Ma deranjeaza anturajul ei. Sfaturi?

17-10-2013
ionutC1
Nu este medic/terapeut
ionutC1
Buna si salut tuturor. Am pe suflet o nemultumire de ceva timp, care ia amploare pe zii ce trece, sa ma prezint am 19 ani iar problema este cu prietena mea, am o relatie cu ea de aproximativ un an, toate bune si frumoase nu exista lipsuri in relatia asta, in schimb ea activeaza la un ansamblu de muzica populara si orientala, ca dansatoare, eiii.. aici e problema mea, ca mie nu-mi prea convine ce face ea ( eu fiind mai 'nedansator' sa zic asa) nu asta-i problema ci pe mine ma deranjeaza anturaju cu care este ea acolo, baietii in special, am discutat pe tema asta cu ea ore-n sir, explicandu-mi ca nu am de ce sa-mi fac griji, tin sa precizez ca da, chiar am incredere in ea, dar uite.. ca eu tot stau cu gandu ca 'se poate intampla ceva acolo', se poate apropia cineva de ea si chestii din astea, stiu ca totul e doar in capul meu dar nu reusesc sa rezolv problema asta deloc, nu stiu... un sfat ceva imi puteti da ? Scuze ca v-am facut sa citit dita' 'romanu', chiar plin de aberatii.
4 comentarii
0
18-10-2013, ora 09:30
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Ce inseamna pt tine acel "ceva" care s-ar putea intampla acolo? De ce anume iti este frica, mai precis?
Gelozia pe care o resimti este normala la varsta ta. Insa sunt cateva lucruri pe care le poti face pt a fi mai linistit. Discuta deschis cu ea si roag-o sa-ti spuna motivele pentru care are ea aceasta relatie cu tine, ce apreciaza la tine si care sunt nevoile ei in relatie cu tine. Incearca sa socializezi cu "anturajul" ei, sa-l cunosti, si poate vei reusi sa te convingi ca nu este nimic mai mult, doar un grup de dans.
0
18-10-2013, ora 10:03
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Baieti sunt peste tot: la scoala, la munca, la cinema, la magazin. Oricat de mult am dori ca persoana iubita sa ne apartina, ea nu nu poate sta sub un glob de sticla si nici nu poate fi inchisa intr-o colivie. Toata viata avem de invatat ca persoana de langa noi este la fel de libera ca si noi!
0
18-10-2013, ora 17:27
Miss Jackson
Nu este medic/terapeut
Miss Jackson
Tu de ce iti faci atatea ganduri negative? Ca sa te torturezi aiurea si sa iti faci rau, de ce asa?
Daca ea te-a asigurat ca totul este in regula (si asta "ore-n sir" cum ai si spus, eu una nu as fi avut atata rabdare, sincer :)) cu trupa ei de dans, pai ar trebui sa si crezi, nu crezi? :)
Hey, fii linistit, cu cat acorzi mai multa libertate si incredere intr-o relatie, cu atat vei avea mai multe sanse de reusita, crede-ma! Daca vei forta nota s-ar putea ca vreodata sa iti explodeze totul in fata si nu cred ca este ceea ce iti doresti, tu vrei in continuare relatia cu fata respectiva, nu? Las-o sa faca absolut tot ceea ce isi doreste si se va intoarce tot la tine, vei vedea. Sau poate nu... eu stiu?! :))) Glumesc... hai ca eu vreau sa te si inveselesc putin, te simt prea deprimat, si nu ai absolut niciun motiv.
Problema ta de fapt este ca "tu stai cu gandul", si stai cu gandul destul de anapoda, ceea ce iti imaginezi tu este doar plasmuirea mintii tale, NU este nimic real!
Tu ai prea multa imaginatie, probabil de aceea ti se si intampla ceea ce spui... faci prea multe scenarii. Nu este bine, opreste-te! Wake-up and relax, everything is just fine!
Daca ea este cu tine in continuare inseamna ca te iubeste... si probabil ca asta o simti prin tot ceea ce face cand sunteti impreuna, gesturi tandre, afectiune, etc. Cand nu ii vei mai avea inima in palma, ca sa ma exprim asa mai poetic, iti vei da seama cu siguranta. Probabil ca ar putea iubi si doua persoane in acelasi timp, dar cu siguranta nu cu aceeasi intensitate, fiecare iubire este unica. ;) Hai ca te-am bagat putin la banuieli acum :)), nu asta a fost intentia, sorry!

Nu lua in seama ultima fraza, mergi pe incredere, este cel mai inteligent sfat pe care ti-l pot da eu sau oricine altcineva!
Si ca sa-ti mai dau un sfat, asemanator cu cel al doamnei psiholog - Ciobancan, cea care a postat chiar inaintea mea, nimeni nu ne apartine pe deplin, niciodata, din contra, fiecare dintre noi este liber, sa retii acest aspect chiar si pentru atunci cand vei fi casatorit. Numai ca libertatea trebuie interpretata corect, dar asta tine de bunul simt, valorile si credinta fiecaruia/fiecareia.

Succes, fii fericit pentru ca ai motive! ;)
0
23-10-2013, ora 20:01
Psih Cristina Nedea
Identitate neconfirmată
Psih Cristina Nedea
Buna, Ionut

Am citit materialul tau si inteleg ca esti multumit de relatia ta, spui ca impliniti aproape un an, toate sunt bune si frumoase si ca nu exista lipsuri in relatia voastra. Cand ai cunoscut.o, ti.a placut asa cum era la momentul respectiv, cu toate activitatile pe care le practica. Tu, atunci ca si acum, tot nedansator. Ai avut incredere in partenera ta atata timp si acum s.a destramat? Interdictiile nu plac nimanui.
Daca ai lua si tu lectii de dans pentru a te apropia si tu de grupul ei?? Ce zici?

Succes si incredere!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul