Lithotripsia nu a functionat, operatie laser fara analiza urina?

10-02-2014
Alinamic
Nu este medic/terapeut
Alinamic
Buna ziua. Am facut de caurand un tratament (mai exact mai multe sendinte, vreo 14!) de lithotripsie impotriva pietrlor la rinichi. Nu am reusit sa scap din 2a pietre mari (dintre care una de 2 cm) decat de o particia mica rezultata in urma primei sedinte de Litho. Doar pentru a micsora destul acea particica au fost necesare aceste multiple sedinte. Acum doctorul s-a decis deodata ca lithotripsia a fost un esec si ca pietrele mele sunt prea tari si necesita operatie cu laser. Trebuie mentionat ca am avut aceste pietre cam de cand eram bebe si m-am dus la urolog deoarece avem niste infectii urinare care tot apareau constant.
Intrebarea mea este: nu e normal ca inainte de o astfel de operatie sa se faca o analiza de urina (mai ales dupa atatea lithotripsii), ca sa se afle ce fel de pietre sunt? Si daca se formeaza la loc la putin timp dupa operatie...? Domnul doctor mi-a spus doar ca ca asta trebuie facut, ca daca le las acolo pur si simplu, distrug rinichiul si ca trebuie operate cat de curand, iar ue am ramas cu aceste intrebari. Oare chiar nu exista vreo substanta sa le distruga? Si din nou, nu are nici o relevanta ce fel de pietre sunt...poate in functie de compozitie se poate evita peratia.
Va multumesc mult pentru rapsuns si va doresc numai bine.
Alina
1 comentarii
0
10-02-2014, ora 15:50
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
ALINA din ce oras esti?medicul care tea tratat nu tia spus si ce alte optiuni sunt? asa era normal daca doresti iti pot recomanda un doctor bun in Bucuresti la panduri acel spital este cu aceste probleme si poti discuta cu medicul aceste aspecte macar pt o alta parere.
Da click pe numele meu si imi poti trimite mesaj pe privat daca doresti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul