Lyme.Borrelia

12-01-2018
Adry T.
Nu este medic/terapeut
Adry T.
În luna decembrie 2017 pe 8 mai exact seara a apărut brusc problema cu vederea, dubla si incetosata care a durat putin. Pe 9 decembrie am mers la spitalul de oftalmologie Bucuresti pt ca problema era mai intensa si ni s-a spus că nu este nimic si sa mergem la neurologie. Am plecat la neurologie si a stat acolo internat 2 saptamani unde el a facut gramada de investigatii, CT, RMN plus punctie lombara, analize sange, controale oftalmologie nenumarate. La 3 zile de la internare a apărut paralizia nervilor oculomotori, afectat ochiul stang. La synevo a iesit Borrelia IgM valoarea 0.33 ( suspect de infectie). S-a efectuat testul de confirmare Westernblot unde a iesit Borrelia Igm pozitiv. Interpretare : s-au obținut benzile OspA intens pozitivă, OspC (B. Sensu stricto) - pozitivă, OspC ( B. Azfelii) - pozitivă, OspC ( B. Garinii) -pozitivă, OspC ( B. Spielmanii) - pozitiva. După toate astea ne-am dus la neurologie si a zis ca nu are asa ceva si sa mergem la un medic infectionist. Medicul infectionist a zis ca nu crede sa aiba această boala/infecție si nu ii da tratament la asa ceva. La toti dr care am fost zic ca nu e adevarat ca nu are asa ceva însă noi nu stim in momentul acesta de unde este problema la ochi. Am citit despre borrelioza însă avem nevoie de tratament ceva pt asta dar nu are cine să îl ofere. Uneori zic daca este sau nu adevarat, are sau nu boala lyme? S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Ne poate îndruma cineva ce trebuie facut? Multumim
18 comentarii
3
16-01-2018, ora 13:26
adragomir26
Nu este medic/terapeut
adragomir26
Draga Adry,

Iti raspund in calitate de pacient, care se confrunta cu aceeasi afectiune, doar ca la mine simptomele care m-au trimis la camera de garda au inceput in Noiembrie 2017. Afectiuni neurologice: paralizia piciorului, mainii, jumatate de fata, confuzie si convulsii usoare. La camera de garda Sanador, RMN cu substanta de contrast de urgenta care arata doar niste portiuni difuze demielinizate. Atat. Analizele de oxigen in sange aratau dezastruos insa nimeni nu s-a obosit sa le analizeze si sa isi dea seama ca exista un nivel extrem de scazut al oxigenului in sange. Care a cauzat si un mic edem cerebral. Lasam asta la o parte. Restul simptomelor: probleme de memorie, confuzie, stare de ameteala, varsaturi si stari de greata, dureri articulare si de spate, dureri de cap, spasme faciale, de picioare si maini, furnicaturi si intepaturi, insomnie, iritabilitate etc. Incep cautarile: Neurologi (3), Reumatolog, Neurochirurg, Pneumolog. Absolut normale toate analizele (inclusiv Electroencefalograma). Nimeni nu stie ce sa zica si unde sa ma mai trimita. Am zile cand nu ma pot ridica din pat. Dar si zile bune. Am ajuns la un medic foarte special care se uita pe analize si zice: Te duci si faci o microscopie in camp intunecat deoarece astea sunt simptome clare de borrelia cronica. Efectuez aceasta analiza, fiind o analiza directa in care medicul sta la microscop si le cauta in sange. Sigur ca s-au vazut spirochetele. Am repetat analiza la alt laborator. Rezultat identic. Filmuletele pe care mi le-au trimis le arata clar. Incepe distractia: Vizita la infectionisti la Victor Babes (privat), Matei Bals. Cel de la Victor Babes imi mai recomanda Elisa IgM si IgG Borrelia Burgdorferi siWesternblot IgM si IgG Borrelia Burgdorferi. Ies negative. Ma duc cu ele si imi spune: Daca sunt negative, clar nu e. Eu intreb: si spirochetele din sange? E normal sa convietuiesc cu ele? Raspuns: Nu. Nu exista spirachete in sange. Aceasta este o tehnica neomologata si nu se ia in considerare. Cei de la clinica respectiva au un sigur filmulet si il dau la toti pacientii. Si cei de la clinica unde ati repetat analiza fac la fel. Pe langa faptul ca mi se pare o afirmatie total neprofesionala, atitudinea acelui om (nu ii pot spune medic) a fost groaznica. La Matei Bals la fel...nu este aceasta boala, sunt cazuri rare. aaa, PS: primul infectionist a zis ca daca neurologic nu gasim nimic atunci sa ma duc la psihiatrie deoarece poate fi o depresie mai severa:)))) Serios? Eu rad toata ziua si sunt o persoana vesela mereu insa simgurul simptom al depresiei e durerea de spate si articulatii.
Am ajus intr-un final la dna Doctor Rosca (Provita sau Centru medical Dr Dan Furtuna) care este unul dintre cei mai buni diagnosticieni ai acestei boli si care mi-a fost recomandata de catre Dr Boszik din Budapesta. Dna Doctor este la baza neurochirurg si are mare experienta pe neuroborrelioze. Specialitate secundara Oftalmologie. Saptamana viitoare, incep tratamentul cu antibiotice, pe langa oxigen hiperbar si o schema foarte mare de suplimente naturiste sa imi sustina organismul pentru tratament. M-a avertizat ca o sa fie un drum lung insa ii dam noi de cap. Mi-a explicat sincer, cand i-am povestit de toate experientele cu infectionistii minune: Borrelia este greu de diagnosticat deoarece se ascunde in sange, tratamentul este lung si trebuie sa ti foarte aproape de pacient sa evaluezi foarte des evolutia.Nu ii dai antibiotice si revine peste 2 luni vindecat. Acest lucru inseamna timp, energie si experienta. Poti citii mai multe despre subiect pe Forumul Centrului de Medicina Hiperbara din Constanta.
Sfatul meu este urmatorul: Mai faci o Microscopie in camp intunecat la Lyme Diagnostic sau Borrelia Centrum. 150 RON sau 130 RON (eu le-am facut la ambele si la Borrelia Centrum iese in aceeasi zi insa la Lyme Diagnostic calitatea filmului e mult mai buna). Cand iese rezultatul, descarci filmuletul il pui pe CD sau stick si impreuna cu analizeze de la Synevo care sunt extrem de concludente (si esti o norocoasa ca au iesit pozitive din prima) te programezi la Dr. Tatiana Rosca (Centrul medical Dan Furtuna sau Provita - programarea o sa dureze 2-3 sapt ) sau la Dr. Cristian Ion (Centrul de medicina Hiperbara din Constanta). Sunt doi oameni extrem de informati in diagnosticarea si tratarea borreliozei. Fiind relativ noua infectia la tine (avand in vedere ca ai anticorpi IgM) ai sanse sa scapi mai rapid:) Ideea e ca e o afectiune serioasa insa tratabila. O sa ai simptome variate, unele mai nasoale si unele si mai nasoale, insa si zile bune cand nu te supara nimic. Eu deja, de aproape o saptamana, ma simt mult mai bine(or fii naturistele, o fii oxigenul hiperbar sau doar mintea mea). Mult succes si orice nelamurire, intreaba. Ajuta sa discuti cu oameni cu aceeasi problema.
0
16-05-2018, ora 12:47
nunuke
Nu este medic/terapeut
nunuke
Draga Adry,

