani am suferit o trauma-pierderea cuiva drag, in urma careia mi-am revenit extrem de lent). Trebuie sa notez tot, sa am totul scris, altfel ma simt pierdut (in tinerete ma bazam pe memoria vizuala la invatat, nu stiu daca va ajuta informatia).
Am 29 ani, sex:m, si as dori sa stiu daca cele 2 probleme sunt inrudite (memoria si limba amortita), si ce as putea sa fac.

Va multumesc si va doresc succes in mentinerea acestui forum.
3 comentarii
0
17-01-2006, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Inrudite sau distincte problemele pe care le descrieti sugereaza o suferinta de natura psihologica. Aveti in istorie un stress major pe care nu mi-e clar daca l-ati depasit inca. Daca la 29 de ani dvs. vorbiti despre ce faceati "in tinerete" asta inseamna ca va simtiti batran iar sentimentul acasta poate fi adus de o depresie. Tot in depresie ar putea avea originile si dificultatile de atentie pe care pareti sa le aveti si care pot fi cauza tulburarilor de memorie. Tulburarea de vorbire care apare in atacuri si este insotita de nervozitate s-ar putea datora anxietatii. Trauma de acum 3 ani impreuna cu stress-ul cotidian pot aduce atat depresie si anxietate.
Despre solutii putem vorbi cand stim exact ce tratam. Deocamdata acestea sunt doar ipoteze de diagnostic care se cer verificate si nuantate de un consult la specialist. Daca sunteti din Bucuresti va stau la dispozitie daca nu, cautati un psihiatru care este si psihoterapeut. S-ar putea ca solutia problemelor dvs. sa fie o combinatie de medicamente si psihoterapie iar psihologii nu pot prescrie medicamente.
0
21-06-2009, ora 11:38
nirwana
Nu este medic/terapeut
nirwana
mda
am si eu o problema
am limba amortita la fel...
cineva mi-a zis ca din cauza lipsei de calciu
se explica faza cu stresul
dar chiar asa?
am inceput sa iau calciu...dar tot asa...revine chestia cu amortitul
e ceva mai grav?sau e pe fond de stres?
sau...este un medicament care ma poate ajuta?
pls.help
nu sufar de anxietate!
0
24-10-2013, ora 16:12
anamariavintu
Nu este medic/terapeut
anamariavintu
buna ziua!as vrea sa intreb daca ar trebui sa fie un semnal de alarma problema mea..in ultimul timp ma trezesc noapte cu o intepatura puternica in limba care imi dispare incet, incet, mai nou acum simt gatul umflat si nu sunt amigdalitele, e ceva divers, si partile laterale ale limbi le simt cu intepaturi, am nasul inchis de 2 ani am facut diverse analize, am luat si antibiotice dar imic si am de 2 ani (precizez dupa o coma farmacologica de 30 de zile in urma unei forme grave de pneumonie interstitiala colegata la virusul A1HN1)un catar de care numai scap..credeti ca se leaga de ceea ce am avut aceasta senzatie ciudata a limbi?mentionez ca la gat am si tracheostomie.multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aspectul limbii - element de diagnostic facil cu AI
  •