Lovitura in spatele capului - urmari

12-08-2009
Anonymus01
Nu este medic/terapeut
Anonymus01
Buna ziua stimati colegi de forum, vin la dumnevoastra ca sa ma lamuresc intr-o chestiune ce tine de neurochirurgie (sper ca e adevarat, daca nu, imi cer scuze). Sa va povestesc pe scurt:

In copilarie in timp ce ma jucam cu vara mea in dormitor (faceam rostogoliri pe pat) m-am lovit cu spatele capului de calorifer. Ca sa va faceti o imagine cat mai clara, executam o rostogolire pe spate si in timpul acesteia mi-am pierdut echilibrul, ca urmare m-am lovit de un element de calorifer. Imediat dupa aceasta imi amintesc ca am simtit o durere extrem de ascutita, dar nu am lesinat, m-am ridicat si in afara de durere si sperietura nu a fost nimic. Nu a urmat niciun control de specialitate atunci si nici in anii ce au urmat.

Tinand cont ca in urma "aventurii" am ramas cu o deformare a craniului, cum sa explic, am o "gaura" de forma elementului respectiv. Caloriferul era din fonta, cu elementi ascutiti. Nu ma doare, pot sa pun mana, ma ingrijoreaza urmarile ce pot avea loc, deformarea respectiva are adancimea maxima de 1cm (imi acopera unghia de la degetul aratator), este lata de 1-1, 5cm si lunga de aprox. 3cm. Zona lovita este in partea inferioara a capului, in ultimii 10cm.

In prezent am 22 de ani si nu am constatat probleme medicale, dar mi-a ramas curiozitatea vizavi de eveniment. Ar fi nevoie sa fac niste analize in acest sens sau sa ma consulte un specialist ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
4 comentarii
0
12-08-2009, ora 12:27
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Hai sa ne gandim logic :

1. Te duci la medic. Iti fac tot felul de analize (toate f. daunatoare: ct, tomograf, magneto rezonanta) unde
rezolutia cat si interpretarea lor si asa lasa de dorit, mai ales ca doctorii nu stiu de multe lucruri importante.

a) Medicul va vedea ceva de moment nepericulos dupa parerea lui si care poate in catva ani poate disparea de la sine sau care nu reprezinta un pericol rea dar care involuntar iti va inocula o frica care te va afecta imediat si pe lunga durata! Atat pshic cat si fizic!
b) medicul nu va vedea nimic si te va linisti. Se poate intampla, dar atunci ai facut analize daunatoare de pamana si daca ai fi ascultat de ce iti zice corpul si nu mintea nu ai fi facut din start.
c) medicul va gasi ceva care dupa parerea lui (care poate fi gresita ca in peste 90% din cazuri) trebuie operat, tratat, etc. cu mari riscuri si care poate care nu va creea absolut nimic in viitor in ciuda analizeleor si a parerii lui

2. Nu te duci sa faci analize
d) stai cu frica ca poate vei avea candva ceva ceva (nu-i bine)
e) stai fara frica si ai incredere ca totul este ok. Exista multi oameni care au astfel de lovituri, exista oameni carora le-au trecut gloante si schije prin cap si nu au nimic. Exista orice, atat in mod pozitiv cat si negativ.
Ai incredere in Dumnezeu si in ce iti spune corpul tau caci daca e sa ai ceva atunci se va manifesta de la sine inainte sa fie prea tarziu. Nici o boala nu vine fara semne prealabile.

Daca te iei dupa ce spun doctorii fara ca tu sa simti nimic si ei au facut o greseala - din care cunosc f. multe - atunci TU vei fi cel care sufara si nu ei.

Daca analizezi bine si fara frica pro si contra caile expuse iti dai seama singur de ce este bine sa faci.
0
12-08-2009, ora 15:34
Anonymus01
Nu este medic/terapeut
Anonymus01
Multumesc scarface. Sincer sa fiu asa vad si eu lucrurile, tinand cont de faptul ca a trecut destul de mult timp fara complicatii ulterioare, dar vroiam o parere de la o terta persoana.
0
13-08-2009, ora 17:12
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Destul de pronuntata este deformarea.Problemele ce puteau apare sunt tulburari de echilibru si miscare, tulburari in prceptia timpului si spatiului, tulburari ale vazului si/sau de memorie.Astea sunt cele mai frecvente afectari dupa traumatismul cranian in zona respectiva.Dar daca pana acum nu ai avut nimic, nu are rost sa te mai gandesti la consecinte inexistente la tine pana la aceasta varsta. Poti merge la neurolog si poti sa faci o tomografie craniana doar daca ai vreun motiv de care nu ai pomenit.Numai bine!
0
14-08-2009, ora 15:35
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Uite un exemplu clar de cum functioneza medicina din ziua de azi pentru a aduce cati mai multi clienti la doctori, la tomografe si aparate de diagnostica care au costat multi bani si care trebuie bineinteles amortizate cat mai repede:

Se face frica omului prin insiruirea unor pericole GRAVE si nume de boli PERICULOASE ce pot aprea in viata omului DACA nu se face asa cum zice domnul sau doamna doctora.
Se citeste liturgia, cu alte cuvinte...

Si din pacate putini mai sunt cei care nu se sperie de atotcunoscatoare si atotinfricosatoarea medicina la pericolele insiruite de aceasta !

Este ca in evul mediu: "daca nu faceti ca biserica va asteapta iadul vesnic..."..

Macar daca diagnosticele cu aceste aparate ar fi sigure..
Macar daca toate bolile diagnosticate ar fi cunsocute..
Macar daca aceste metode de diagnostic ar fi fara efect secundare MASIVE...
Si macar daca ar exista ulterior un tratament SIGUR si VINDECATOR ...
Macar daca ar exista un forum unde pacientii sa povesteasca cat de bine au fost vindecati de doctori
macar...
macar..

Ma car...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cap si gat
  •