Lovitura la tampla

12-02-2016
crystind
Nu este medic/terapeut
crystind
In urma cu 5ani, mi-a căzut pornagajul de la maşină in cap, respectiv pe tampla stânga. Am avut dureri de moment care au trecut. Uneori ma doare urechea, tampla de aceeaşi parte. Simt ca vederea de aceeaşi parte a mai scăzut. Mai nou am si niste dureri de masele, dar cariate, in aceeaşi zonă. Ce imi recomandati?Este posibil sa se fi format o tumora sau un hematom. ?
5 comentarii
0
12-02-2016, ora 12:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Intai rezolva complet cu maselele si apoi, daca mai sunt probleme, mergi la Neurolog pentru examen clinic si trimitere catre alte teste imagistice.
0
13-02-2016, ora 15:54
crystind
Nu este medic/terapeut
crystind
Va mulţumesc pentru răspuns.Imi este si groaza sa mai merg la stomatolog. De două săptămâni am început o lucrare la un stomatolog din localitate, după care la a patra intervenţie (plombare masele), mi s-a făcut rău, la aproximativ trei minute de la injectarea anestezicului. Simteam o presiune mare pe piept, inima bătea foarte tare şi imi venea sa tremur.
Mentionez ca aceeaşi formula (adrenalina cu o substanţă mai noua oricum nu xilina, nu am reţinut denumirea)mi-a fost administrata si la celelalte patru intervenţii.Am ajuns la urgente, unde am făcut un EKG si o glicemie amândouă ieşind bune (insa după vreo doua ore de aşteptat la uşă).Mi-au spus ca probabil am făcut o tahicardie de la adrenalina.
Eu am mai avut si în trecut intervenţii stomatologice, dar nu mi s-a intamplat nimic.Aeeaşi stare de sufocare, parcă nu pot sa trag aer in piept, am avut-o la naşterea prin cezariana. Si atunci am crezut ca mor.Insa atunci am crezut ca mi-a făcut injecţia prea sus. Ideea este ca dantura mea nu mai suportă amânare si imi e teama de anestezie. Abia apoi sa fac controlul neurologic.
Ce ma fac?
0
13-02-2016, ora 23:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce sa faceti ? Va linistiti. Ati facut un atac de panica pe fond nervos in ambele cazuri. Nu are nici o treaba cu injectia cu anestezic. Cand va linistiti sunati la stomatolog si ii ziceti ca nu vreti sa faceti atac de panica in timpul interventiei. Poate va sfatuieste sa luati ceva inainte. Acelasi lucru puteti sa il intrebati si pe medicul de familie.
0
16-02-2016, ora 09:46
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Examen CT cerebral ati efectuat? dr. Macsuta
0
16-02-2016, ora 14:21
crystind
Nu este medic/terapeut
crystind
Nu am făcut CT.Am întrebat mai mulţi medici, într-adevăr nu neurologi, si mi-au spus ca nu e cazul. Problema este ca durerea o am de mult timp. O presiune in ureche, uneori tampla uneori pulsează ceva in interior, ceva care ma ia si ma lasă. Iar acum de cand cu stomatologia parca mai supărătoare este.Imi este foarte frica sa nu fie ceva foarte grav, mai ales ca am trecut in urma cu 5ani printr-o mare pierdere, sora geamana in vârstă de 31 de ani a decedat de cancer ovarian.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lovitura la cap - ghid (ce să faci, evaluare gravitate)
  • Lovirea mingii cu capul din fotbalul profesionist - afectează cognitiv
  • Cercetătorii au inversat amnezia cauzată de leziuni repetate la nivelul capului la șoareci
  •