M-am operat de hernie de disc si tot nu ma simt bine

18-09-2008
marcu66
Nu este medic/terapeut
marcu66
Au trecut 6 luni de cand m-am operat de hernie de disc si tot nu ma simnt bine.Am fost la control la medicul care m-a operat si spune ca totul este bine.Este la fel ca inainte, parca si mai rau.Simnt o durere in spate in zona operatiei, ca si cum asi avea un plasture mai mare lipit acolo si la fel era si inaintede operatie.Nu pot sta pe scaun prea mult, mai mult in picioare si seara cand ma culc nici nu stiu cum sa mai stau.
43 comentarii 12 Înainte ›
1
07-01-2009, ora 17:52
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
In principiu operatiile pt. hernie de disc se indica numai atunci cind afectiunea este invalidanta:apare deficitul motor sau senzitiv pe traiectul nervului afectat.In caz ca exista numai durere, beneficiul opratiei e minim, intrucit exista o dorere normala sa zic asa, care persista postoperator(orice operatie lasa o durere locala...e un traumatism, nu?)Ceea ce ai patit tu.Daca ar fi existat un deficit preoperator, rezolvarea operatorie a acestuia ar fi compensat durerea reziduala.daca doar durerea a fost motivul opreatiei exista riscul ca beneficiul sa fie nul dpdv al simptomatologiei.Te poti consola cu gindul ca s-a rezolvat hernia si a scazut riscul aparitiei complicatiilor pe carele-am enntat la inceput
Numai bine
0
25-01-2009, ora 13:25
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna ziua, am rezultatul RMN la 1 an de la operatia de HDL lombara opera s-a facutpe traseul L4-L5 si L5-S1 iar RMN pe segmentele T1T2SE rg shin...T2SE-am scris cum am inteles.
Examenul rmn evidentiaza; discret spondilotistezis L5-S1
plaga neomogena hipointensa T1, T2 si shin (posteocondensare) platou vertebral in ferior L5 si superior S1
discuri intervertebrale L3-L4, L4-L5 si L5-S1 degenerate (hipointense T2 ponderal)
fisura linear neregulata de 4 mm posteomediana de disc intervertebral L3-L4 si mica protruzie discala subligamentala ce produce minim efect compresiv radicular L4 jucstoforamenal stang
modificare cicatricial fibroase pe transa operatorie post HDL L4-L5 si L5-S1 cu hemilamenectomie dreapta
mica protruzie discala circumferentiala L5-S1 ce amprenteaza spatiul lichidian anterior, reduce grosimea anterioara epidurala si comprima jucsto foramenal energia radiculara S1 dreapta..

Dupa un an eu mai am dureri si v-as ruga daca poate cineva sa imi spuna daca problemele sunt mari in urma acestui rezultat Va multumesc
1
25-01-2009, ora 14:15
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Se pare ca persista ceva probleme...unele aspecte sint normale postoperator, functie de tehnica folosita.Ia legatura cu chirurgul care te-a operat pentru o interpretare adecvata
0
25-01-2009, ora 16:51
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Multumesc frumos pentru raspuns, la control am sa merg peste 2-3 sapt pentru ca eu sunt oper la buc dar am mai pastrat leg cu medicul care ma operat la tel si trebuie sa vada filmul dar a spus ca e bine in general. Multumesc inca o data.
1
14-02-2009, ora 00:36
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna seara, am fost la control la medicul neurochirurg care m-a operat cu RMN si mi-a spus ca mi s-a format un chist la operatie, a mai spus ca este foarte adanc si deocamdata nu este vorba de o operatie.Ma trimis la eforie nord la un medic de acolo iar dupa aceia sa merg iar la control.Piciorul drept este amortit de la glezna iar cand merg mai mult parca il arunc asa am impresia.Stie cineva daca se va resoarbe acel chist dupa gimnastica sau ce mi-o mai face acolo la eforie nord?
1
23-02-2009, ora 16:14
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Mary, doctorul neurochirurg a dat o denumire chistului?Daca chistul s-a format in urma operatiei, nu ti-a zis daca acest chist este umplut cu lichid rahidian?Parerea mea, mergi la un bun nerolog, vezi avizul lui!Cat despre gimnastica sa ajute la absorbirea chistului.e o aberatie.Gimnastica te poate ajuta sa recuperezi disfunctiunile care le-ai dobandit dupa operatie.Iti doresc sanatate si bun moral.
1
23-02-2009, ora 18:34
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Rodica, dr-ul care m-a operat oricum imi spune niste aberatii de genul:doamna draga, osteodiscita pe care a-ti facut-o este o forma de vindecare rapida si sigura, asa ca nu aveti de ce sa va face-ti griji sau acum cu chistul a spus ca s-a vindecat operatia mai mult de cat trebuia si de aceia s-a format chistul.Eu l-am lasat sa-si spuna tot repertoriul si l-am intrebat cum asa si ce e de facut si mi-a spus ca oricum chistul trebuie scos de acolo daca mai creste ptr ca apasa pe nu stiu ce si ingusteaza spatiul.nu stiu care.
problema este alta, cand am fost la eforie dr-ul de acolo mi-a zis ca de ce nu m-a trimis pana acum la el si eu i-am zis ca am facut osteodiscita si nu ma puteam misca iar el cand s-a uitat pe filmul de la rmn a zis ca sunt probleme fff mari si ca osteo.mi-a mancat din coloana pe partea dreapta la operatie si pe stanga unde nu am fost operata.Multumesc ptr urari si sper ca totusi se va gasi o rezolvare si pentru mine.
1
26-02-2009, ora 22:28
Luizik
Nu este medic/terapeut
Luizik
Si eu m-am operat de hernie de disc acum un an dar ma simt bine...desi nu am prea tinut cont de indicatiile medicului. Sfatul meu pt cei ce nu se simt bine dupa operatie e sa nu faca ca si mine, ci sa mearga imediat la medicul care i-a operat pentru ca nu e de glumit. Mie una mi-a fost frica sa ma operez in orasul meu, tg-jiu si m-am dus la spitalul militar bucuresti, poate e si asta o chestie...adica sa depinda si de cine te opereaza...
1
27-02-2009, ora 14:31
marcu66
Nu este medic/terapeut
marcu66
Cand nu te simnti bine dupa operatie nu prea ai ce face.Trebuie sa te incurajezi singur si sa ai multa rabdare.Eu poate ca am respectat mai mult ca dumneavoastra ceea ce mi-a spus medicul, asa cum spuneti si dumneavoastra, si tot ma simnt destul de rau.
1
27-02-2009, ora 15:34
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Buna ziua la toti!
Durerile care le avem, ne face sa luam decizii de care mai tarziu ne pare rau.Vina e si a specialistilor care nu explica ce repercursiuni poate avea o interventie chirurgicala la coloana vertebrala, mai ales cand se poate incerca cu un tratament(kineterapie, osteopatie, antiinflamatoare...)Sa ma scuze domnii doctori care isi fac bine meseria, dar sunt unii dintre ei care fac greseli fatale, de aici:multe victime cu sechele pe viata, handicap si alte cele.
Sanatate si numai bine!
1
27-02-2009, ora 18:17
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Eu una nu m-am dus sa ma operez la coloana de la primele dureri si daca stau acum si ma gandesc mai bine mergeam si nu mai pateam ce am patit iar eu sunt din constanta si m-am operat la bucuresti la sp bagdasar arseni si zic eu ca este un medic bun care m-a ajutat foarte mult.Eu pe medicul care m-a operat pot sa il sun cand vreau si orice problema am il intreb si nu se supara.Osteodiscita este un microb pe care il iei de la sala de op si dr-ul mi-a zis ca nu are nici el nici eu nici o vina, toate uneltele sau ce or fi alea care le folosesc ei sunt sterilizate intr-o autoclava si acolo nu au fost sterilizate ca doar nu le-a sterilizat dr-ul, La o operatie de HDL nereusita nu te mai ridici din pat, eu am vazut multe cazuri.
Sanatate multa la toata lumea.
1
27-02-2009, ora 19:04
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Draga Mary, eu am fost acum 22 de ani operata la fostul spit nr 9 de dr Exergian, pe atunci lucra in echipa cu dr Panoza, operatie reusita, exista riscul sa raman paralizata, dar mi-a ajutat dumnezeu sa trec de acest hop.Intrebarea este de ce a trebuit sa ajung la aceasta operatie?Pentru ca la 17 ani am facut o operatie de apendicita, acul cu care mi-a facut anestezia(rahidiana)nu a fost sterilizat.De aici.un lung drum spre suferinta, arahnoidita dupa 22 de ani de la operatie+incontinenta urinara.
1
27-02-2009, ora 20:12
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Stiu pe mine m-a operat dr Vasilescu, l-am vazut pe acolo si pe Exercian si stiu persoane operate de el care au facut osteo.si cand au ajuns la el inapoi au tipat si nu au putut obyine nici o informatie.Si problema cu incontinenta urinara si eu o am dar nu m-am gandit ca este de la coloana, am mers la ginecolog si mi-a zis ca nu am nici o ruptura si vezica este sus daci nu este nici o problema care trebuie operata de el, desi eu am probleme ffff mari si am evitat sa scriu asta pe forum.
Multumesc pentru toate raspunsurile si sper sa ne mai auzim.De luni ma internez ptr recuperare.Daca e ceva o sa-mi permit sa va scriu un mesaj privat.
sanatate multa.Mariana
1
27-02-2009, ora 20:49
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Din experienta iti spun, contipatie, incontinenta urinara, dureri de jambe, impresia ca mergi pe sticla sparta, durere ca o arsura pe toata lungimea piciorului si pe fese vin de la complicatii neurologice, capatate in urma interventiilor chirurgicale la spate.Alte simtome, desarje electrice, insomnii, junghiuri ascutite, transpiratie(in general la cap)dureri de cap, dupa un km de mers, oboseala.Sunt multe!
Iti urez recuperare grabnica si poti sa-mi scrii cand te intorci, sa stiu cum te simti.Sanatate!
1
09-04-2009, ora 13:56
adelina_gr
Nu este medic/terapeut
adelina_gr
Buna ziua!
Am si eu o rugaminte.am facut un RMN.si sunt speriata.nu stiu ce trebuie sa fac mai departe, .deoarece parerile sunt impartite...ba trebuie operatie..ba nu.si daca cumva trebuie, ce medic are rezultate mai bune.
Rezultatul RMN-ului: Hiposemnal in secventele ponderate T 2 si diminuarea inaltimii discurilor intervertebrale L1-L2, L5-S1. Hernia discului intervertebral L4-L5 subligamentara, pe linie mediana cu diametrul maxim 0, 7 cm fara conflict radicular. Hernia discului intervertebral L5-S1mediana, subligamentara, pe linie mediana cu diametrul maxim 1, 4 cm cu conflict radicular bilateral la nivel intratecal.
...Mi-a recomandat cineva...medici dr Exergian, dr Mircea Radu Gorgan, dr Ciurea, dr. Gramescu...ce stiti despre ei...
Va multumesc anticipat!
1
09-04-2009, ora 18:14
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna Adelina, eu ii cunosc pe toti, toti sunt dr foarte priceputi si poti avea incredere in ei.
Am sa-ti trimit un mesaj privat.Te pup.
1
21-04-2009, ora 23:19
violetav
Nu este medic/terapeut
violetav
Buna seara!
Sotul meu are 57 de ani. Sufera de cca10 ani dureri lombare. Locuim in Constanta si i s-a recomandat Spitalul Bagdasar Arsene, Dr. Exergian pt afectiunea lui: Listezis L3L4 cu stenoza de canal medular. Este programat pentru operatie la finele lui aprilie 2009. Este periculoasa interventia? Poate cineva sa ne dea detalii in acest sens? Multumesc mult! Sanatate tuturor!
1
22-04-2009, ora 00:27
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna seara.
Doamna Violeta, eu sunt operata tot la Bagdasar, de alt medic si sunt din C-ta.Operatia nu pot sa va spun ca e sau nu e periculoasa, dar la operatie nu simte nimic si a doua zi il ridica din pat.Trebuie sa ganditi pozitiv si sa aveti incredere in Dr si in bunul Dumnezeu.Multa sanatate va doresc si Dv si sotului si sa auzim de bine.
1
22-04-2009, ora 01:13
adelina_gr
Nu este medic/terapeut
adelina_gr
Buna seara.
dintre medicii de la bagdasar...care considerati ca sunt mai buni dpdv profesional
este adevarat, ca dupa prima op vor mai urma si altele..ca se deplaseaza veryebrele.
Multumesc mult! Sanatate !
1
22-04-2009, ora 09:00
violetav
Nu este medic/terapeut
violetav
Multumesc pentru incurajare!
1
20-05-2009, ora 13:58
constantincoryna
Nu este medic/terapeut
constantincoryna
Buna ziua,
Am 23 de ani si in urma cu aproximativ 9 ani m-am lovit la cap, cineva mi-a tras scaunul si m-am lovit de marginea mesei destul de puternic in zona din spate. Am fost a doua zi la o ecografie si nu a rezultat nimic rau. De atunci, uneori la frig, ma doare zona aceea, ca niste junghiuri sau cutite. In rest, nu am avut probleme de genul ameteli, tulburari de vedere sau dureri de cap foarte mari. Precizez ca de la acea ecografie nu am mai efectuat nicio analiza.As dori sa fac o analiza insa nu stiu exact ce trebuie, tomograf sau RMN. Va rog din suflet sa imi spuneti daca am motive de ingrijorare in privinta aceasta si ce analiza trebuie sa fac.
Va multumesc!
1
20-05-2009, ora 14:26
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna ziua,
Nu prea am inteles la ce v-a facut ecoo ( la ceafa, la coloana, unde anume in spate
















Buna ziua,
Nu prea am inteles unde anume v-a facut ecoo ?La ce, la ceafa?
Cred ca mai bine era o radiografie atunci. Acum mai bine mergi la medicul de familie si iti va recomanda el ce sa faci, apoi te duci cu rezultatul inapoi la medicul de familie si el te trimite mai departe.
Sanatate
1
26-05-2009, ora 08:41
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Ecografias-a facut pentru a cauta o eventuala ruptura la rinichi.La coloana nu se vede nimic ecografic, doar la tomografie sau RMN.Eventual o radiografie banala de coloana fata+profil dar asta nu da totdeauna detaliile cele mai bune si suficiente
1
30-05-2009, ora 20:10
constantincoryna
Nu este medic/terapeut
constantincoryna
Am fost la medicul de familie sa soclicit o trimitere la un RMN si mi-a dat sa fac mai intai urmatoarele analize: sideremie, VSH, CA, colesterol, glicemie, examen urina, HLG. Pt a raspunde lui mary 44, nu m-am lovit la ceafa, ci mai sus de ceafa, imi cer scuze daca nu pot explica exact prentru ca nu cunosc termenii...Mi-a spus ca durerea de cap resimtita chiar in locul unde m-am lovit se poate datora unei lipse de calciu sau stresului. Mi-a luat tensiunea si a gasit-o 14.9, mi-a spus k e prea mare pt varsta mea (23) si pulsul accelerat. Urmeaza sa fac aceste analize sa vad ce imi iese, insa tare as vrea sa fac un examen direct acolo unde m-am lovit pt ca, sincera sa fiu, mi s-a facut frica sa nu am ceva, parca ma doare mai des, mi-e teama sa nu mor in somn. Mentionez ca durerile nu necesita luarea anumitor medicamente ca sa cedeze, pur si simplu dureaza cateva secunde si dispare.
1
30-05-2009, ora 21:34
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
constantincoryna eu nu intelesesem unde anume te-ai lovit si oricum nu trebuia sa-ti faca ecoo, cel mai aproape sau indicat era o radiografie dar.Trimitere pentru C T sau RMN nu iti da medicul de familie, acolo te trimite numai medicul specialist, in cazul tau un neurochirurg sau un neurolog, daca lovitura a fost undeva la cap dupa cate am inteles eu.
1
30-05-2009, ora 22:39
constantincoryna
Nu este medic/terapeut
constantincoryna
Imi cer scuze, RADIOGRAFIE
1
30-05-2009, ora 22:44
constantincoryna
Nu este medic/terapeut
constantincoryna
A doua zi de la cazatura RADIOGRAFIE am facut atunci, imi cer scuze, si atunci mi-a spus doctorul ca nu este nicio problema, nu se vede nimic rau, ci doar ca o sa resimt o sensibilitate a zonei in timp, la frig, etc. Ideea este ca, intr-adevar, la frig sau la stres simt anumite junghiuri acolo, dar in ultima perioada parca se simt mai des, mi-e teama ca dupa 9 ani de la aceal incident sa se fi format vreun cheag de sange sau sa se intample ceva grav. Va rog sa imi spuneti si parerea dumneavoastra pentru ca sunt tare ingrijorata si simt ca nu mai am rabdare sa vad rezultatele analizelor.
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile primite de la dumneavoastra pana acum!
1
10-06-2009, ora 22:29
teta
Nu este medic/terapeut
teta
buna, sunt noua pe acest forum, as avea o intrebare pentru mary44. De ce te-ai operat in bucuresti daca esti din constanta?probleme ce depaseau medicii din c-ta, sau lipsa de incredere?te rog sa nu te superi ca iti spun, dar sa te duci la buc sa te operezi iar medicul sa iti spuna ca osteodiscita este o forma rapida de vindecare????????bataie de joc pe fata...dupa ce tu ne explici f bine ca asta este data de o infectie din timpul operatiei.si ce-i drept din vina sortii ca doar nu vezi microbul cu ochiul liber.si la constanta sunt pacienti care se ridica din pat la citeva ORE dupa operatie, sunt si care se ridica a doua zi, si care fac discita, sunt ca peste tot, situatii si situatii.Si inca ceva. incontinenta urinara era si inainte de operatie?
1
10-06-2009, ora 22:35
teta
Nu este medic/terapeut
teta
constantincoryna, ai nevoie de o tomografie, pe care o poti face gratuit sau compensat printr-un medic neurolog sau neurochirurg, sau pe cont propriu.medicul de familie iti da un bilet de trimitere catre neurolog, sau neurochirurg depinde de ce diagnostic iti pune, tu te programezi, si acolo povestesti ce s-a intimplat, cum te doare acum, iar neurologul, in mod normal ar trebui sa iti dea un tomograf de facut, exista
1
11-06-2009, ora 00:53
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna teta, vreau sa-ti spun ca la inceputul luni Ian 2008 m-am dus la spitalul din localitate si m-au programat pentru RMN pe 2 Martie. Am zis sa astept ca si asa imi era frica sa ma operez, dar cum totdeauna exista un 'dar' am mers la Bucuresti la un botez, nu am facut decat sa stau la masa iar cand sa ma ridic nu am mai putut si nu-mi mai simtem picioarele.Am ajuns in urgenta si mi s-a facut RMN si s-a constatat ca am dubla hernie.Am iesit din operatie la ora 18 si a doua zi la 0ra 9 m-am ridicat din pat si am mers, nu am avut dureri si dupa ce mi-a scos atele am mers acasa, dar deja incepuse durerile dar erau suportabile si puteam sa merg.Nenorocirea sau ce a fost ea a venit pe 1 Martie ( aveam 24 de zile de la operatie) atunci nu numai ca nu am mai putut merge dar am avut dureri ingrozitoare care nu slabeau cu nici un fel de medicament.In prima faza Dr-ul mi-a spus ca am facut o discita si ca bla, bla.si te rog sa ma crezi ca in crizele alea orice mi se spunea credeam.Nu am putut nici la calculator sa stau si sa caut macar ce inseamna.Medicul care m-a operat nu mi-a spus nici in ziua de azi ce am, eu am aflat din alte surse, cred totusi ca le-a fost teama pentru ca puteam sa-i dau in judecata( spitalul).
Referitor la medici din Constanta, cred ca si daca imi faceam RMN la C-ta tot la bagdasar ma duceam sa ma operez, nu vreau sa dau nume, dar am fost data pe usa afara si facuta in toate felurile, cunosc persoane care s-au simtit bine, dar cunosc si altele infectate si care au stat cu operatia desfacuta luni bune, ce sa-ti mai spun, asta a fost norocul meu, sansa mea.
Si ptr ca ai avut mai multe intrebari sau nelamuriri. sa stii ca incontinenta urinara nu am avut-o inainte de operatie si nu am probleme legate de ginecologie.
Adaugă un comentariu / răspuns
43 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: