Lipsa unui testicul

09-07-2013
violetutza cleo
Nu este medic/terapeut
violetutza cleo
Buna ziu!Am un baietel de 1 an si 2 luni si ne confruntam cu o problema si mi-as dori sa ma ajutati, sa-mi dati un sfat. De la nastere nu are un testicul. Am fost la 2 medici si mi s-a dat 2 diagnosticuri. Am facut si eco 3D si nu se vede nici pe canal si nici in burtica.
Mergand la alt medic, adica al 3-lea, mi s-a dat sa-I fac PREGNYL, ca, daca e in burtica si-i coboara, nu v-a mai fii nevoie de interventie chirurgicala.
Va rog daca s-a mai confruntata careva cu aceasta problema sa-mi scrieti si daca ati facut la copil PREGNYL. pt ca mi-e frica sa nu aibe urmari de la aceste injectii. Va multumesc!
7 comentarii
0
09-07-2013, ora 15:12
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Cred ca va speriati degeaba de injectii, ar trebui sa va ganditi si sa citit ce se poate intampla daca ramane cu testiculul in burtica- testiculii sunt facuti sa stea acolo unde le este locul pentru ca temperatura mai mare (care este in abdomen) poate duce la cancerizare! (ca sa nu mai zic lipsa de fertilitate etc)
0
09-07-2013, ora 17:49
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. Este adevarat ca prezenta ectopica (in alt loc decat scrotul) a unui testicol trebuie bine documentata prin investigatii imagistice. In unele cazuri, poate fi prezent doar un testicol, deci al doilea sa lipseasca (testicol unic congenital).
0
09-07-2013, ora 18:43
violetutza cleo
Nu este medic/terapeut
violetutza cleo
Multumesc Geaninaleabu si d-na dr.Marcovici pt sfaturile si raspunsul d-voastra, m-am documentat cat de cat dar pana la urmatorul control o sa mai citesc despre aceasta problema care ma macina !
0
09-07-2013, ora 18:54
violetutza cleo
Nu este medic/terapeut
violetutza cleo
D-na Dr.Marcovici, aeste investigatii imagistice din cate stiu e RMN-ul?E bine sa-i fac?Daca e 100% sigur si-mi spune ca nu exista acel testicol in burtica poate nu mai e nevoie sa-l opereze, ca mi s-a spus ca tot trebui sa-l opereze sa vada daca exista in burtica.Mi s-a spus ca ecografia nu e 100% ca sa-l poata localiza.
0
10-07-2013, ora 22:59
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara. RMN poate elucida prezenta/absenta testicului. Sanatate!
0
10-07-2013, ora 23:05
violetutza cleo
Nu este medic/terapeut
violetutza cleo
Buna seara, va multumesc si multa sanatate, d-na Dr.Marcovici.
0
02-10-2013, ora 03:08
mihaelasip
Nu este medic/terapeut
mihaelasip
Buna ziua,
As avea nevoie de niste pareri si sfaturi medicale legate de diagnosticul de Agenezie testiculara dr.
Precizez ca am facut un RMN la baietelul meu de 5 anisori si a reiesit ca nu este nici in abdomen nici in pelvis, dr mi-a spus ca trebuie totusi facuta o operatie in zona unde ar trebui sa fie si putin mai sus, ca au existat cazuri in care nici la imagistica nu s-a vazut. Ce parere aveti?Si as mai dori o parere la rezultatele de la RMN care nu mi se par mie ok: Marcata distensie a rectului si colonului sigmoid(mega-sigma si mega-rect) si Minim edem la colul femural stg, va rog mai pe romaneste si cat de grav este. Vreau sa mai precizez ca baietelul a suferit la nastere o interventie de Laparoschizis.
Multumesc!Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testiculul
  • Lovitură la/în testicule
  •