Litiaza biliara - as dori parerea unui medic

31-05-2012
florica85
Nu este medic/terapeut
florica85
Am sa- mi prezint cazul pe scurt:
26 ani, F, inaltime 175cm, greutate 80 kg.
In urma cu o saptamana am avut urmatoarele simptome: greata, varsaturi(1), subfebrilitate, frison, scaun deschis la culoare, urina hipercroma, icter aparut la 24 h (pana acum nu am avut nici un fel de simptome).
Eco abd: Ficat de structura omogena, fara dilatari de cai intrahepatice, coledoc 6 mm, vezica biliara cu multipli calculi, mulata pe calculi. Splina globuloasa, 18 cm, cu dilatarea venei splenice in hil. Restul normal.
Analize lab: VSH 21, ALAT 81, ASAT 89, Bil directa6, 94, Bil totala 9, 69, FAL 487, GGT 303, hemograma - trombocitopenie 78 mii trombocite.
Virusi B, C negativi, Ac antinucleari negativ, Ac antimitocondriali negativ, aspirat medular: fara modificari patologice pe probele examinate.
Colangio RMN: Ficat contur regulat, fara leziuni focale sau modificari fibrotice periportale, colecist cu multipli calculi, vena porta ectaziata, 15 mm, marcata splenomegalie omogena, cu semnal normal al parenchimului splenic pe toate secventele examinate. Concluzii: Litiaza biliara, calcul biliar infundibular compresiv asupra ductului hepatic comun, cu distensie retrograda a cailor biliare intrahepatice.marcata splenomegalie omogena.
Gastroscopie: varice esofagiene gradul I.
Dupa o sapt de tratament am repetat analizele:
Bilirubina totala si directa au scazut la 2 si 3, ALAT, ASAT in scadere, 61 si 57, Trombocitele in crestere de la 78 la 112 mii.
Urmeaza sa ma operez de colecist dupa ce imi repet analizele. As dori sa aflu parerea unui specialist, recomadari.
1 comentarii
0
06-07-2012, ora 15:12
oanagabrielaaa
Nu este medic/terapeut
oanagabrielaaa
Buna, si eu trebuie sa ma operez de colecist si am o gramata de intrebari plus ca am o mare teama de operatie deoarece este prima din viata mea

Nu am avut cine stie ce simtome decat arsuri in capul pieptului de 3 ori am mers la medic crezand ca am probleme cu stomacul (stiindu-ma cu o gastrita mai veche) la eco au iesit aceste pietre, mi s-a recomandat operatia, am facut analize au iesit bine in afara de transaminaze care au iesit crescute dar dupa o cutie de esentiale si putina odihna au mai scazut, sper ca am luat cea mai buna decizie legata de operatie, acum tin regim deoarece simt o apasare in dreapta sub coasta si ma tem sa nu provoc vreo criza avand in vedere ca sunt programata la operatie abia peste 3 saptamani
ma tot gandesc cum va fi viata pe urma si daca aceste simptome de care tot citesc pe aici le voi avea dupa sau nu, si ma preocupa sa stiu daca apar calculi in lipsa vezicii biliare??
ce este de facut daca da? trebuie tinut regim toata viata?
Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici