ma inteapa ceva jos in partea dreapta niste intepaturi cate o data zici ca este o lama de cutit

24-03-2008
viovel
Nu este medic/terapeut
viovel
Buna ziua, de 2 luni ma inteapa ceva jos in partea dreapta niste intepaturi cate o data zici ca este o lama de cutit, am fost la fundeni si spun ca am colon iritabil, la spitalul colentina eram gata sa fiu operat de apendicita. Chiar nu stiu ce am si unde sa mai ma duc.
MA POATE AJUTA CINEVA ????
9 comentarii
0
24-03-2008, ora 00:00
viovel
Nu este medic/terapeut
viovel
Am uitat sa precizez ca am 30 ani, si nu am fost operat de apendicita desi am avut tentative pe la 12 ani.
0
24-03-2008, ora 00:00
viovel
Nu este medic/terapeut
viovel
poate cineva sa imi zica exact ce sintome exacte are apendicita
sau colon IRITABIL?
0
24-03-2008, ora 00:00
Crisu24
Nu este medic/terapeut
Crisu24
Majoritatea pacientilor cu sindromul de colon iritabil (SCI) prezinta rapid dupa ingestia de alimente, simptome ce includ dureri abdominale, constipatie, diaree (sau perioade de constipatie alternand cu perioade de diaree), balonare si distensie abdominala.
Modificarile dietei reduc simptomatologia; se recomanda reducerea consumului sau eliminarea din dieta a alimentelor care produc diareea, inclusiv cafeaua si alcoolul, a alimentelor bogate in grasimi, a alimentelor care produc gaze (fasolea, varza, broccoli) precum si a indulcitorilor artificiali pe baza de sorbitol (folositi in producerea bomboanelor si a gumei de mestecat fara zahar).
Pentru combaterea constipatiei se recomanda consumul crescut de fibre si de lichide, cat si program de exercitii fizice.
Trebuie tinut un jurnal in care sa fie cuprinse meniurile zilnice si simptomele care apar dupa mese. Se recomanda ca mesele sa fie luate intr-un mediu linistit si relaxant.
Apendicita apare cel mai frecvent intre varstele de 10 si 30 ani, dar poate surveni in orice moment la vietii.
Poate fi o apendicita daca sunt prezente:
- durere abdominala; aceasta este initial in jurul ombilicului, dar se extinde in intreaga regiune abdominala
- in curs de cateva ore, durerea devine din ce in ce mai severa si apoi se deplaseaza mai jos de regiunea ombilicala sau pe partea dreapta (in cadranul inferior drept)
- durerea nu dispare si se accentueaza la miscare sau la tuse
- durerea poate fi in cadranul superior drept
- greturi insotite de varsturi repetate; de asemenea poate fi prezenta pierderea apetitului alimentar
- constipatie, durere de spate, o febra usoara sau o meteorizare a abdomenului
- stare de oboseala si senzatie de pierdere a energiei.
Nu poate fi apendicita daca durerea abdominala este sub forma de crampe si este insotita de diaree.