Multa sanatate si succes in lupta cu Lyme.
0
09-06-2018, ora 23:34
Marius197
Nu este medic/terapeut
Marius197
Salut Andy,
Eu am fost diagnosticat cu Borrelia anul trecut in toamna, in urma unor analize facute la Bucuresti.
Problema mea erea legat de alergie, ochi uscat si o gramada de simptome. Am inceput tratamentul in Germania la clinca BCA cu antibiotice. Am simtit o imbunatatire, dar nu suficeinta dupa 6 luni.
Intre timp am cunoscut pe cineva care a fost tratat in Italia si totul este OK. In urma cu 1 sapatamana am fost in Italia la clinica domnului doctor Dorea Emilian si pot sa spun ca dupa prima interventie cu radio frecventa am inceput sa ma simt foarte bine.
Timp de 4 ani m-am invartit in cerc pana am reusit sa gasesc pe cineva care stie cum se trateaza astfel de probleme.
Daca te pot ajuta cu informatii te rog sa imi scri.
Multa sanatate.
0
20-08-2018, ora 11:48
Tudurica
Nu este medic/terapeut
Tudurica
Sufăr de aceeași boala. Te rog mult un nr de telefon, ceva, pentru a putea aborda doctorul din Italia. Unde in Italia este cabinetul și cam cât costa ? Mulțumesc. Multă sănătate !
0
20-08-2018, ora 14:40
nunuke
Nu este medic/terapeut
nunuke
Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi scrieti unde in Italia este clinica si un nr de telefon.
Multa sanatate va doresc!
0
09-09-2018, ora 21:37
Marius197
Nu este medic/terapeut
Marius197
Buna,
Doctorul se numeste Dobrea Emilian, gasiti ceva pe web, stiu ca a lucrat si cu cei de la Infrafrit din Bucuresti.
Este doctorul care a pus bazele unui aparat care poate trata si diagnostica bacterii si virursii care nu au perete celular, iar tratamentul cu antibiotic nu da rezultate de cele mai multe ori.
Eu m-am tratat direct la dansul. Am inceput tratamentul de cateva luni, lucrurile merg spre bine.
Eu am auzit tot de la cateva persoane care au aceasta problema cu Borellia.
Tratamentul si terapia este putin cam scumpa dar, pentru mine face toti banii, deoarece ma vindec.
Costul terapiei este de 1000 eur, plus biletul de avion la Milano, plus medicamentatia care este de aproximativ 600eur. Medicamente le cumperi de la faramacie sau direct din Germania.
Eu le-am cumparat din Italia.
In clinica din Germania am cheltuit acceias bani dar fara mari rezultate si am luat foarte multe antibiotice.

Multa sanatate.

Daca crezi ca te intereseaza imi spui si vedem cum iti dau numarul de telefon.
0
10-09-2018, ora 09:41
Tudurica
Nu este medic/terapeut
Tudurica
Buna ziua ! Va mulțumesc pentru informații, Dnul Marius.. Va rog mult nr de telefon , sau alte date de contact, pentru Dnul dr din Italia .Sufar de neuroborelioza, am făcut și o cura de antibiotice, rezultat incert, ozonoterapie Hiperbara nu suport, probleme cu tiroida. Suplimente și alte medicamente nu tolerez, probleme mari cu stommacul și intestinele. Neavând alte posibilități de tratament, nu îmi rămâne, alta alternativa, decât sa încerc acesta metoda și sper sa am șansa dv.Dg pus de neurologi și imunologi, in Romania Sindrom Sjogren Polinevrita multiplex...Dg dr Tatiana Roșca Infecție cronica cu Borrelia cu afectări multiple de organe. Multă sănătate și numai bine.! Pentru a va ușura comunicarea - nr telefon -------*

(*modificat de admin)
0
11-09-2018, ora 21:17
Marius197
Nu este medic/terapeut
Marius197
Nu stiu cum sa va dau numarul de telefon, deoarece nu se vede pe site, vorbiti dumneavoastra cu cei de de la Romedic sa va dea dreptul sa vizualizati numarul de telefon.
Eu va las totusi numarul domnului doctor 0039 349 1243074

Sau, incerc sa va scriu din bucati, este posibil sa mearga 0039 reee sa 349dwwe 124dfdfd 3074mmm

Multa sanatate
0
11-09-2018, ora 22:52
Tudurica
Nu este medic/terapeut
Tudurica
Buna, Dnul Maris ! Va mulțumesc mult. Sper sa ma descurc, folosind nr de telefon. Îl voi contacta, cât mai curând pe Dnul dr Dobrea Emilian, pentru o programare. Multă sănătate și numai bine ! O sa revin cu detalii, despre demersurile și încercările mele, poate astfel vor fi ajutate și alte persoane, in situații similare.
0
01-11-2018, ora 12:49
camcuta
Nu este medic/terapeut
camcuta
Ptr Marius 167...cît a durat tratamentul la tine la clinica din Milano? Și în cît timp ai reușit să.ti faci programare la domnul Doctor..poți sa ne dai mai multe detalii...de cite ședințe au beneficiat? Merci mult
0
02-11-2018, ora 09:18
Marius197
Nu este medic/terapeut
Marius197
Buna,
Tratamentul l-am inceput acum 6 luni, inca sunt sub tratament si ma simt foarte bine, iar analizele arata foarte bine. Programarea cred ca a durat 1-2 luni, nu imi amintesc exact.
Sedinte au fost 3, dar cred ca mai am nevoie sa curat totul, este un tratament nu faci terapia si ai scapat in 60".
Daca vei incerca ai sa observi rezultatele, doar acestea sunt cele mai importante.

Multa sanatate.
0
02-11-2018, ora 16:16
camcuta
Nu este medic/terapeut
camcuta
Marius pot vorbi cu tine undeva pe privat..as avea mai multe întrebări.. poți să mi lași o adresă de mail...? Merci mult.
0
05-11-2018, ora 13:53
Marius197
Nu este medic/terapeut
Marius197
Buna,
Mai jos gaseti adresa de email.
mariushoratiu1974@gmail.com

Multumesc
0
10-12-2018, ora 09:20
AdrianSmar
Nu este medic/terapeut
AdrianSmar
Buna ziua poate ajuta pe cineva. A aparut un tratament nou de la romvac. Nu stiu daca da rezultate dar nu cred ca are reactii
adverse --------*

(*modificat de admin)
0
12-03-2019, ora 23:16
Loredana T
Nu este medic/terapeut
Loredana T
Buna. Imi permit sa intru in discutie cu speranta ca va pot ajuta cu ceva. Am fost diagnosticata cu Lyme la un laborator in Germania ( nu e nevoie de deplasare, totul se face la distanta, iar in Europa sunt singurii care au laboratoare dotate sa recunoasca toate tipurile de Borellia care cauzeaza Lyme). Solutia nu este de a merge in italia si a cheltui 2000 euro. Aparatul de care vorbiti se gaseste online si costa putin peste 100 euro. Il puteti folosi de 4 ori maxim pe saptamana in timp ce tineti un regim alimentar. Regimul poate fi complex sau usor ( depinde de cat de repede vreti sa scapati de boala). Recomand regimul antiparazitar Clark ( si evitarea zaharului, alcoolului, branzeturi, lapte, cereale prelucrate, fructe pana in ora 16h). Bacteriile in general pot fi eliminate prin regim alimentar.
0
14-03-2019, ora 13:33
Ana154
Nu este medic/terapeut
Ana154
Multumim Loredana! Si eu tot la concluzia regimului alimentar am ajuns! Te rog, daca ai mai multe informatii sa postezi si pentru noi. Multa sanatate tuturor!
0
26-10-2019, ora 11:36
1AngiV
Nu este medic/terapeut
1AngiV
Adragomir, mai esti activ pe forum?Cum este starea ta acum?Ma aflu intr o situație similară, si am nevoie de informatii.Multumesc.
0
25-11-2019, ora 14:13
Adi.s
Nu este medic/terapeut
Adi.s
Bună Adry. T sunt curios despre cum a decurs viața si simptomele tale după acel episod de tulburări ale vederii, este f rar întâlnit din cate am citit eu dar am trecut și trec printr-un film aproape identic cu tulburări de vedere. Dacă se poate să tinem legatura in ideea in care ne putem ajuta prin sfaturi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Boala Lyme, diagnosticată în doar câteva minute
  • În Europa de Nord, incidența infecțiilor cu borelioză urmează variațiile abundenței populațiilor de șobolani
  •