m-am ingrasat 10 kg.. tiroida?!?

27-04-2009
sasi
Nu este medic/terapeut
sasi
buna ziua
in ultimul an m-am ingrasat 10 kg si acum 2 luni am facut analizele pt tiroida TSH, T3, T4 care ai iesit in limite normale.de felul meu sunt o fire nervoasa si fara rabdare.
acum de o saptamana am o sensibilitate mare in gar in zona tiroidei cand respir.tin sa precizez ca nu sunt racita, nu ma doare gatul, nu fumez.
intrebarea mea este daca poate fi ceva la tiroida chiar daca analizele sunt bune?
va multumesc anticipat
sanatate multa
5 comentarii
0
29-04-2009, ora 13:48
nina03
Nu este medic/terapeut
nina03
Am fost in aceeasi situatie!Analize bune, kg in plus, nervi etc.Dupa multe cautari, am fost trimisa la eco unde mi s-a pus diag. gusa nodulara(citiva noduli de 3/4mm), hipotiroidie, tetanie cronica.
0
30-04-2009, ora 17:29
sasi
Nu este medic/terapeut
sasi
buna
nu sunt la menopauza, am 27 de ani

pt nina03
vreau sa te intreb daca din exterior simtiai ceva cand palpai in zona tiroidei, sau daca iti era evidenta tiroida adica era un pic umflata? ti s-a dat tratament pt acei noduli sau au trebuit scosi?cum te simti acum in urma tratamentului sau a operatiei?cu kg cum stai?
sper ca nu te-am innebunit
o sa ma duc si eu sa fac o eco cat de curand
multumesc sanatate multa
0
30-04-2009, ora 23:20
nina03
Nu este medic/terapeut
nina03
Buna, Sasi!
N-am banuit ca e ceva in neregula cu tiroida.Aveam o jena la git dar o puneam pe seama tigarilor.Din exterior nu se vedea nimic dar nu puteam suporta bluze pe git.Multi ani am dormit 5/6 ore noaptea si incepusem sa ma simt obosita, nu ma puteam concentra, incepeam o discutie si ma pierdeam in amanunte, somnul era agitat, ameteli, palpitatii.Diag. pus de med. de familie a fost sindr. de oboseala cronica.Am facut analize de singe-bune exceptind colesterolul 244, tsh, t3, t4, ekg, eeg, ct au fost ok.Cu toate acestea eu nu ma simteam bine.Am inceput sa umblu pe la cabinete private, asa am aflat ca am steatoza hepatica(am facut eco abdominal)desi tgp era14 iar tgo 16, litiaza renala, uter microfibromatos, citeva fibroame de mici dimensiuni.In aceasta perioada mi-am pierdut parintii si m-am ales cu un sindr.anxios-depresiv.
Dupa 2 ani, am ajuns la camera de garda intr-o seara in care m-am suparat, nu puteam sa respir, ma tinea la inima, am crezut ca mor.Am facut iar ekg, tensiunea 13/7, eco abdominal, cica perfecte(aveam si inca am diag. de mai sus)."ce ficat frumos"de 13, 9cm, "ce rinichi frumosi" cind eu aveam pietre la fel uterul.Atentie unde faceti eco!De atunci cer mereu o a doua parere.Totusi acea dr.mi-a spus ca problema e dela git in sus.Dupa un timp am facut eco la tiroida, diag:gusa micronodulara, hipotiroidie, tetanie cronica.E dificil de tratat pt. ca analizele sunt bune, am tiroida lenesa.Iau euthyrox 0, 25.Nu pot spune ca ma simt nemaipomenit dar si dr. spune ca nimeni nu se simte ca acum 2/3 ani. M-am ingrasat 15 kg in 2 ani si am dat jos5/6 cu lindaxa, cu regim n-am putut.Cind imi da anxietatea tircoale mai iau 1/2 de calmepam(la citeva luni de la moartea mamei am inceput sa am atacuri de panica si am luat calmepam dupa o schema data de dr. endo)
Poti sa ma mai intrebi daca ai nelamuriri.Multa sanatate!
0
01-05-2009, ora 11:53
nina03
Nu este medic/terapeut
nina03
Am uitat sa spun ca sunt putin umflata la git si mi s-a ingrosat vocea.Daca ma enervez si ridic tonul parca ma stringe cineva de git si am vocea ragusita.Nodulii sunt mici, dr.n-a pomenit de operatie.
0
28-05-2009, ora 19:38
zamfi
Nu este medic/terapeut
zamfi
in urma cu un an si trei luni am inceput tratamentul pt hipertiroidie, dupa doua luni tsh a avut valori normale, pe atunci aveam 58kg, acum am 68 si nu mai vreau mai multe, am oprit tratamentul fara sa merg la medic. Poate recidiva boala?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alimentele care îngrașă cel mai tare (și de ce)
  • Vitaminele îngrașă?
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  • Persoanele care se îngrașă din nou, după ce au slăbit, pierd masă musculară și câștigă mai multă grăsime corporală
  •