Sper ca aceste informatii te vor ajuta
0
25-03-2008, ora 00:00
viovel
Nu este medic/terapeut
viovel
Astazi am fost la Med Life sa fac o ecografie generala, d-na doctor spune ca am nisip in ambi rinichi si am aceste intepaturi in momentul in care elimin acest nispi. De asemeni am primit si un tratament de eliminare a nisipului pe 6 luni. Sper sa aibe dreptate desi sincer ma cam convins.
Crisu24 iti multumesc mult de explicatii.
0
25-03-2008, ora 00:00
Crisu24
Nu este medic/terapeut
Crisu24
daca nu e prea mare incluziune in intimitatea ta, as dori sa imi spui ce tratament ti-a recomandat d- na doctor. daca sun medicamente obtinute din substante chimice s- ar putea sa iti rezolve problema la rinichi dar sa iti faca probleme la alte organe. Incearca cu ceai de frunze de dud alb, ceai de cozi de cirese, ceai de matase de porumb, ceai de soc cate o lingurita din fiecare la 2 litri de apa plata. trebuie sa bei foarte multa apa, dar nu de la canal, sau sa iti achizitionezi un dispozitiv de purificare a apei. Un alt tratament ar fi cel ceompus din Prime ph in combinatie cu SuperGreens, bineinteles combinat cu ceaiurile.
E posibil ca iritarea colonului tau sa aibe ca si cauza depunerea acestor sedimente si pe colon.
E bine ca ai descoperit acum si nu in faza finala a afectiunii.
Oricand mai ai intrebari scrie- mi - si daca iti pot raspunde o voi face.
0
06-05-2008, ora 00:00
Edina
Nu este medic/terapeut
Edina
Salut, Eu ma confrunt cu aceeasi probleme de mai mult de un an, le am insa in partea stanga.O durere deasupra ovarului stang care rareori dispare.
Am facut toate analizele si ecografiile existente si medicii au ajuns la concluzia ca este un colon nervos.
Constipatia si diarea o am mai tot timpul, lipsa de enegrie, oboseala continua, plus o spasmofilie zdravana.mi s-a spus ca tre sa traiesc cu ea.asa ca nu te speria.
0
12-05-2008, ora 00:00
xw
Nu este medic/terapeut
xw
salut

Am si eu cam aceleasi probleme.
Am dureri abdominale ( fosa ilica dreapta ) aproape permanete, balonari, flatulenta, stare de oboseala, dureri de cap destul de dese, dureri de spate, uneori imi amorteste si piciorul drept sau ma doare incheietura genuchiului...in general o stare foarte proasta care nu ma lasa sa imi fac treburile zilnice.
Mi-am facut o gramada de analize, colonoscopie, endoscopie, ecografie...tot felul de analize de sange.toate surprinzator au iesit ok...asa ca la fel ca alta multa lume - diagnostic colon iritabil.

Va rog sa imi spuneti daca se mai confrunta cineva cu asa ceva si daca mai exista si alte analize sau alte posibilitati, alte afectiuni pe care ar trebui sa le iau in calcul sa imi fac alte analize.sau nu stiu..sunt cam disperat, din cauza acestor simptome ama ajuns sa imi petrec timpul mai mult in casa, :((.ma simt ca o persoana de 80 de ani... si am numai 28...
0
14-02-2010, ora 13:46
Fiat
Nu este medic/terapeut
Fiat
Buna!Spuneti-mi si mie va rog daca stiti.Am fost operata de cancer la uter si na dupa operatie a fost totul OK ma simteam foarte bine!Dar dupa vreo 6 luni au inceput din nou alte probleme. Am inceput sa ma constip si ma doare foarte tare piciorul stang de la sold in jos.Am facut o gramada de analize si nimic.Spuneti-mi va rog daca stiti DIN CAUZA CONSTIPATIEI SE POATE SA TE DOARA PICIORUL!!???
Am niste dureri cumplite si nu stiu de la ce nu mai pot sa dorm nici noaptea!!!!
Raspundeti-mi va rog daca ati mai intampinat problema asta.
0
10-11-2017, ora 01:03
Bogy1
Nu este medic/terapeut
Bogy1
Bună seara
Am și eu o întrebare poate cineva ma poate ajuta cu un sfat, nu știu cum sa va explic dar am și eu un simptom asemănător cu cele postate aici. Eu am o durere în partea dreapta jos undeva un pic deasupra zonei inghinale, la mine a început durerea acum 2 ani pur și simplu nu ma durea nimic și într o zi după serviciu am simțit o durere ca și cum ar fi fost apendicita, am mers la urgenta cu mașina și pina am ajuns acolo ma lăsat durerea dar de atunci am o durere constanta, nu ma doare ca să nu pot suporta durerea dar nici nu îmi trece, am făcut ecografie abdominala și nu am constatat nimic, am făcut un RMN și au găsit ceva la spate la nivelul 2 și 3 credeți ca durerea poate radia? Am făcut și un RMN și au găsit un dolicocolon poate fi de la aceasta?

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Bogdan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.