Lipsa de motilitate a intestinelor

18-02-2017
Tina-
Nu este medic/terapeut
Tina-
Cum se poate stimula motilitatea intestinelor? E cazul unei cunostinte, nu eu sint cu aceste probleme. Spune ca iese foarte greu cu scaunul iar medicul de familie i-ar fi spus ca asta e cauza. Consuma lichide chiar mai mult decit mine.
2 comentarii
0
23-02-2017, ora 20:10
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Constipatia necesita o abordare complexa implicand dieta-activitate fizica si terapie medicamentoasa. Aceasta din urma implica prokinetice dar si prebiotice ca tratament de fond, iar numai in timpul exacerbarii constipatiei-laxative, uzul permanent al acestora fiind foarte nociv.
De asemenea in paralel cu terapie si masurile igienodietetice trebuie sa investigam constipatia-colonoscopia fiind principala investigatie, dar si investigatii endocrinologice(un hipotiroidism de exemplu poate genera constipatie), neurologice(sunt numeroase afectiuni neurologice ce evolueaza cu disfunctie autonoma). Ex coproparazitologic, coprocultura nu trebuie sa lipseasca din panelul de investigatii.
0
25-02-2017, ora 19:07
Tina-
Nu este medic/terapeut
Tina-
Am discutat cu persoana, legat de raspunsul dumneavoastra. Mi-a spus ca nu intotdeauna este constipata. De cele mai multe ori, scaunul este moale. "Ca pasta de pateu din magazin" mi-a spus. Dar tot nu poate elimina nimic. Cu jumatate de gura a recunoscut ca in cazuri disperate a facut clisma. Dar, stiu si eu ca asta nu e o solutie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: