Limba cu probleme

10-08-2018
alina irina
Nu este medic/terapeut
alina irina
Buna seara! Povestea mea incepe in noaptea de Anul nou, cand am simtit niste piscaturi la limba dupa ce am mancat niste branza. Nu m-am alertat, deoarece am limba scrotala si se intampla sa fie mai sensibila la anumite alimente, insa dupa putin timp am inceput sa am o senzatie asemanatoare cu cea de dupa ce bei um lichid fierbinte si sa simt limba usor mai umflata. Am mers la ORL, mi s-a spus ca e sindromul gurii arzande si sa iau 10 zile supradyn si septogal cu lactoferina. Nu s-a produs nicio schimbare, la alt control Orl am primit dg de glosodinie si o solutie preparata in farmacie cu tetraciclina si anestezina, tot fara rezultat. Am mers la maxilofaciale si mi s-a spus ca pare mai degraba o hiposalivatie, sa pun local vit A si sa fac detartraj. Dupa detartraj am ramas cu o sensibilitate deosebita a limbii in contact cu dintii de jos si cu urmele dintilor prezente pe limba. Am primit recomandarea de consult la gastri, la gastroscopie a iesit reflux clasa A, tratament cu pantoprazol, ibutin si probiotice timp de 6 saptamani, tot fara rezultat.
Pe varful limbii imi apar din vreme in vreme niste pete albe, limba e foarte sensibila in contact cu dintii de jos, parca amorteste usor sau simt ca si cum m-as curenta.
Am si o pelicula alba pe limba ce nu dispare la periaj si simt gura mai uscata decat de obicei. Ce investigatii as mai putea sa fac, incotro sa ma mai indrept?
5 comentarii
0
11-08-2018, ora 07:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Consult la gastrologie
Acolo e problema care se reflecta în cavitatea bucala
0
11-08-2018, ora 10:05
alina irina
Nu este medic/terapeut
alina irina
Multumesc mult pt raspuns. O sa incerc la alt medic, cel la care am fost mi-a facut gastroscopia cu rezultatul si tratamentul descris deja in mesaj
0
17-02-2019, ora 21:49
zuzo
Nu este medic/terapeut
zuzo
Alina, ai rezolvat problema cu arsura limbii? Cu aceeasi problema ma confrunt si eu de 8 ani.Spune-mi, te rog, daca ai scapat de acea senzatie de arsura a limbii? Si eu am urmat aproape aceeasi pasi ca tine, dar fara nici un rezultat.Multumesc!
0
04-01-2023, ora 12:04
alinacamelia
Nu este medic/terapeut
alinacamelia
Bună ziua! Vă rog să-mi spuneți dacă ați rezolvat problema cu acest sindrom și dacă ați găsit un tratament adecvat. Și eu am această problemă chinuitoare de ceva timp.
0
08-02-2024, ora 21:44
Larisairina
Nu este medic/terapeut
Larisairina
Ați găsit remediu la senzația de arsura pe limba?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Glosodinia

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: