ma doare mai rau (maseaua + urechea + durere spre gat - amigdale tot pe aceasi parte)

17-10-2008
Cristopher
Nu este medic/terapeut
Cristopher
Buna ziua!

Am si eu o problema care nu imi da pace.

Acum o saptamana m-am trezit cu o durere groaznica de masea (plus durere catre ureche). Am crezut ca e vorba de o nevralgie, ca am stat in curent, asa ca, vreo 2 zile am luat pastile (paracetamol, antinevralgic) sperand ca o sa imi treaca.
Nu mi-a trecut asa ca am mers la stomatolog (durerea devenise deja insuportabila) care mi-a zis ca la suprafata maseaua nu are nimic, sa imi fac o radiografie si sa urmez un tratament cu Augmentin, ca s-ar putea sa fie nevralgie si sa revin la el dupa 5 zile. Am inceput tratamentul dar problema este ca nu mi-a trecut duerea, dimpotriva, parca doare mai rau (maseaua + urechea + durere spre gat -amigdale tot pe aceasi parte).
Un sfat: mai iau Augmentin si astept sa treaca alea 5 zile (desi imi ies ochii de durere) sau ma duc mai devreme la urgenta eventual?

Astept un raspuns!

Multumesc

Felcia N
5 comentarii
0
18-10-2008, ora 00:00
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie sa va intoarceti la stomatolog.Daca acum, la sfarsit de saptamana nu are cabinetul deschis, renuntati la Augmentin; e clar ca nu-si face efectul.Luati pana luni amoxicilina 1g la 8 ore si ketonal 100mg de doua ori pe zi, dupa ce mancati ceva.
0
18-10-2008, ora 20:07
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Am impresia ca este o problema cu molarul de minte.el da in general probleme de acest gen
0
20-10-2008, ora 12:24
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Durerea este tipica pentru o infectie a nervului unui dinte. Ceea ce incurca putin este faptul ca maseaua arata intacta, desi la radiografie poate sa apara o carie mare ascunsa. Sfatul meu este sa mergeti la urgenta, daca se poate cu o radiografie la dintele respectiv.

Pentru Casa dr. House - sa stiti ca si Augmentinul si Amoxicilina sunt antibiotice care au ca substanta activa Ampicilina, adica sunt cam acelasi lucru. Augmentin =Amoxicilina + substante care ii potenteaza actiunea, deci este putin mai puternic decat Amoxicilina, deci daca Augmentinul nu isi face efectul, nu stiu cum ar putea Amoxicilina sa aiba vreun efect. Pe langa asta 1g la 8 ore este putin cam mult, nu credeti?
0
20-10-2008, ora 17:51
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Activitatea inhibitorie a clavulanatului de potasiu inclus in Augmentin asupra microorganismelor producatoare de bata-lactamaza invinge rezistenta medicamentoasa. Utilizarea tot mai frecventa de antibiotice in ultimul deceniu in tratarea diverselor infectii a avut drept cauza aparitia unui numar tot mai mare de microorganisme rezistente la un numar tot mai mare de antibiotice.Stiu ca cele doua medicamente sunt cam acelasi lucruDin experienta personala de un deceniu si jumatate ca medic de familie am vazut ca, medicamente similare, cu aceeasi substanta activa, are efecte diferite. Doamnele farmaciste stiu cel mai bine ca -de ex.- intre tenox sio amlohexal cel mai bine vandut e tenoxul; sau intre rawel si tertensif, al doilea are cautare etc..Eu consider ca amoxicilina simpla de multe ori e mai eficienta decat augmentinul.Am ramas pe aceeasi grupa a penicilinelor de semisinteza si am marit doza pentru doua zile din ratiuni explicate mai sus :eficienta, rezistenta [azi doza normala de amoxicilina este considerata a fi de 2-4 grame pe zi].
0
21-10-2008, ora 12:42
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Din aceleasi ratiuni, eu incerc sa prescriu pacientilor mei doze de antibiotic mai mici sau mai mari, in conformitate cu gravitatea infectiei. In general nu recomand doze mari fara sa vad pacientul, o radiografie sau pe amandoua pentru ca, asa cum spune colegul meu mai sus, durerea poate fi cauzata de molarul de minte si atunci antibioticul este de prisos. Cat despre celelalte medicamente, nu sunt medic de familie si nu va pot contrazice dar cred ca tine putin si de preferintele medicilor in materie de medicamente. Eu spre exemplu prescriu de regula Amoxicilina, Augmentinul nu il recomand decat in infectii mai mari, mai grave, post implant sau in complicatii postoperatorii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să-ți relaxezi rapid gâtul
  • Amigdalele, folosite în teste de laborator pentru analiza efectului medicamentelor asupra celulelor imune
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  • Când sunt indicate antibioticele în otită/ otalgie (durerea de ureche)
  • Amigdalele umane absorb nanoplasticele, sugerează cercetătorii
  • Cercetătorii au evaluat eficiența lidocainei pentru durerile cervicale
  •