luxatie rotula

20-06-2014
alexandru1990
Nu este medic/terapeut
alexandru1990
Buna ziua la inceputul lunii mai ridicand ceva de jos si intorcandu-ma sa plec mi-a sarit rotula de la piciorul stang. Am fost ridicat de salvare si dus la un spital din bucuresti am fost diagnosticat cu luxatie rotula doctorul a incercat sa o alinieze dar nu a reusit si mi sa facut anestezie totala unde sa chinuit o ora sa o puna la loc dar cu reusita. M am trezit cu un ghips de jos pana sus in care am stat 4 saptamanii ghipsul a fost scos deja au trecut 2 saptamani si flexez foarte putin piciorul si este inca umflat nu mi sa recomandat kinetoterapie sau altceva mentionez ca nu am facut RMN decat doar radiografii din saptamana in saptamana.
Intrebarea mea este dupa cat timp o sa pot sta normal pe scaun si cat timp o sa mai fie umflat mentionez ca nu ma doare dar cand incerc sa flexez trosneste si parca ma tine ceva.
Multumesc
8 comentarii
0
20-06-2014, ora 15:41
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna ziua
E foarte greu sa va spun exact ce sa intampla fara sa va examinez dar luxatie de rotula e mai bine sa fie tratata cu orteza insa ele sunt scumpe si multi nu au posibilitate de a cumpara, kinetoterapie e recomandata dar numai anumite exerciti si dupa o evaloare completa, legat de simptomele pe care le aveti, eu cred va aveti alte probleme la menisc si ar fi recomandat o artroscopie cu siguranta se poate si RMN dar avantajul la artroscopie poate rezolva si problema pe care o aveti in acelasi timp.
Cu stima
Dr Tarek Nazer
Medic specialist Ortopedie & traumatologie
0
26-06-2014, ora 00:32
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Ortopedie si traumatologie, Bucharest
Dr. Andrei Ioan Bogdan
Buna ziua. Fara discutii ca luxatia de rotula a dezechilibrat sistemul ligamentar din jurul rotulei, care o mentin intr-o pozitie normala. Luxatia de rotula poate fi traumatica, fara ca pacientul sa aiba o alta problema, sau poate fi favorizata de alte particularitati anatomice, osoase, ale articulatiei genunchiului. In prezent o luxatie de rotula se trateaza chirurgical, dupa investigatii amanuntite: radiografii axiale ale membrului, radiografii de stres, eventual un RMN.Indiferent de tipul de luxatie, in prezent tendintele sunt de a se renunta la imobilizari prelungite, ci de a interveni in vederea repararii defectelor capsulo-ligamentare si de a incepe recuperarea cat mai repede.

Numai bine
Dr. Andrei Ioan Bogdan
0
30-11-2014, ora 19:13
andrei9702
Nu este medic/terapeut
andrei9702
am o rugaminte, acuma 4 zile, am fost dus la spital la urgente, unde mi-au pus genunchiul la loc, deoarece am cazut jos si mi s-a deplasat rotula.Am stat internat 2 zile si pe biletul de externare scrie luxatie traumatica rotula stanga.Nu s-a facut nici radiografie nici nimic...este sigur ca este doar atata si ca nu impune alte complicatii?tin sa mentionez ca nu doare, pot lasa piciorul jos, dar mi-e frica sa il sprijin mult doarece am frica sa nu fie presiunea mare pe genunchi, mai ales gispul fiind greu.
0
30-11-2014, ora 20:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Tratamentul modern al luxatiei laterale a rotulei, asa cum este aplicat de catre colegii occidentali, exclude total imobilizarea gipsata, in favoarea unei orteze minimaliste de "centrare a rotulei", timp de 2-3 luni (tratament functional).
Diagnosticul este mai mult decat evident, iar investigatii imagistice suplimentare sunt utile doar pentru a evidentia leziuni traumatice suplimentare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-11-2014, ora 21:14
andrei9702
Nu este medic/terapeut
andrei9702
Buna seara, va multumesc pentru ajutor, dar totusi sunteti de parere ca nu vor fi complicatii? tinand cont de cele descrise?
0
30-11-2014, ora 21:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu putem anticipa complicatiile.
Exista intotdeauna o leziune a cartilajului femuro-patelar, insa nu putem cuantifica gravitatea acestei leziuni.
Cele mai mari complicatii sunt datorate imobilizarii gipsate a genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-12-2014, ora 12:08
andrei9702
Nu este medic/terapeut
andrei9702
Buna ziua, am o rugaminte, acuma.2sapt am suferit o cadere usoara in urma careia mi s-a deplasat rotula. Am mers la urgente unde mi.a pus piciorul la.loc si am purtat ghips 2sapt, dupa ce am scos ghipsuleae am facut RMN si ai mei dupa ce s.au consulat cu niste doctori mi-au spus ca am.un os putin măcinat, posibil cel de sub rotula, mai exact la capat. Este necesar operatie sau se poate reface si fara operatie?tin sa mentionez ca iarasi am ghips dar de data aceasta cu tot cu talpa pentru a nu calca pe picior
0
15-12-2014, ora 12:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cartilajul distrus nu mai poate fi refacut (nu s-a imaginat pana acum vreo metoda viabila de regenerare).
Care ar fi logica operatiei?? Ce procedeu vi s-a propus si cu ce finalitate?
Este vorba despre o displazie veritabila femuro-patelara, ce ar necesita re-centrarea aparatului extensor?? Ce varsta aveti, ce greutate/inaltime, ce status ocupational si sportiv??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: