Ma doare piciorul! Ce sa fac?

30-11-2009
clinique
Nu este medic/terapeut
clinique
Am dureri la nivelul antepiciorului in zona metatarsienelor in prelungirea falangei 2 (cea de langa degetul mare) mai ales dupa o perioada de repaus (dimineata cand ma dau jos din pat).
Imi simt piciorul umflat si parca as avea o moneda in incaltaminte.
Nu am monturi.
Am apelat la un ortoped care mi-a recomandat niste talonete personalizate (computerizat), si la un fizioterapeut care mi-a prescris infiltratii cu diprophos si ultrasunete.
Pe internet am gasit gasit informatii despre simptomele mele care conduc spre un diagnostic de metatarsalgie sau fasceita (cu precizarea ca durerea in cazul meu nu e localizata la nivelul calcaiului ), ia despre tratament am citit ca infiltratiile sunt contraindicate.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cui sa ma adresez pentru a scapa de durere si de indoielile mele ?
Problema mea are rezolvare sau numai ameliorare?
Va multumesc anticipat si va rog sa nu ma judecati prea aspru pentru ca incerc sa aflu astfel de lucruri de pe internet.
4 comentarii
0
30-11-2009, ora 22:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate pacient,
Exista multe posibilitati diagnostice, iar in cadrul metatarsalgiilor exista vreo 20-30 cauze etiologice diferite. Nu este cazul de facesita la nivelul antepiciorului.
Infiltratiile cu cortizonice (De tip Diprophos) sunt catastrofale, prucand de obicei agravarea ireversibila a problemei.
Cat despre talonete, ele pot avea o anumita utilitate, cu conditia de a nu fi confectionate dupa modelul "computerizat", ci strict manual, asa cum se intampla in tarile civilizate.
Problema are cu siguranta o rezolvare, cu conditia existentei unui diagnostic precis, pus de catre un veritabil specialist, care sa nu va propuna solutii facile si periculoase de genul infiltratiilor cortizonice sau al talonetelor "computerizate".
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
17-12-2009, ora 18:24
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
poate fi si un nevrom Morton. mai consulta un alt ortoped.
0
18-12-2009, ora 02:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Colega,
Nu putem vorbi despre Morton ca de un adevarat diagnostic, ci este vorba despre un Sindrom Morton, incadrabil in categoria metatarsalgiilor, si care are acelasi tratament ca si acestea.
Vechiul "nevrom" nu mai constituie demult un adevarat diagnostic, iar chirurgii ce se ocupa 100% de Picior in Europa nu mai trateaza acest pseudo-nevrom, ca pe vremuri, prin excizie chirurgicala, ci tratand adevarata cauza a metatarsalgiei, eventual sectionand si ligamentul inter-metatarsian si decomprimand astfel aceasta anastomoza nervoasa.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-12-2009, ora 07:44
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Corect. Nu faceam decat da lansez o ipoteza. c-o fi una c-o fi alta, decizia terapeutica apartine in EXCLUSIVITATE ortopedului. Va urez o zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: