limba geografica (pete pe limba)

18-03-2009
griliana
Nu este medic/terapeut
griliana
Buna seara,
Am o fetita in varsta de 4 ani( nascuta pe 29.04.2005), in luna octombrie -noiembrie 2008 am observat aparitia pe limba a unor pete de culoare rosie. Mentionez ca in general toamna si primavara are stari gripale, iar in aceea perioada cand am observat aparitia petelor, facuse tratament cu antibiotic ( ospamox in general), a avut perioade cand lua antibiotic si de doua ori pe luna, face des rosu in gat.Am sesizat medicul pediatru care mi-a zis ca fiind perioada mare de antibiotic posibil sa fie candidoza, prin urmare mi-a dat glicerina cu stamicin ( fara nici un efect) si dupa o luna mi-a dat pastile NISTATINA, tot fara efect.
Limba ei are uneori aspectul de limba incarcata ( alba, ca limba de sugar)si pe alocuri are pete rosii, limba isi schimba des aspectul, dar mereu are pete si striatii mai mult sau mai putin vizibile.
Am observat ca tot in aceeasi perioada( octombrie -noiembrie 2008) ia disparut si pofta de mancare, pana in vara -toamna 2008 Alexia era un copil mancacios ( orice aliment nu refuza nimic si manca singura) era chiar mai grasuta decat normal, din toamna cu mai mananca singura ( nu neaparat o problema ) dar trebuie sa fie rugata si prefera anumite alimente ( fara carne, nu mai manaca decat foarte rar preparate din carnetocata, ), si nu a avut pana acum trei zile nici o reactie negativa la nici un aliment( nu o deranja nimic) acum cateva zile am observat o reactie de respingere pentru portovala ( fruct) si lamaie( zeama), la sucuri naturale nu are reactii de usturime etc.
Schimbarea comportamentului cu privire la alimentatie este radicala, dar ea a crescut in inaltime, din noiembrie pana in prezent 7 cm si a scazut in greutate 3.5kg.
Daca a observat ca tratamentul de mai sus nu a functionat medicul pediatru a spus ca s-ar putea sa aiba " limba geografica" dar nu mi-a dat mai multe amanunte.
Am consultat si un alt medic pediatru la inceputul lunii martie, care nu s-a pronuntat asupra diagnosticului dar mi-a dat o reteta cu mai multe pastile homeopate ( CH 7 sau 9 o anumita perioada dupa care CH15, Echinaceea ch15, tinctura de propolis si ulei de [peste cu vitamina D) plus un regim alimentar ( fara dulciuri din comert, numai de casa, fara sucuri si ciocolata mai multe legume su fructe), mentionez ca nu mi-a zis nimic de "limba geografica" si nici ca pastile date trateaza asa ceva.
Din cate am citit nu exista tratament pentru aceasta problema, si ma tem sa nu se agraveze in timp.
Va rog frumos sa-mi dati mai multe amanunte despre acest lucru eventual ce analize se fac sau un medic specialist care a mai tratat sau a mai intalnit asemenea cazuri.
Multumesc mult
10 comentarii
0
19-03-2009, ora 12:11
iuly78
Nu este medic/terapeut
iuly78
aceiasi problema o am si eu cu baietelul meu si mi-a spus medicul ca e glosita si sa-i curat gurita cu solutie de apa cu bicarbonat. nu prea reusesc ca e mic si nu ma lasa are 1 an si 5 luni. incearca so faci cu glicerina boraxata 10% iar inainte de masa ca sa poata manca cu glicerina boraxata cu nistatin. si mi-a mai spus sa evit fructele 2-3 zile /// asa reactiona si al meu la portocala azi a mancat putina dupa multa multa vreme. sanatate puiutului
0
15-12-2010, ora 20:19
stefan_anda
Nu este medic/terapeut
stefan_anda
Buna seara, am 19 ani si de cativa ani mi'am dat seama ca limba mea nu este.."normala" am inteles ca se numeste limba geografica..prezinta excrescente..pe suprafata si am adesea usturimi in masticatie..Incep sa ma ingrijorez si vreau sa cer si sfatul unui doctor.As vrea sa va intreb ce doctor sa consult, sa aiba specializare in acest domeniu..Multumesc anticipat!
0
20-07-2011, ora 16:51
tudorvaideanu
Nu este medic/terapeut
tudorvaideanu
va salut de pe meleaguri straine.si nu spun asta fara un scop.Fetita mea are aproape 5 anisori si incepand de acum doi ani, pot spune ca are si ea cam aceeiasi problema.limba usor incarcata de culoare alba si pete neregulate de culoare rosie.prima oara au aparut aceste pete in Spania, iar medicii din zona nu mi-au dat un raspuns exact.in acest moment sunt in Italia, unde din pacate primesc aceleasi raspunsuri evazive.Petele acestea rosii pe limba apar indiferent de ce anume mananca, si, cu tratament sau fara dispar in aproximativ trei sau patru zile.nu sunt dureroase, cel putin fetita nu se plange de ceva, insa au un aspect neplacut, rosul petelor facand contrast puternic cu restul limbii care este de culoare alba.
Cunoaste cineva despre ce este vorba si daca este tratabil?sper ca un MEDIC ROMAN sa aiba raspunsul..:)
0
16-10-2011, ora 21:16
marrrius
Nu este medic/terapeut
marrrius
Sufar de acesta afectiune de 2 ani de zile, dar am aflat cum o poti tine sub control, NU SA O TRATEZI.pt ca nu se trateaza.Lasati un id ceva si discutam in particular.Mentionez k am doar 19 ani ;)
0
24-11-2011, ora 20:47
roxy32cotocea
Nu este medic/terapeut
roxy32cotocea
Buna ziua. Avem si noi la baietelul cel mare 'limba geografica' de vreo 2 ani (acum are 5 ani). toti medicii la care am fost au spus sa nu ne ingrijoram-noi am facut si analize, nu este candida-si ne-am cam obisnuit cu ea. singura problema este ca il ustura limba cand mananca citrice sau fructe acrisoare-kiwi de ex.
vor disparea petele acelea, si cam cand?
0
28-11-2011, ora 17:57
erty3456
Nu este medic/terapeut
erty3456
Cauza afectiunii "limba geografica" este necunoscuta si nu este nici o cale de a preveni aceasta afectiune. Leziunile de pe limba rezulta din activitatea anumitor tipuri de globule albe care in mod normal determina inflamatia zonei unde se localizeaza o boala sau o rana. Cauza acestei erori a sistemului imunitar nu este bine inteleasa. Genele pot contribui la aparitia acestei afectiuni. Dar "limba geografica" nu pune deloc sanatatea in pericol, nu cauzeaza complicatii sau creste riscul unor probleme majore de sanatate.
0
17-01-2012, ora 13:31
witch_aly2006
Nu este medic/terapeut
witch_aly2006
buna ziua.am o fata de 16 ani care are limba geografica de la 4 -5 anisori. nu am avut probleme, decat rar, cand o mai ustura la mancaruri picante.ce pot sa mentionez este faptul ca a fost constipata de mica facea si o data pe saptamana orice i-as fi dat si eu cred ca are o legatura sau de la antibiotic pentru ca acum12-13 ani nu se folosea biotix l...mai am o fetita de 4 ani si de o luna are limba mai rosie si f putin incarcata dupa un trata ment de 10 zile de antibiotic dat impreuna cu biotix.i-am facut exudat faringian si a iesit bine acum asteptam raspuns la raclat lingual este inca in lucru inseamna ca are ceva. i-am facut analizele astea si la fata cea mare si au iesit negativ.eu cred ca legatura limbii geografice este cu constipatia...chiar as vrea sa stiu daca la copiii vostri e asa.
0
01-02-2012, ora 22:56
marrrius
Nu este medic/terapeut
marrrius
Vad ca nu sunt singuru care are limba geografica...
Probabil va intrebati de ce apare?Dc dispare?Si de ce nu se trateaza..
So luom pe rand de ce apare??Pai Principala cauza este "Carenta"
Deci cei care au limba geografica 100% au carena de o vitamina sau minerale..
EU NU SUNT MEDIC.sunt doar un baiat care a facut sute de investigati (in tara si in afara)pentru aceasta "boala"daca o putem numi asa
Deoarece am suferit timp de 2 ani de zile...de limba geografica..
Deci solutia pe scurt este lipsa de Vitamine+Carenta de o vitamina =Limba geografica + Constipatie sau una din ele..
Pt witch_aly2006 nu le mai administrati antibiotic.pentru ca le dati degeaba.eu am inghitit cu pumnu.si mai rau mia facut..Scuzatimi greselile de exprimare..dar scriu in fuga deoarece nu sunt "acasa"...
0
27-02-2013, ora 00:12
cristi123456789
Nu este medic/terapeut
cristi123456789
buna ziua, am o mare ingrijorare, fara sa imi dau seama intro seara(o saptamana) mam uitat in oglinda si am observat ca pe lateralul limbii am un contur de linie alba si putin galbena plus cateva bubite mai in spate, ce ar putea fi, mam uitat si la celelalte mesaje trimise de ceilalti dar nu gasesc un raspuns concret!ma sperie foarte tare, ii posibil sa am hiv, ar fi cea mai mare frica a mea, sau in rest se poate trata, mentionez ca am proteza dentara, beau sucuri acidulate, dar totusi nu ma simt rau in nici un fel, chiar nu imi dau seama, va rog frumos daca puteti sa imi dati un raspunsMultumesc
0
13-07-2015, ora 00:52
marian geo
Nu este medic/terapeut
marian geo
Salut marius ti_am lasat un mesaj in privat nus daca l_ai citit, dar as vrea sa ma ajuti cu o problema de sanatae, si daca se poate imi scrii -*
Am limba incarcata si crapata de cv vreme si plus de asta si o usturime a faringelui, toate analizele sunt perfecte dar in schimb nus ce sa mai fac
Ms frumos si astep un raspuns


(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: