Lipsa aerului, tulburari de somn | Forumul Medical ROmedic

Lipsa aerului, tulburari de somn

18-07-2017
Daniela dany
Nu este medic/terapeut
Daniela dany
Buna seara!am mare nevoie de niste sfaturi mai ales de la un specialist daca se poate.de ceva timp(cateva luni)ma confrunt cu o respiratie foarte grea..simt ca nu respir cum ar trebui ca am un nod in gat...dar de vreo 2saptamani mi se intampla zi de zi si din cate am observat mi se intampla cel mai des la munca pt ca lucrez in call center si seara cand ma pun in pat.Am facut analize la sange si am doar foarte putin lipsa de magneziu, la inima nu am nimic, la glanda am facut in urma cu 3ani si nu aveam nimic...azi am fost la farmacie sa-mi dea ceva de liniste si mi-a spus sa iau magneziu si sa merg la un pisholog ca pot avea atacuri de panica de care nu-mi dau seama ca le fac..ar putea avea dreptate farmacista?adorm foarte greu noaptea..simt nevoia sa trag cat mai mult aer in mine si sa beau apa
5 comentarii
0
19-07-2017, ora 08:19
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Este posibil sa aveti stari de anxietate (nu chiar atacuri de panica, daca aveti doar probleme de respiratie si nod in gat). Munca in call center este printre cele mai stresante.
Medicul de familie va poate spune ce investigatii trebuie sa faceti si, daca nu aveti o problema fizica, atunci faceti cateva sedinte de consiliere/terapie (cea cognitiv comportamentala este eficienta pentru probleme de anxietate).
0
19-07-2017, ora 08:29
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Bună dimineața,
Ȋnțeleg că te simți îngrijorată de aceste simptome neplăcute, de respirația ȋngreunată!
Dacă medicii nu ți-au găsit nicio problemă relevantă la plămâni, inimă ș.a., în acest caz - este foarte probabil sa fie vorba de hiperventilație (simptom provocat de stress, anxietate, panica etc.).
Respiraţia prea intensă are drept rezultat scăderea nivelului de dioxid de carbon, iar respiraţia prea lentă are ca efect creşterea acestuia. Pentru organism este cel mai benefic să existe un echilibru între cantitatea de oxigen şi dioxid de carbon din sânge. În cazul hiperventilaţiei, cantitatea de oxigen din sânge este mai mare şi acest lucru are o serie de consecinţe negative:
- Îngustarea anumitor vase de sânge – se diminuează mai ales fluxul de sânge spre creier
- Intensificarea aderenţei hemoglobinei la oxigen – oxigenul se desprinde mai greu şi nu ajunge să fie utilizat de către celule.
- În mod paradoxal, chiar dacă hiperventilaţia presupune un aflux mai mare de oxigen, celulele din anumite zone ale creierului şi corpului primesc o cantitate mai mică de sânge şi oxigen.
Rezultatele pot fi: ameţeală; stare de confuzie; vedere înceţoşată, intensificarea ritmului cardiac; senzaţia de sufocare; rigiditate musculară; amorţeală şi furnicături în extremităţi;
Deși simptomele sunt foarte neplăcute, hiperventilaţia nu este periculoasă, organismul are mecanisme de protecţie eficiente.
Atacul de panica reprezintă o tulburare de anxietate, în care persoana poate trai brusc niște stări de frică foarte intense insoțite de palpitații, senzație de lipsă de aer, senzație de sufocare, senzație de amețeală, valuri de caldură sau de frig, senzație de amorteala, durere in piept, teama de pierdere a controlului, teama de moarte etc.).
Atacul de panică este descris şi explicat prin relaţiile care apar între sentimentul de frică, senzaţiile corporale (simptomatologia fizică), cogniţiile catastrofice (interepretările eronate pe care le faceţi senzaţiilor corporale) şi comportamentul de evitare.
Problema se poate trata prin ședințele de psihoterapie cognitiv-comportamentală. Ședințele se pot ține la cabinet sau online audio-video. Poți ȋnvăța să iți monitorizezi ritmul respirator și să ȋți ȋnlocuiești respirația toracică cu respirația abdominală astfel ȋți vei echilibra respirația și te vei simți mai bine. Deoarece evenimentul critic în atacul de panica este interpretarea eronată, catastrofică a senzaţiilor corporale intervenţia vizează în primul rând modificarea acestor interpretari. Există diverse metode pentru a realiza acest lucru: psihoeducaţie (oferirea de informaţii corecte), exerciţii de expunere interoceptivă, disputare cognitivă. Renunţarea la comportamentele de siguranţă, efectuarea comportamentelor şi expunerea la situaţiile evitate sunt alte elemente importante ale terapiei.

Sănătate și toate cele bune!
0
19-07-2017, ora 08:58
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Faceti investigatii medicale complete, iar daca se exclud cauzele medicale, atunci faceti psihoterapie. Pentru anxietate va recomand sa incercati Hipnoza clinica si psihoterapie eriksoniana, lucrand cu tehnici pentru relaxare si scaderea anxietatii dar si pentru a gasi cauzele care au provocat si intretin starea de anxietate. Nu in ultimul rand, cu ajutoul psihoterapeutului puteti invata anumite exercitii de relaxare pe care sa vi le aplicati singura. Daca starea pe care ati descris-o simtiti ca va deranjeaza foarte tare si va perturba viata, puteti merge si la un psihiatru care sa va recomande un tratament usor si de scurta durata pentru scaderea anxietatii, iar in paralel sa incercati sa faceti psihoterapie pentru a rezolva problemele de natura psihologica.
Multa sanatate si stare de bine!
0
19-07-2017, ora 09:31
Daniela dany
Nu este medic/terapeut
Daniela dany
Va multumesc din suflet pentru sfaturile oferite
0
19-07-2017, ora 10:09
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Cu drag!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul