ma doare articulatia genunchiului

07-08-2009
Iulia83
Nu este medic/terapeut
Iulia83
Buna ziua, am 26 de ani si am observat ca dupa un efort mai mare incepe sa ma doara articulatia de la genunchi astfel incat nu mai pot flexa piciorul.(ultima oara am facut un traseu pe munte moderat ca dificultate dar lung de 12 ore, cu mici pauze, tatal si prietenul meu n-au avut absolut nici o problema, in schimb eu de-abia am coborat pe ultima portiune). Mentionez ca in 2002 in urma unor analize de rutina am descoperit ca am aslo aprox. 1300. Am urmat tratament cu moldamin si retarpen timp de 5 ani. In prezent am aslo in jur de 350 de unitati. Sunt o candidata pentru reumatism? Cum pot preveni aceasta afectiune?
10 comentarii
0
07-08-2009, ora 13:25
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ce ai tu este cauzat de o dereglare masiva a asimilarii siliciului sau lipsa cronica de siliciu organic din hrana care se gaseste numai in cereale integrale si anumite legume si fructe.

Majoritatea oamenilor au din cauza alimentatie denaturate astefel de probleme iar la sportivi si efort ele apar mai repede in evidenta.
Mie mi s-a vindecat ceva asemanator acum catva ani numai prin schimbarea alimentatiei, eliminand laptele complet, care inhiba silicul si multe lucururi in organsim si mancand multe cereale integrale.

Omul este singurul animal care bea laptele unui alt animal dupa ce a terminat de supt laptele mamei iar vaca da mapte numai ca este mentinuta in mod regulat gravida.

Exista insa remedii homeopate care pot regla acest lucru in mod mai rapid si mai eficient (silicea).
Poti consulta un medic homeopat sau invata singura cum sa o folosesti.
Am pus mai multe linkuri pe aici.

Doctorii nu cunosc decat diagnoza de reumatism cand este vorba de dureri de oase si articulatii si le trateaza in fel si chip desi nu se stie nici macar cauza acestuia !

Este ca si cand cineva ar sparge cineva geamul unei case prin care intra frigul si doctorul ar da caldura mai mare si ar imbraca pe toti in haine groase ca sa rezolve problema aparuta.
0
07-08-2009, ora 14:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna Iulia83,
Diagnosticele posibile sunt multiple, de la leziuni ale mensicului si pana la sinovite hipertrofice (datorate, uneori, si unor maladii reumatologice).
Incepeti cu un consult ortopedic si, daca este nevoie, un eventual consult la reumatolog.
Cu deosebita stima,
Dr Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
09-08-2009, ora 15:56
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Durea genunchiului nu trebuie neglijata!

Desigur ca un consult ortopedic trebuie efectuat rapid pentru stabilirea diagnosticului exact, dar consider ca un aspect nu trebuie neglijat datorita complicatiilor acesteia.

Durea poate trada aparitia unei necroze aseptice osoase. Desigur ca nu orice durere de genunchi este o necroza aseptica sau un edem de condil, dar aceste necroze duc netratate la gonartroza si protezare, de aceea este extrem de important un diagnostic diferentiat care sa excluda aceasta afectiune, desigur si celelalte leziuni, pina a ajunge la reumatolog.

Necroza aseptica de condil femural, cunoscuta si ca maladie Ahlbeck sau osteocondrita, poate apare ca urmare a unui microtraumatism, medicamentos etc., doare, iar in faze initiale nu se evidentiaza radiologic. Singura investigatie care poate evidentia zonele de edem de condil femural este RMN-ul cu contrast (dar nu v-asi sfatui sa faceti singura o astfel de investigatie ci numai la trimiterea unui specialist ortoped).

Este important de stiut ca de la introducerea RMN-ului ca investigatie de rutina al genunchiului in Germania, desigur ca in cazurile unei patologii specifice, necrozele aseptice de condil femural le-au depasit ca numar pe cele de cap femural.

Evolutia acestor necroze este asemanatoare in absenta tratamentului specific edemului osos: necroza osoasa cu modificarea conturului articular si gonartroza, respectic coxartroza, care necesita protezare.

Parerea mea este ca in Romania maladia Ahlbeck este "extrem de rara" tocmai datorita faptului ca astfel de dureri de genunchi sint tratate reumatologic ani de zile pina ajung la gonartroza, iar cind conturul articular s-a modificat necroza aseptica osoase nu se mai numeste asa ci gonartroza (respectiv coxartroza).

Repet NU TOATE DURERILE de genunchi sint necroze aseptice sau edem osos, dar ortopedul ar trebui sa stie ca atunci cind genunchiul doare dupa excluderea leziunilor articulare ar trebui exclusa si posibilitatea unui edem osos si dupa aceia indrumat pacientul spre reumatolog. NU O FACE CONDAMNA PACIENTUL LA GONARTROZA. La fel cum asteptarea in cazul necrozei de cap femural nu inseamna altceva decit aparitia MODIFICARILOR DE CONTUR si desigur protezarea.

Tratamentul edemului osos si al necrozei osoase fara modificari de contur intraarticular, atit la adulti cit si la copii il constituie oxigenarea hiperbara (HBO sau HBOT). O data aparute modificarile de contur HBO nu-si mai justifica eficacitatea, deoarece desi duce la refacerea segmentului osos afectat (necroza dispare) aceasta nu mai are importanta clinica. Osul este refacut dar conturul modificat distruge cartilajul opus astfel ca articulatia tot trebuie protezata. De aceea importanta majora a unui diagnostic precoce, o data modificat conturul optiunile pentru pacient sint doua: dureri cronice continui sau proteza.

Un diagnostic corect in cazul Maladiei Ahlbeck poate salva genunchiul, dar chiar si in cazul in care pacientul nu poate beneficia de HBO (egal din ce motiv) scuteste pacientul de ani de tratament reumatologic inutil si mai ales de cortizon.

Pasi terapeutici corecti sint consultul de specialitate ortopedic corect urmat de cel reumatologic.

Cu stima
Dr. Bogdan Cristian Ion
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
10-08-2009, ora 18:15
sorina69
Nu este medic/terapeut
sorina69
Stimati medici,
Cu deosebit respect va rog sa ma ajutati intr-o problema, e vorba de mama sotului meu, 82 ani..( stiu si ni s-a spus ca la aceasta varsta, miracole nu mai au loc...varsta e varsta!!).Dorinta noastra e sa-i fie ameliorata durerea prezenta la nivelul articulatiilor si mai ales la nivelul genunchilor... In ultimii 10 ani aceste dureri au crescut in intensitate( medicul internist cu 2 ani in urma i-a dat indometacin sup. ca si antidolorific, spunand ca orice tratament pt. reumatism e contraindicat in conditiile problemelor cardiace pe care le are, face tratament cu antiaritmice, hipotensoare, sincer, nu cunosc numele medicamentelor )In urma cu 2 luni, dansa inca putea sa mearga cu ajutorul unui cadru metalic cu care s-a deplasat in ultimii ani.. ba inca mergea sustinuta de brat pe distante mai mari(cca400m), acum durerile la nivelul genunchilor o impiedica sa paseasca, o face cu greutate f. f. mare( 3-4 m)...se aud trosnituri in timpul deplasarii( orice alta durere --umar, sold, maini--e mica in comparatie cu...genunchii) Indometacinul utilizat in ultimii 10 ani nu-si mai face efect ca la inceput.uitasem, este o femeie, nu grasa, dar cu o circumferinta abdominala imensa)... Domnilor doctori, ce posibilitati pt. ameliorarea durerii ar fii, si ce investigatii s-ar mai putea face? Va multumesc mult,
0
10-08-2009, ora 19:05
sorina69
Nu este medic/terapeut
sorina69
Am uitat sa spun ca prezinta deformare a genunchilor in varum.
0
10-08-2009, ora 20:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Este, evident, vorba despre o artroza avansata (gonartroza), respectiv degradarea cartilajului articular.
Prezenta durerilor intense si rezistenta la tratamente conventionale, antiinflamatorii si fizioterapice, impune inlocuirea articulatiilor cu endoproteze (proteze articulare interne).
Cat despre ameliorarea durerii, puteti incerca, datorita contraindicatiilor referitoare la anti-inflamatorii, tratamente alternative de tip naturist sau homeopat, cu efecte uneori surprinzatoare asupra durerii.
Cu deosebita stima,
Dr Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
10-08-2009, ora 20:37
sorina69
Nu este medic/terapeut
sorina69
Va multumesc mult d-le dr. pt. raspunsul dvs, mi-ati putea indica ceva produse naturiste si/sau homeopate cu efecte asupra durerii? Multumesc
0
10-08-2009, ora 20:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Eu va pot doar recomanda unul din colegii mei. Va va consulta si va hotari daca exista solutie.
Ma puteti contacta in privat, pe mail, ocazie cu care va voi transmite coordonatele dansului.
Cu deosebita stima,
Dr Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
14-11-2010, ora 23:01
apollo1989
Nu este medic/terapeut
apollo1989
Buna Ziua !
Am si eu o problema de aproximativ o saptamana, cand flexez picioarele la nivelul articulatiei genunchiului se aude un zgomot de parca nu ar fi indeajuns de lubrifiata articulatia, (trosneste ceva cand piciorul este dus la aprox 135 de grade)...mi se intampla la ambele picioare acest fenomen..de durut nu ma doare dar ma gandesc sa nu apara ceva grav pe parcurs.Am 21 de ani (inaltimea 1, 72...greut 74 kg).Daca ar putea sa ma ajute cineva cu un raspuns, as fi foaret recunascator.multumesc mult !!!
0
18-11-2010, ora 08:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu trebuie sa va ingrijorati prea mult.
Eu am aceste manifestari de peste 25 ani, timp in care articulatiile nu s-au degradat, nu sufera.
Daca cumva ati exagerat cu efortul fizic, poate ca ar fi bine sa reduceti acest nivel.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.