lipsa poftei de mancare

09-04-2013
dariaalexandra
Nu este medic/terapeut
dariaalexandra
am o fetita de 3 ani, care de cateva zile nu mai mananca la fel de bine ca inainte, nu e racita, nu da semne ca ar avea ceva, vitamine ii dau de vreo 2 luni.
15 comentarii
0
09-04-2013, ora 16:01
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
De ce si la recomandarea cui administrati vitamine copilului?
0
09-04-2013, ora 17:01
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
stiti ca la noi asta cu pofta de mancare si frica tuturor mamelor este exagerata. a tuturor oamenilor de fapt. nevoile nutritionale sunt mult mai mici decat ni se par noua. atata vreme cat primim tot ce avem nevoie si avem surse de tot ce ne trebuie atunci cantitatea nu conteaza, conteaza calitatea.
deci nu cred ca trebuie sa imbuibati copiii cu cantitati mari si sa va panicati cand nu mananca aceeasi cantitate ci ar trebui sa cititi si sa va interesati de ce anume ar trebui sa manance un copil ca sa primeasca toti nutrientii, si sa nu va apuce frica gandindu-va ca mananca prea putin. (un exemplu cantitatea de proteina din carne- vita, pui, porc de care are nevoie un adult pe saptamana este de maxim 500 grame - asta inseamna o felie nu foarte mare de friptura la gratar de exemplu) deci asta cu carne la fiecare masa este o conceptie gresita si trebuie inceputa corectarea incet incet. cu cat mai devreme din copilarie cu atat mai bine...
0
09-04-2013, ora 17:10
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna ziua!

Copiii manifesta lipsa poftei de mancare si atunci cand sunt infestati cu diversi virusi sau paraziti. Niste analize de sange n-ar strica, hemoleucograma completa - de vazut si valoarea eozinofilelor; calciul, fierul, glicemia (e f. importanta). In orice caz, nu fortati copilul sa manance daca nu vrea.
Multa sanatate!
0
09-04-2013, ora 17:26
dariaalexandra
Nu este medic/terapeut
dariaalexandra
vitamine ii dau la recomandarea medicului de familie
0
09-04-2013, ora 18:29
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Imi puteti spune ce vitamine administrati copilului (preparatul) si in ce doza zilnica? Va solicit aceste informatii deoarece anumite supradozaje pot fi nocive. De exemplu, excesul de vitamina D poate produce inapetenta, constipatie, etc. Multumesc.
0
09-04-2013, ora 19:05
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
uff medicii de familie... sunt si medici foarte buni nu neg, dar cel mai des aud: hai sa dam calciu la sugar desi nu e necesar, hai sa dam vitamine pentru pofta de mancare, hai sa dam antibiotice la orice muc (desi nu explica niciunul ca chiar si 12 raceli pe an e normal la copilul mic crescut si la gradinita), hai sa dam mar cu biscuite la diversificare ca asa au crescut nu stiu cate generatii- desi e clar nociv! hai sa dam imunostimulatoare ca sunt la moda... dar nu se explica nimanui ce se intampla daca stimulam prea mult imunitatea si acele celule cu memorie lunga... in fine... eu zic ca trebuie lucrat si la... educatia medicilor de familie inainte de a incerca educatia pacientilor
0
09-04-2013, ora 19:36
dariaalexandra
Nu este medic/terapeut
dariaalexandra
ii dau pikovit si fier pt ca are anemie.pikovit 5 ml o data pe zi iar fier cate 10pic de doua ori pe zi
0
09-04-2013, ora 19:47
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Multumesc pentru informatii. Consider ca este necesara evaluarea biologica a anemiei prin efectuarea hemoleucogramei, a sideremiei si eventual a feritinei serice. Trebuie sa se stabileasca oportunitatea continuarii terapiei roborante. Toate cele bune!
0
10-04-2013, ora 00:22
dariaalexandra
Nu este medic/terapeut
dariaalexandra
multumesc!
0
10-04-2013, ora 22:35
bia1
Nu este medic/terapeut
bia1
perfect de acord cu tine Geaninaleabu...eu am o nepotica de 1 an jumate si ma enervez la culme cand vad ca parintii o indoapa cu fel de fel de vitamine, imunostimulatoare si alte tampenii.degeaba am incercat eu sa le explic ca excesele de nici un fel nu sunt bune, ca ei motiveaza mereu ca" asa ne-a spus medicul de familie, asa ne-a dat reteta medicul pediatru" etc.cea mai buna modalitate de intarire a sistemului imunitar este: alimentatie echilibrata( daca se poate cat mai ecologica), miscare( in cazul adultilor minum 30 de minute zilnic), cat mai putin stress ( chiar si in cazul copiilor mici), aer curat si expunerea moderata la soare, somn linistit 7-9 ore/noapte.
de cativa ani m-am mutat din Ro si am o prietena care a nascut acum 2 ani de zile. Aici este obiceiul ca atunci cant un copil face vreo boala a copilariei, de exemplu varsat de vant, se da sfoara in tara ( a se citi oras) si toate mamele cu copii mici care nu au avut boala respectiva vin in vizita la copilul bolnav pentru a se imbolnavi si ei si in felul acesta a dezvolta imunitate la virusul/ boala respectiva.la inceput mi s-a parut ciudat tare pentru ca noi in Ro suntem obisnuiti sa ii protejam cat mai mult pe cei mici ca nu cumva sa se imbolnaveasca de nu stiu ce.
inca ceva ce am observat diferit de la noi: copii la gradinita/cresa/scoala--sunt scosi la joaca si cand afara viscoleste si sunt minus 15 grade!
poate ar trebui sa invatam ceva din asta si noi ca parinti si medicii de familie ca si cadre medicale.
subscriu la ce a scris D-na doctor Marcovici si daca rezultatele analizelor sunt bune incercati stimularea imunitatii si a poftei de mancare si pe o cale mai naturala.
insanatosire grabnica.
0
10-04-2013, ora 23:24
dariaalexandra
Nu este medic/terapeut
dariaalexandra
fetita mea e mai sensibila la orice adiere de vant raceste, face rosu in gat, ii curge nasu etc.sunt copii si copii unii mai sensibili altii mai putin.eu imi cunosc copilul si sunt mereu precauta, la noi luniile ian si feb sunt cu raceli, febra etc.
0
14-04-2013, ora 20:36
maraanton
Nu este medic/terapeut
maraanton
eu am doi copii, si din experienta mea de mamica am vazut ca la bebei, copii, ca si la adulti, pofta de mancare difera de la o perioada la alta. eu cred ca daca nu are pofta de mancare doua-trei zile, isi va reveni in urmatoarele zile.
0
16-04-2013, ora 18:54
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
pana si asta cu adierea de vant si racitul tot dvs ati produs-o! toti copiii care sunt supra imbracati si infofoliti si feriti, tinuti in case in care se sta cu frica de curent si nu se deschid geamurile vor fi clar mult mult mai bolnaviciosi decat alti copii. si iarna e normal sa racesti.
al meu nu a fost tinut infofolit si nici ferit obsesiv de nimic si raceste foarte usor, maxim o data pe an. eu zic ca e un lucru bun si dovada al acestui fapt. eu am fost copil ferit si infofolit si am fost bolnavicioasa. si exemple mai am multe de acest gen. dar cu lista v-as face toti copiii cunoscuti de mine - singuri parintii mai constient sau inconstient i-au facut sensibili si bolnaviciosi. si incearca sa remedieze asta cu exces de pastile. ficatul bietului copil ce o sa zica peste ani si ani?
0
07-07-2016, ora 13:14
Steve Works
Nu este medic/terapeut
Steve Works
Exista ceaiuri speciale pentru bebelusi care ajuta si la pofta de mancare, dar primul pas e intotdeauna vizita la medic.
_
Marius
------*

(*modificat de admin)
0
04-10-2016, ora 23:49
doamnaluu
Nu este medic/terapeut
doamnaluu
Ajuta aceasta alimentate la raceala copilului ? Sau e tot mass-media ? Are dreptate Anca Serea in video de mai jos ?

https://www.youtube.com/watch?v=gty_W6Q-csc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Importanța monitorizării alimentației în primele 24 de luni de viață
  • Lipsa poftei de mâncare la copil
  •