Ma dor genunchii si pocnesc!

26-11-2009
angelove
Nu este medic/terapeut
angelove
Buna, as vrea sa gasesc un raspuns mai concret referitor la durerile mele de genunchi. Durerile au inceput cu ceva ani in urma, dar erau minore, mai mult la diferentele de temperatura, sau mai exact la racirea vremii. in ultimii doi ani, mai ales anul acesta situatia s-a inrautatit. Si acest lucru imi este mai mult decat evident. Ma dor genunchii cand urc scarile, cateodata chiar cand stau pe scaun, sau in mers. Durerea nu persista mai mult de cateva ore, dar se intampla din ce in ce mai des.Am fost in urma cu o luna la medicul de familie, care dupa ce mi-a facut ASLO, mi-a zis ca sunt in regula. I-am spus totusi ca durerea trebuie sa provina de la ceva, mai ales ca se agraveaza in timp. Atunci m-a pus sa ma intind si a inceput sa imi palpeze genunchiul. Desigur nu am simtit nici o durere anume. Am insistat sa imi dea o trimitere pentru o radiografie, ceva, dar a zis ca nu are rost sa ma iradieze degeaba, ca sunt prea tanara si banuieste ca vreau sa mai am copii :| (eu am 18 ani jumate). M-a trmis pana la urma la un medic la Spitalul Judetean, care de altfel nici el nu a vrut sa imi fac radiografie. Insa mi-a dat diagnosticul de veche entorsa la genunchi si nu mai stiu ce elastic, si evitarea eforturilor fizice. De asemenea am observat ca in timp ce il indoi se aud si se simt niste trosnituri mici, ca niste scartaieli severe.. Mi s-au prescris Mydocalm, Osteocare, Perfectil, si gel Dicloc / Diclofenac. Mydocalmul pare sa ajute, dar nu pentru mult timp

Multumesc anticipat!
52 comentarii 12 Înainte ›
0
27-11-2009, ora 17:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Pacienta,
La varsta D-voastra cea mai frecventa patologie, in afara celei post-traumatice (sportive), este reprezentata de displazia femuro-patelara, care poate reproduce simptomatologia descrisa de D-voastra. Nu putem insa nega si prezenta potentiala a altor zeci de afectiuni diferite, cu tratamente profund diferite.
Este necesar un consult la un specialist ortoped.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-12-2009, ora 19:35
angelove
Nu este medic/terapeut
angelove
Consultul ar implica si o radiografie sau doar palpari? Apropo, zilele astea am observat ca daca stau prea mult in picioare in timpul zilei, ajung sa ma doare foarte tare seara. Am chiar senzatia ca se extinde de la genunchi in jos, de fapt in jurul genunchilor. Mentionez ca in urma cu cativa ani faceam foarte multe genoflexiuni, ca antrenament pentru canotaj, dar n-am facut acest lucru decat cateva luni. Si cand eram mica, tata ma pedepsea facand cate 100 de genoflexiuni. Ar avea de a face acest lucru cu durerile mele? tot in urma cu cateva zile Am ametit brusc, iar asta a tinut cateva ore. Am stat numai in pat si simteam cum se invarte totul cu mine. Daca incercam sa merg, ma simteam ca un om beat, mahmur. Simteam si o stare usoara de greatza, chiar daca nu am ajuns sa vomit. asta poate fi Cadere de calciu? Medicul de familie mi-a recomandat osteocynesine sau ceva de genu pentru ca nu am destul calciu, dar am luat timp de o luna cate trei inainte sa mi se intample asta. de asemenea, simteam acum cateva zile niste furnicaturi in palma, ca o mancarime puternica. ma scarpinam tare, ma zgariam de ce apucam, dar tot persista mancarimea. Iar cand se oprea, imi amortea palma si mi se umfla, o simteam ca un balon. Nici nu puteam sa strang pumnul.
0
06-12-2009, ora 21:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Consultul clinic implica o serie intreaga de manevre in examinarea atat a genunchiului, cat si a intregului aparat locomotor. Este esential, iar un examen radiologic si chiar RMN nu-l poate inlocui.
Nu exista medicamente care sa va poata rezolva situatia, iar calciul nu are nici o legatura cu simptomatologia descrisa.
Prin urmare, consultati un ortoped si abia mai apoi veti efectua eventuale investigatii imagistice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
12-05-2010, ora 21:19
veveritza_23
Nu este medic/terapeut
veveritza_23
Angelove.si eu am exact aceiasi problema, aceleasi simtome.M-I se intampla de 2, 4 ori pe an, problema aparand de cativa ani buni.nu am descoperit inca nici eu care este cauza, stiu totusi sa in aproximativ 2 saptamani imi trece!pup.daca afli ceva, te rog sa-mi lasi raspuns.pup
0
13-05-2010, ora 21:26
Mihaelamiu
Nu este medic/terapeut
Mihaelamiu
Buna seara,
Am 49 de ani si de cativa ani am probleme cu picioarele (in special cu genunchii). De 5 luni problemele s-au agravat. Mi s-au umflat genunchii, nu mai am un echilibru, ma tin cand urc si cobor scarile si chiar atunci cand merg. Am avut si febra (39, 2) si frisoane, toate acestea se intamplau numai seara. Am fost la doctor si am facut si analize am urmat si tratamentetele pe care mi le-au prescaris. Medicamentele au fost antiinflamatoare si antibiotice si milurit, colchicina.
la inceput am avut probleme doar la un genunchi si apoi s-a mutat si la celalalt.
am facut si RMN-ul din care a reiesit : leziune gradul 3, corn posterior menisc intern
lichid in bursele suprapatelare, retropatelare si intraarticulare;
chist popliteal intern cu diametrul 3, 5/1, 5cm;
ruptura partiala a fibrelor lce in 1/3medie
Ultimele analize au fost proaste in continuare,
VSH - 85mm/1h
Fibrinogenemie - 491
Acid uric - 3, 18
proteina C reactiva 12.

Astept raspuns nu stiu unde sa mai merg.
Va multumesc!
0
14-05-2010, ora 15:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Rezultatul scris al RMN-ului este absolut nesemnificativ in absenta imaginilor propriu-zise si in absenta consultului clinic.
Nu ne-ati precizat lucrurile cu adevarat importante:
- varsta, sex, greutate/inaltime
- status ocupational si sportiv;
- antecedente traumatice de orice fel
- antecedente neurochirurgicale (hernie de disc), reumatologice, metabolice (guta, diabet, condrocalcinoza), vasculare (arteriale, venoase, limfatice), cardiace, renale sau hepatice, vasculare sau reumatologice.
Trebuie sa incepeti cu un consult de boli interne, data fiind prezenta bilaterala a suferintei, concomitent (nu este o afectiune ortopedica, ci una a intregului organism, care se repercuteaza secundar si la nivelul articulatiilor).
0
27-06-2010, ora 21:30
grizonelina
Nu este medic/terapeut
grizonelina
buna ziua!am si eu o problema...de ceva timp..mai multi ani imi pocneste un genunchi:( de fiecare data cand il indoi sau fac anumite miscari pocneste si imi da si o senzatie incomoda! doar la piciorul drept am aceasta problema...cred ca e vorba de articulatie! ma puteti ajuta cu un sfat...tratament?multumesc
0
27-06-2010, ora 21:35
grizonelina
Nu este medic/terapeut
grizonelina
am uitat sa precizez ca am doar 22 de ani
0
05-10-2011, ora 14:42
Crina98
Nu este medic/terapeut
Crina98
Buna ziua! Am 13 ani, 156 cm si 48Kg. De aproximativ 7-8 luni, imi pocnesc genunchii si ma dor la temperaturi mai scazute. Care sunt cauzele? Ce trebuie sa fac?
Multumesc anticipat !
0
01-01-2013, ora 20:03
florina popescu
Nu este medic/terapeut
florina popescu
Si eu am probleme cu picioarele.Genunchii ma dor, trosnesc asemenea unor lemne uscate, sunt rigizi, mai ales la coborarea unor scari, provocand dureri la indoirea piciorului.De asemenea mi se umfla gleznele, mai ales cand stau in picioare.De un an si mijlocul a devenit rigid, simt dureri foarte mari in pozitia sezand, pe o parte sau pe burta ori cand ma aplec, aproape nu mai pot sta deloc in aceste pozitii.Am facut ASLO cu ceva ani in urma si a iesit pozitiv, o valoare maricica.De asemenea in ultima perioada m-am si ingrasat, ceea ce cred eu ca mi-a agravat vechile probleme.Ce ar trebui sa fac?
0
01-01-2013, ora 22:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai elementele esentiale: greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice si de alta natura etc. ASLO are importanta mai ales la varsta copilariei, cand apare reumatismul acut post-streptococic, care este, insa, o boala a inimii si nu una a articulatiilor, care sunt afectate doar pasager (cateva zile), fara sa lase sechele articulare de vreun fel.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius uscatu
Chirurg Ante-picior
0
02-01-2013, ora 13:31
florina popescu
Nu este medic/terapeut
florina popescu
Buna ziua.Am 85 kg si 1, 76 m, sunt plinuta, mai ales zona coapselor.Lucrez ca profesor la un liceu si nu prea fac sport.Nu reusesc sa tin vreo dieta.Mentionez ca am hipotiroidie, daca va ajuta.Astept raspunsul dv.Va multumesc.
0
02-01-2013, ora 18:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Genunchii sufera din cauza celor 20 kg in plus, cartilajul distrugandu-se progresiv (gonartroza).
Hipotiroidia se datoreaza cel mai adesea supra-ponderabilitatii.
Prin urmare, veti rezolva ambele probleme prin scadere ponderala corespunzatoare (obtinuta doar prin dieta si nicidecum prin miscare, care agraveaza distrugerea articulatiilor). Din pacate, pentru genunchi s-ar putea sa fie prea tarziu, cartilajul articular fiind distrus definitiv (gonartroza), dar reducerea solicitarii acestora ar putea ameliora (temporar) suferinta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
25-01-2013, ora 00:57
weiss
Nu este medic/terapeut
weiss
Buna! Sunt barbat, am 31ani 1, 84m, 78kg, muncesc destul de mult in picioare;
Problemele mele de sanatate au aparut in urma cu 7, 8 ani, cand am fost internat in spital la sectia cardiologie, fiindca acuzam dureri in piept. Am fost externat dupa o saptamana negasindu-mi nimic grav, doar o insuficienta mitrala usoara. Problema mea e ca de atunci pana in prezent sunt momente peste an in special cand se schimba vremea sau cand e frig afara, ca mai am acele dureri in zona pieptului fata/spate; de atunci am mai fost si la alti medici cardiologi si si-au dat fiecare cu parerea (angina pectorala, nevralgie intercostala, ...neurovegetativa, insuficienta mitrala reumatismala,...); Mentionez ca mi s-au facut EKG, ecocord,...De cativa ani am si o durere puternica de genunchi (ambii) cam in aceasi perioada cu durerile din piept; Nu am facut sport, dar fac miscare prin practicarea profesiei si ma simt bine, mai rau e cand stau in repaus; Mentionez si e foarte important ca in general concomitent cu durerile din piept am aritmii, palpitatii, si sunt deranjante.
Toate aceste simtome m-au condus spre RAA, asa ca m-am dus la reumatolog. La sfaturile medicului reumatolog mi-am facut analize de sange (VSH, fibrinogen, proteina r creativa, ASLO,.), si toate mi-au iesit bune, ca urmare medicul mi-a spus ca nu am reumatism. Am facut si radiologie la spate si mi-a gasit (diminuarea cifozei dorsale fiziologice, hernii intraspongioase D7-D9, minima scolioza dorsala dextroconcava centrata pe D8).
Intrebarea mea este de ce ma doare in partea stanga, avand uneori aritmii, si de ce ma dor rau genunchii? Nu e nimic vizibil in exterior (umflaturi, roseata,..), doar o durere ca o arsura in interior; Mentionez ca nu ma doare pana in prezent coloana, in ciuda analizeor..., desi medicul reumatolog mi-a spus ca durerile care le acuz sunt de la problemele depistate la coloana! ce legatura are aceasta cu aritmiile? cu palpitatiile? cu durerile mari de genunchi? As inclina mai degraba spre reumatism dupa simtomele care le am!; S-ar putea totusi sa am reumatism daca analizele la sange mi-au iesit bune si la ecocord nu s-a vazut decat insuficienta mitrala usoara? va multumesc!
0
26-01-2013, ora 16:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- prin ""reumatism""se intelege in medicina doar reumatismul poliarticular post-streptococic, o afectiune a copilului ce apare in urma infectiilor amigdaliene de tip streptococic. In ciuda denumirii, aceasta afectiune este una cardiaca si nu una articulara, deoarece afectarea articulatiilor este doar pasagera si nu este urmata de sechele articulare.
- poate fi vorba, intr-adevar, de afectiuni inflamatorii-reumatologice de tip auto-imun, cum ar fi poliartrita reumatoida, spondilartropatiile seronegative etc etc. Diagnosticul acestor afectiuni este esentialmente clinic, deoarece evolueaza adesea mult timp cu analizele specifice perfect normale.
- poate fi vorba despre o afectare a coloanei, si anume un sindrom compresiv radicular, cervical, toracic sau lombar. Acesta este de competenta neurochirurgului.
- starea actuala poate fi agravata de statusul ocupational, si anume ortostatismul prelungit (""statul in picioare""). Prin urmare, primul reflex este sa limitati semnificativ ortostatismul.
- poate fi util un program de kineto-terapie (gimnastica medicala specializata), in functie de diagnosticul cauzal.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-01-2013, ora 09:17
weiss
Nu este medic/terapeut
weiss
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns; Iertati-ma, desi sunt absolvent de studii superioare nu am inteles foarte bine prima parte a raspunsului dumneavoastra;
Sa inteleg ca sunt 2 tipuri de 'reumatism': unul care afecteaza inima, datorat de aparitia unui streptococ din copilarie, si altul care afecteaza articulatiile membrelor in general. ele neavand legatura unul cu celalalt?!
Mentionez ca sunt in condecediu de odihna de aprox 1 luna, lucru ce il fac aproape in fiecare an, si in aceasta perioada ma simt mai rau (ma simt mai bine la locul de munca, cand muncesc);
As dori sa va intreb totusi cum pot sti sigur daca am probleme la inima cauzate de o infectie cu streptococ? La ecocord se vede acesta afectiune? sau cum? analiza ASLO are relevanta in acest scop?
Mentionez ca uneori prezint 'din senin' un discomfort in piept (palpitatii, aritmii), nu neaparat insotit de durere; pot sa fie cauzate de insuficienta mitrala? Medicul cardiolog mi-a spus ce inseamna insuf. mitr., si mi-a zis sa 'o caut' dupa 50 ani cand vom incepe sa tratam aceasta problema.
In legatura cu durerea de la genunchi, mentionez ca mi-a aparut in urma cu vreo 5 ani; se poate totusi sa fie vorba de 'reumatism', desi in analizele de sange nu se confirma? sa merg din nou la reumatolog?
In legatura cu afectiunile coloanei am primit aceleasi sfaturi din partea medicului (gimnastica de specialitate, exercitiile spatelui, tratament la spitalul de recuperare, etc), lucruri care pot sa le fac pentru ca locuiesc la 5 km de Baile Felix. (Oradea). Totusi dureri de coloana n-am avut pana in prezent, as accepa ca durearea din partea stanga sa fie cauzata de coloana, medicul spunandu-mi 'ca mi se deplaseaza coloana usor spre stanga'; dar cum imi explic aritmiile, care apar de regula(nu intotdeauna) odata cu durerea? Cu multa consideratie! Va multumesc! Sanatate
0
29-01-2013, ora 12:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In medicina exista un singur fel de reumatism, reumatismul poliarticular post-streptococic, o afectiune a copilului ce apare in urma infectiilor amigdaliene de tip streptococic. In ciuda denumirii, aceasta afectiune este una cardiaca si nu una articulara, deoarece afectarea articulatiilor este doar pasagera si nu este urmata de sechele articulare.
- prin urmare, nu putem vorbi despre un alt ""reumatism"" decat cel post-streptococic. Acesta este o boala a inimii, deoarece afectarea articulatiilor este pasagera si nu lasa sechele, in timp ce afectarea cordului este una serioasa (endocardita post-streptococica).
- afectarile articulatiilor se pot imparti in doua mari clase: artroza (distrugerea cartilajului provocata de traumatisme, greutate excesiva si efort excesiv) si artrita (afectiuni inflamatorii, avand o origine bacteriana sau reumatologic auto-imuna);
- afectarea mai multor articulatii, denumita "poliartralgie" este gestionata de catre reumatolog;
- problemele cardiace sunt gestionate de catre cardiolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
29-01-2013, ora 16:16
weiss
Nu este medic/terapeut
weiss
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns.
As dori sa va intreb totusi cum pot sti sigur daca am sau nu am probleme la inima cauzate de o infectie cu streptococ? La ecocord se vede acesta afectiune? sau cum? analiza ASLO are relevanta in acest scop? Mentionez ca nu stiu sa fi suferit in copilarie cu amigdalele. Va multumesc mult. Sanatate!
0
29-01-2013, ora 18:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Afectarea cardiaca se cuantifica atat clinic, cat si biologic (analize specifice), dar si prin explorari de tip ECG, echo-cardiografie etc.
Trebuie sa va adresati unui cardiolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
29-01-2013, ora 18:32
weiss
Nu este medic/terapeut
weiss
va multumesc! Numai bine!
0
25-02-2013, ora 10:06
marius@audit
Nu este medic/terapeut
marius@audit
Buna ziua!
1.persoane in virsta de 84 ani
2.are genunchi umflati si care dor
3.a mai folosit KETONAL, BAI SARATE, PLICURI DONNA
4. au fost perioade, mai ales vara cind ei s-au mai desumflat, apoi au revenit la loc (s-au umflat din nou)
5. acum sta in pat
ce se poate face d-nul doctor?
se poate realiza vreo ameliorare?
daca da, cum?
multumesc anticipat pentru raspuns.
marius
0
25-02-2013, ora 18:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Poate fi vorba despre o gonartroza decompensata, dar si despre o insuficienta venoasa periferica. Tratamentele sunt profund diferite.
Ce greutate/inaltime are?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
26-02-2013, ora 09:23
marius@audit
Nu este medic/terapeut
marius@audit
Buna ziua!
multumesc pentru raspuns

1 persoana in virsta de 84 de ani are 1, 60 m, 52 kg (date aproximative - iertati -ma)
2.in privinta mancari ok, nu asimilieaza (nu stiu daca are importanta), cu toate ca i-a vitamine

inca o data multumesc anticipat d-nul doctor
marius
0
03-03-2013, ora 13:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Asa dupa cum va precizam, trebuie diferentiata o problema intrinsec articulara (gonartroza) de o problema circulatorie (arteriala sau venoasa).
NU puteti recurge la un tratament oarecare pana nu se diferentiaza originea suferintei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
17-03-2013, ora 11:06
marevna
Nu este medic/terapeut
marevna
Buna ziua. Va deranjez si eu cu o intrebare. De 2-3 luni am inceput sa am o durere in spatele genunchiului drept. Aceasta durere apare numai dupa ce stau pe vine sau cu piciorul strans sub mine si ma ridic si se manifesta ca si cum ceva m-ar tine din spatele genunchiului si nu as putea sa indrept bine piciorul. Dupa cateva minute, imi trece. Mentionez ca nu am avut niciun accident, durerea a aparut in timp si ca nu am alte probleme. Pot merge si alerga normal. Va rog mult sa imi spuneti ce ar putea fi si daca trebuie sa fac niste investigatii medicale. Mentionez ca am 32 de ani, de sex feminin, am 1, 76 si 60 kg. Va multumesc mult.
0
17-03-2013, ora 12:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Suferinta descrisa de catre D-voastra se suprapune peste simptomele leziunii de menisc, insa exista si alte zeci de cauze care o pot determina.
Cred ca ar fi utila o examinare clinica la specialistul in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
17-03-2013, ora 19:00
marevna
Nu este medic/terapeut
marevna
Va multumesc pentru raspuns. Pot veni la dumneavoastra? Unde va gasesc? Daca nu, imi puteti recomanda un astfel de specialist? Va multumesc.
0
17-03-2013, ora 19:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Eu ma ocup strict de Chirurgia ante-piciorului, prin urmare nu va pot trata direct.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
18-03-2013, ora 09:11
marius@audit
Nu este medic/terapeut
marius@audit
Buna ziua!
in primul rind va multumesc ca mi-ati raspuns
va rog sa ma ierta-ti ca tot intreb
cred ca in acest caz nu este vorba de operatie mai ales ca este vorba aici in acest caz de o persoane in virsta de peste 80 ani, slab care nu asimileaza vitaminele care le ia.
persoana despre care v-am solicitat nu este din Bucuresti, are domiciliu intr-un sat din Judetul Bacau, deci nu poate ajunge la un specialist cum sunteti dvs, mai ales ca nu are nici un mijloc de transport pentru acest lucru.
As fi vrut sa il vedeti dvs
dar daca nu se poate multumesc, mult pentru ajutor.
Cu stima,
marius
0
31-03-2013, ora 17:02
Georgiana Bucurescu
Nu este medic/terapeut
Georgiana Bucurescu
Buna ziua, de cativa ani ma dor foarte tare genunchii, mai ales seara iar durerile sunt destul de puternice. Deasemenea imi trosnesc gleznele ca si cum ceva nu mi-ar permite sa le misc. Exista vreo legatura intre cele doua? Sau care ar putea fi cauzele ?
Am 19 ani, 1.62 si 47kg.
Adaugă un comentariu / răspuns
52 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.