lipsa un ovar

14-08-2007
mihaa
Nu este medic/terapeut
mihaa
buna ziua, doresc sa stiu daca in urma unei operatii facute acum 3 ani si anume - chist ovarian torsionat sau dermoid, mai pot avea copii.
de atunci timp de 2 ani de zile am luat Laurina, - prescris de doamna doctor. iar de 1 an de aile am schimbat pe Marvelon.
Ovarul ramas este functional, insa la un consult medical mi s-a spus ca pana in varsta de 24 de ani ar fi bine sa am un copil deoarece ovarul ramas preia functiile celui lipsa iar acesta imbatraneste foarte repede.
in prezent doresc sa fac o pauza ceva mai lunga in care sa nu mai iau anticonceptionale. insa marea mea taeama este aceea de a nu a mai putea face copii. cei de la Craiova (acolo m-am operat ) mi-au spus ca nu se pune problema dar nu stiu ce sa zic. imi este teama.
va multumesc
2 comentarii
0
15-08-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Deocamdată nu puteţi face copii nu din cauză caă aveţi un singur ovar, ci din cauză că luaţi anticoncepţionale. Ar fi bine să le întrerupeţi, eventual apelând la alte metode contraceptive, ca de exemplu mijloace de barieră sau naturale.
0
02-03-2008, ora 00:00
crystina
Nu este medic/terapeut
crystina
de curand ma spalam si am introdus degetul in vagin si am dat de ceva sa zic ca o mingiuca ar putea fi ovarul sau sa fie altceva?am gresie in toata casa si ma gandeam ca poate am racit si e putin inflamat va rog daca imi puteti raspunde
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: