Ma lupt cu migrena din adolescenta

25-02-2008
lolita 19
Nu este medic/terapeut
lolita 19
Pentru inceput sa ma prezint ca sunt noua pe aici.Am 40 de ani si ma lupt cu migrena din adolescenta, ma regasesc in toate simptomele si descrerile facute de voi dragi parteneri de suferinta.Ma bucur sa pot sa am cu cine sa discut pe aceasta tema, uneori cei din preajma nu inteleg aceasta suferinta.Am facut tratament homeopat 1 an de zile, au fost ceva ameliorari dar nu spectculoase, am inghitit tone de fasconal, aspirine, ketonal, nurofen, atat cat mi-a permis starea inainte de a nu mi se face rau de tot si de a ma pune pe voma, ajunsesem ca o saptamana aproape doua pe luna (nu chiar lunar dar aproape) sa nu pot merge la servici. In disperare de cauza am acceptat tratamentul cu Topamax pe care mi l-a prescris neurologul. L-am inceput din luna august 2007. L-am acceptat cu strangere de inima, primele 2 luni au fost grele, migrenele mai sunt acolo lunar dar le pot duce pe picioare deoarece sunt de intensitate mica, dar starile pe care ti le da topamaxul asta. o oboseala si o lentoare in fiecare zi imi propun sa renunt... Ce sa fac? Va multumesc pentru rabdarea de a -mi citi acest mesaj cam lung.
31 comentarii 12 Înainte ›
0
02-03-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru criza migrenoasa e util Imigranul (Sumatriptan) - maximum 2 cp de 100 mg in criza la interval de 2-4 ore, iar pentru profilaxia migrenei, o alternativa la Topamax este acidul valproic (Depakine) sau un betablocant de tip Metoprolol, insa numai la recomandarea specialistului, cu urmarirea probelor hepatice, a tesiunii si pulsului.
De asemenea, evitarea excesului de cofeina, a noptilor nedormite, etc.
0
28-03-2008, ora 00:00
lolita 19
Nu este medic/terapeut
lolita 19
Va multumescd-na doctor pt. raspuns. Dar va rog sa ma credeti ca acest tratament cu topamax nu ma multumeste deloc. Iau topamax de 25mg dimineata si seara.. Am crezut ca macar se voi rarii crizele dar ele sunt lunar doar ca intensitatea lor este mai mica. Dar s-a accentuat o stare de oboseala, de lentoare in gandire, parca devin o leguma, sunt pierduta in spatiu si timp. Medicul mi-a spus sa cresc doza, dar eu nu prea mai vreau sa experimentez. De-a lungul timpului nu am gasit un tratament, care cat de cat sa faca bine.Durerile acestea migrenoase se suprapun si cu o spondiloza cervicala de care m-au atentionat cativa medici neurologi, dar pe care deabia acum am diagnosticat-o la discurile C6, C7.Nu am mentionat ca aceste migrene incepute din adolescenta se manifesta inainte de ciclu sau dupa, de unde am dedus ca poate fi vorba de o migrena hormonala.Am facut si analize de tiroida, au iesit bune. Ceea ce doresc acum este sa reduc topamaxul si am inceput de o saptamana sa iau doar jumatate de pastila dimineata si seara. Rascolind internetul am gasit o discutie despre Cavinton care ar mai reduce din simptomele spondilozei (ameteli, hipoxie, tiuituri in urechi) L-am luat si parca ma simt ceva mai bine m-am mai inviorat iar acum urmez si cateva sedinte de acupunctura.si parca mi se mai lumineaza creierii. Ce sa va mai spun nu am vrut sa experimentez nici imigranul in ideea ca aceste dureri de cap nu pot fi decat putin fentate, cel putin la mine sunt convinsa ca ar revenii starea in zilele urmatoare si probabil ar trebui sa iau si imigran la fel de des ca antinevralgic, fasconal, nurofen, advil, ketonal, aspirina care la mine functioneaza cel mai bine.Ce sa spun luna aceasta cu ajutorul catorva sedinte de acupunctura am redus manifestarile migrenei mult de tot. Migrena asta, desi poate parea ceva banal este destul de greu de inteles de anturaj, colegi, sefi, chiar familie si poate sa transforme mult personalitatea unui om care nu se poate baza pe el, tot timpul traieste cu frica unor zile in care nu se mai poate ridica din pat..Gata acum trebuie sa ma opresc ca altfel o pot tine asa la infinit. Va doresc sa nu mai aveti parte de migrene!
0
16-07-2008, ora 00:00
carcg
Nu este medic/terapeut
carcg
Buna ziua...ma confrunt cu o migrena crunta de aproape 25 ani, si singurul medicament care a dat rezultat este Imigranul...iar pentru profilaxie am folosit amitriptilina si metoprolol...topamaxul nu a dat niciun rezultat.durerile apar in perioada ciclului menstrual si la frig sau la curent...am urmat si un tratament homeopat cu rezultate foarte bune dar din pacate acum nu-si mai fac efectul.singurul remediu imi spun doctorii este sa ma feresc de curent, aer conditionat etc, , , dar nu prea reusesc...va urez sanatate..
0
16-07-2008, ora 00:00
carcg
Nu este medic/terapeut
carcg
Buna ziua...ma confrunt cu o migrena crunta de aproape 25 ani, si singurul medicament care a dat rezultat este Imigranul...iar pentru profilaxie am folosit amitriptilina si metoprolol...topamaxul nu a dat niciun rezultat.durerile apar in perioada ciclului menstrual si la frig sau la curent...am urmat si un tratament homeopat cu rezultate foarte bune dar din pacate acum nu-si mai fac efectul.singurul remediu imi spun doctorii este sa ma feresc de curent, aer conditionat etc, , , dar nu prea reusesc...va urez sanatate..
0
17-07-2008, ora 00:00
lolita 19
Nu este medic/terapeut
lolita 19
Buna,
iti multumesc foarte mult pentru sfaturi.
Eu nu am luat imigran, sunt sceptica, nu cred ca imi trece, poate doar sa o pacalesc pentru cateva ore, am inteles de la altii ca dupa imigran durerea revine cu o mai mare intensitate.Am luat profilactic si propranolol dar nu-l tolerez deloc imi omoara inima, nu mai pot a urc nici trei trepte... metroprolol, calmepan extraveral(cred ca nu se mai gaseste) toate astea imi dau o stare de somnolenta ingrozitoare.Am luat mult timp gluconolactat de calciu si magneziu si vitamina B6 si B1 si m-am simtit mai bine dar calciu acum nu -l mai suport cand il iau ma apuca o stare de tremurat.
Si eu sufar de migrena in perioada ciclului, in restul timpului mai rar se intampla.
Acum iau cavinton(5mg) dimineata pentru circulatia si oxigenarea creiarului, (l-am descoperit tot din cautarile pe net), coenzima q10 cred ca iau de 5 ani cu mici pauze, tin sa-ti spun ca in pauze se accentueaza palpitatiile (tahicardia) si acum de 4 luni iau Femicur descoperit tot pe net pentru sindrom premenstrual. Ultima luna, perioada a fost suportabila, am fost in picioare n-am mai zacut in pat. Dar sa vedem cat are efect si tratamnetul asta, mai ales ca s-a diminuat destul cantitatea si culmea pe mine ma dor sanii desi acest medicament este si pentru diminuarea starilor de tensiune ale sanilor, scrie in prospect ca este pentru reglarea hormonala.
Cred ca aceste migrene sunt din cauza tensiunilor nervoase care se acumuleaza, eu fiind destul de emotiva, introvertita si perfectionista, efortul de a face fata cerintelor ma fac sa ajung seara acasa extenuata, iar dimineata la trezire imi este rau de oboseala, cu stari de greata, ameteala, slabiciune...ma trezesc cu doua ore inainte de a pleca ca sa ma pun pe picioare...
Nu am folosit amitriptilina, tie ti-a prescris medicul? Se da fara reteta?
Mie mi-a fost ingrozitor de rau cand am oprit topamaxul, o saptamana nu m-am putut tine pe picioare, mi-am pierdut constienta, ceea ce nu mi s-a mai intamplat si i-am speriat pe toti ai mei, apoi inca doua trei saptamini umblam ca un zombi aveam ameteli...groaznic nu sfatuiesc pe nimeni sa ia medicamentul asta, mai ales ca si tu spui ca nu ai avut rezultate cu el.
Din pacate nu exista un tratament pentru boala asta care afecteaza multa lume si care chiar iti conduce viata si te face nesigur pe tine.
Iti doresc numai bine!.si cine stie poate gasim noi solutia.altii ar spune ca solutia este undeva in personalitatea noastra, ca ar trebui sa mai schimbam ceva, dar e usor de spus si foarte greu de facut.
0
17-07-2008, ora 00:00
carcg
Nu este medic/terapeut
carcg
Buna...Da, amitriptilna mi-a fost prescrisa de profesorul Baltazar de la Municipal, si ma simt bine in cursul lunii, mai putin in perioada menstruala, in care fara Imigram nu rezist.Dar fiind f.toxica si cu destule efecte secundare nu iau doza prescrisa ci mai putin.Din fericire eu ma simr f. bine de la imigran in perioada de criza si iau 1 tab de 50mg, nu mai mult.Pot sa-ti spun ca daca nu descopeream imigranul muream pana acum...il iau de 3 ani, si mai nou de vreun an il comand in strainatate pentru ca e mai ieftin.Iti urez sanatate si sa scapi de migrene pt. toata viata.
0
29-07-2008, ora 00:00
_vera_
Nu este medic/terapeut
_vera_
pentru profilaxia migrenelor se utilizeaza antiepileptice si antidepresive in doze mici, prescrise de un neurolog.eu le iau de un an, crizele sunt de intensitate mai mica, dar de scapat nu scapam de ele
0
29-07-2008, ora 00:00
_vera_
Nu este medic/terapeut
_vera_
in crize e foarte bun imigranu(sumatriptan)sau maxalt max(rizatriptan), acesta din urma se gaseste in spania si e putin mai ieftin acolo decat e imigranul la noi.la mine nimic altceva nu mai merge.as vrea sa va pot incuraja, dar dupa 15 ani de migrene si cefalee zilnica am facut acu 6 luni si o depresie insotita de anxietate incat simt ca nu imi mai revin.si totul din cauza acestor dureri de cap.asa ca dragi ptrieteni, multa sanatate si nervi de otel!
0
04-08-2008, ora 00:00
mihaela 28
Nu este medic/terapeut
mihaela 28
amitriptilina sau metoprolol trebuie recomandate de un medic, nu? as vrea sa incerc si eu metoprolol dar ar trebui sa mil recomande un medic. medicul neurolog mia dat topomax, dar inca nu am inceput tratamentul pt. ca sunt efectiv ingrozita de ceea ce am citit despre el pe net. are atatea efecte adverse. as vrea sa incerc metoprolol cum se ia? vera cum comanzi imigranul pe net?
0
04-08-2008, ora 00:00
carcg
Nu este medic/terapeut
carcg
Trebuie sa mergi la un medic neurolog f.bun pentru a-ti recomanda amitriptilina si metroprolol.O sa-ti prescrie o schema de tratament pt. a vedea care da rezultate.;schema se prescrie in functie de gravitatea bolii, vechime si organismul fiecarui pacient.
Eu comand Imigran la firma Progressive RX unde 30 buc 100mg costa 135 $ si-mi ajung 3 luni, deoarece folosesc in criza numai 50mg.In Romania pe 8 pastlie dadeam 100$.
0
11-08-2008, ora 00:00
_vera_
Nu este medic/terapeut
_vera_
buna prieteni, ce mai faceti?cum o mai duceti cu durerile de cap?
eu ma simt groaznic, inafara de migrene ma doare oricum zilnic capul cam de un a an si ceva.nu stiu daca sunt sapte zile intr-o luna in care sa nu ma doara capul.in plus, in untima jumatate de an am si niste greturi si ameteli groaznice care pot dura zile intregi, sau pot sa dispara o vreme ca prin minune pentru ca apoi sa reapara.cat despre starea mea de spirit.mai e nevoie sa va mai spun ceva?daca nu as avea o minune de fetita si un sot bun cred ca as fi facut de mult vreo prostie.
raspuns pentru mihaela 28:imigranul il comand in strainatate prin niste prieteni(maxalt max) ii spune in spania.va rog sa il incercati, nu mai rabdati ca nu merita.cand ma gandesc cate zile si nopti de chin am indurat pana sa il gasesc...incercati-l cu incredere, e bun, e un medicament destinat exclusiv migrenelor, dar are efecte edverse nasoale.
spuneti-mi va rog, mai doare pe cineva capul in fiecare zi??
0
12-08-2008, ora 00:00
myky791
Nu este medic/terapeut
myky791
ms vera pt raspuns am vb cu niste priteni sa il caute acolo in spania. dar imigranul este acelasi lucru cu maxalt max? ca am obs ca subst de baza este sumatriptan la una si rizatriptan la alta. eu am inceput serviciul de cateva zile si ma rog lui Dumnezeu sa fac crizele mele de migrena in zilele mele libere. sper sa fie bine, am o frica in suflet daca o sami fie rau? 2 zile sunt de stat in pat cu vomitat, durerei groaznice, ce o sa zica sefa mea. Deci numai eu eu stiu ce e in sufletul meu.sper sa fie ok. ai idee acest medicament se poate gasi franta? tatal meu este acolo si as putea sa ii cer sa il cumpere. oare are aceeasi denumire? astept raspuns. si ai dreptate daca daca nu as fi avut un sot intelegator si un baiatel minunat. intaradevar starea de spirit... uneori sunt atat de darmata psihic incat zic ca ar fi fost mai bine moarta decat cu aceste dureri si cu grija zilei de maine, ca ma pot culca bine mersi si sa ma trezesc cu o durere crunta. te inteleg si stiu perfect cum e. mai zic ca Dumnezeu nu da nimannui mai mult decat poate duce. sunt altele mai rele. sanatate maxima astept raspuns cu medicamentul
0
13-08-2008, ora 00:00
mihaela 28
Nu este medic/terapeut
mihaela 28
eu sunt myky791 mam logat de doua ori, prima data nu am reusit dar de fapt reusisem si intru cand pe myky791 cand pe mihaela 28. astept raspuns vera
0
13-08-2008, ora 00:00
_vera_
Nu este medic/terapeut
_vera_
nu stiu daca imigran si maxalt max e chiar acelasi lucru, dar cert e ca amandoua au ca subbst.activa triptanii, si amandoua sunt fabricate special ptr migrene.sunt convinsa ca se poate gasi si in franta dar cu siguranta sub alta denumire.maxalt max este si in america si se numeste exact asa, doar ca scrie instructiunile in engleza.apropos, mihaela, cam cate migrene pe luna ai tu?si inafara de migrene mai ai si banale dureri de cap?
0
17-08-2008, ora 00:00
mihaela 28
Nu este medic/terapeut
mihaela 28
da normal. ma doare capul tot jumatate, si imi mai trece cu fasconal, nevralmed. ma doare destul de des. de exemplu aseara am fost la nunta si am dormit dimineata doar 3 ore. si sunt ingrozita de un atac de migrena, de la oboseala sigur ma dau peste cap de obicei. acum deja ma doare partea stanga, si am luat un ca, o solpadeina efervescenta, incerc sa o tratatez din fasa cum se zice ca sa nu degenereze in 2, 3 zile de vomitat, cu dureri groaznice. ma rog Maicii Domnului sa nu ma doara si sami treaca. dupa masa ma duc si la servici, e servici nou si nu ma puteam invoi.of cand ma gandesc ca o iau iar de la capat, frica aceea din suflet, sa nu ma doara capul, ce va zice sefa, ce fac cu cel mic daca mie rau si trebuie sa stau la pat, nasol. iti strica toata increderea in sine, ma simt la pamant. -+si cred ca daca as fi cu moralul mai bine ar ajuta. uneori ma in treb cum ar fi fost sa fiu un om normal cu dureri simple de cap, rare, un om sanatos fara o boala care nu are leac.mai vb
0
17-08-2008, ora 00:00
_vera_
Nu este medic/terapeut
_vera_
pentru carcq:si eu iau ca tratament de fond amitriptilina si gabapentine cam de 4 luni.spune-mi te rog tu ce schema de tratament ai folosit pentru amitriptilina si de ce concentratie?astept raspuns.eu iau amitriptilina 25 mg retard, una pe zi, seara
0
17-08-2008, ora 00:00
carcg
Nu este medic/terapeut
carcg
Exact aceeasi doza de amitriptilina iau si eu...de gabamentine nu am auzit...in plus iau metroprolol.dar de la o vreme ma simt f.rau, semn ca nu-si mai fac efectul.acum doctorul mi-a recomandat carbamazepine deoarece migrenele apar la curent si aer conditionat.sper sa ma simt mai bine...
0
20-10-2008, ora 15:15
lolita 19
Nu este medic/terapeut
lolita 19
Buna, ce mai faceti? Ati invins migrena sau ea pe voi (n-ar fi de preferat)?
Sa va spun cum am mai ameliorat-o eu putin, ca de scapat nu sunt sanse, va murii o data cu mine.
Migrena mea se manifesta numai inainte de ciclu cu 5-7 zile, si se incheie la 3-5 zile dupa terminarea ciclului,.In aceata perioada am dureri de cap zile intregi, mai am si cate un respiro de o zi si apoi iar si tot asa.
Am luat Femicur (extract de vitex agnus castus) sau Donavital (sirop) e acelasi lucru, este un reglator hormonal, dimineata la trezire pe stomacu gol, mai iau si coenzima si L-carnitina. Seara iau Sedatif PC (homeopat) o pastila iar cand in timpul noptii ma trezesc cu un inceput de migrena mai iau o pastila, pe mine ma calmeaza si pot sa adorm, am observat ca durerea devine mai suportabila si cedeaza mai bine dupa aceea la calmante, eu iau antinevralgic daca nu cedeaza mai iau fasconal sau advil. Am mai luat calciu, magneziu, zinc, seleniu si vitamina B6 dupa care urmeaza o perioada in care iau aspacardin.
Si eu am facut tratament homopat vreo 10 luni dar nu pot sa zic ca au fost rezultate fff bune, dar acest Sedatif PC mi se pare mie ca face toti banii. Am mai scapat de palpitatii si nu mai sunt atat de incordata, iar faptul ca pot sa ma cufund in somn, simtind cum mi se relaxeaza toti muschii, chiar daca durerea este pulsatila.Si starile de voma s-au ameliorat chiar daca ramane acolo un discomfort un mic nod in gat, dar este supurtabil
Am avut anul acesta si doua perioade in martie si septembrie cand am facut sedinte de acupunctura si sunt convinsa ca si astea au contribuit la starea de bine din partea a doua a acestui an.
Am gasit o policlinica in cartier unde cu trimitere de la medicul de familie poti face acupunctura.
Nu sunt adepta calmantelor si sedativelor foarte puternice pentru ca la mine nu au avut rezultate mi-au facut chiar rau, nu pot sa iau propranolol, metoprolol, imigran desi mi-au fost prescrise am facut tratament chiar cu renumitul Topamax, esec total.
Eu v-as sfatui sa incercati cu ceaiuri si tincturi, chestii usoare cu care sa ameliorati durerea si starea de rau, pentru ca de scapat, slabe sanse. Calmantele puternice imi luau durerea pentru o perioada de cateva ore apoi durerea revenea mai furioasa si pana la urma invingea si trebuia sa iau pauza acceea de cateva zile in care devii leguma in pat.
Si mai ales trebuie sa te cunosti si sa depistezi cauza migrenei. Se declanseaa pe fond nervos,. vascular, spondiloza, etc. pentru a gasii leacul.
Pt. starea de voma mai iau si tinctura de obligeana si am tot timpul la servici un ceai in care pun un varf de pudra de ghimbir, este foarte bun.
Va doresc sanatate si sa va gasiti leacul
0
21-10-2008, ora 21:14
user59585
Nu este medic/terapeut
user59585
eu iau propanolol cate 1 pastila pe zi si merge.nu ma simt leguma pentru ca este doza mica si iau jumate dimieata si jumate seara.de vreun an aveam migrene aproape zilnic si foarte puternice.ma bucur ca merge cu tratamentul asta si nu trebuie sa ma intoxic cu altceva.sper sa ajute pe cineva postul meu..cred ca migrenele apar datorita unui dezechilibru al serotoninei.la mine asta a fost singura explicatie.mi am facut si test.de obicei cei cu migrene au si depresii.voi va confruntati si cu aceasta problema?eu da:(
0
23-10-2008, ora 20:17
_vera_
Nu este medic/terapeut
_vera_
da, si eu am facut si depresie pe fondul durerilor continue, nesfarsite si insuportabile de cap.si asa de bine am facit-o, ca de aproape un an o tratez mereu.cand cred ca ma simt mai bine, incep durerile de cap si anxietatea si trebuie sa revin la antidepresive.nasol de tot.mi-a spus si mie un doctor ca majoritatea migrenosilor devin depresivi
0
24-10-2008, ora 09:12
lolita 19
Nu este medic/terapeut
lolita 19
da si eu am perioade in care mi se inneaca toate corabiile, dar in ultimul timp am mai invins starile depresive. Va sfatuiesc sa apelati cu incredere la acupunctura pt. starile astea, mie mi-a facut foarte bine.
.Eu sunt o fire interiorizata, si imi reprim starile nervoase, iar asta uzeaza f.mult.
0
08-01-2010, ora 14:23
anca28
Nu este medic/terapeut
anca28
draga mihaela28, m-am regasit in descrierea starii tale (chiar mi-a venit sa plang). Si eu sufar de migrene de 10 ani. Intr-o perioada le contorizasem cam 2 pe luna: la ciclu si la ovulatie. Acum, insa nu le mai stiu numarul : 5-6/luna. In restul perioadei, ma doare capul tot pe partea stanga pe care fac si migrena. Am fost mult timp terorizata ca am o tumoare cerebrala sau altceva. M-am dus la doctor cu f mare frica si cu si mai mult frica am facut un ct. A iesit totul ok. Tot imi este frica. Mi s-a recomandat sa fac un rmn ca se vede mai bine, dar mi-e frica de mor. Fac un tratament cu Lirica de 3 luni si iau Imigran la nevoie - o pastila de 50 mg la criza. Am avut crize cand am fost nevoita sa iau 2 pastile.
Ce ma sperie pe mine este faptul ca s-au indesit crizele.
Multa sanatate tuturor!
0
20-03-2010, ora 10:11
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
buna anca

te-a ajutat tratamentul cu Lirica, ai reusit sa tii migrena sub control?

numai bine!
0
22-03-2010, ora 21:11
anca28
Nu este medic/terapeut
anca28
buna, verticala
am deja 6 luni de cand iau acest tratament, respectiv 2 pastile de Lirica de 75 mg / zi. Migrena inca nu o tin sub control, dar in schimb cedeaza la doar o pastila de Imigran de 50 mg(singura imbunatatire).
Neurologul mi-a recomandat sa iau acest tratament timp de un an, si apoi se vor vedea rezultate. Am mai citit despre Lirica, si tot asa am vazut ca a dat rezultate dupa ani buni de tratament.
Din cate stiu eu si crede-ma ca am studiat MIGRENA nu are leac. Incerc sa ma acomodez cu ideea, cu toate ca imi este alterata infiorator calitatea vietii.
Daca afli ceva nou, te rog anunta-ma!
Multa sanatate si migrene cat mai putine!
0
08-04-2010, ora 12:43
Adriam
Nu este medic/terapeut
Adriam
Stiu f. bine ce inseamna migrenele.
Am 52 ani si inca din facultate aveam dureri de cap, la inceput mai usoare, apoi din ce in ce mai puternice.
La mine debuteaza cu somnolenta, oboseala, ma culc bine merci si ma scol cu durerea instalata deja, cand, de cele mai multe ori, nu mai pot face nimic. Acum 10 ani am scos si vezica biliara care, desi nu avea pietre, era lenesa si imi provoca crize "urate"; am crezut ca voi scapa de dureri de cap, dar in f. scurt timp, au revenit.
Nu am reusit sa depistez cauzele declansarii acestor migrene care dureaza aprox. 2 zile, timp in care stau in pat, cu dureri groaznice de cap, chiar simt cum ma ustura zone ale capului, stari de greata si voma.
Este infiorator! Le stiu chiar de frica atunci cand simt ca se apropie, fiindca stiu ce urmeaza.
Am crezut ca se vor calma odata cu menopauza, dar din pacate nu am scapat.
Uneori cand simt ca se apropie si pot s-o fac, iau arcoxia ( antiinflamator) care mi-a mai ameliorat suferinta, dar are si efecte adverse... destul de puternice.
In criza nu pot lua nimic pe cale orala, doar injectabil: algocalmin, no-spa
Cred ca trebuie sa incerc si eu ce am citit pe forum, cine stie, poate ma ajuta ceva si pe mine.

Va urez sanatate tuturor!
0
07-10-2011, ora 17:28
DexterLab23
Nu este medic/terapeut
DexterLab23
Stiu ce inseamna durerea de cap, le recomand celor care sufere de durere de cap (in special de sex feminin) urmatorul ceai:

Coada-soricelului 1 lgta
Coada calului 1 lgta
Lavanda 1 lgta
Musetel 1 lgta
Tei 1 lgta
(Coaja de salcie 1 lgta -- atentie pt cei/cele care i-au medicamente anticoagulante, are efect ca si aspirina Aspirina adica impiedica coagularea sangelui, dar mai buna, deci se exclude Coaja de salcie daca luati asemenea medicamente.)

cantitatile sunt la o ceasca (120 ml). Si se consuma de 2-3 ori pe zi. Cura ar fi bine sa o tineti cam 2 saptamani, si 1 saptamana pauza poate... oricum e ceai si nu are efecte adverse. :)

Se lasa acoperit 5-10 min, se bea cat se poate de caldut, nu rece dar nici foarte fierbinte.

Doresc ca cineva care are durere de cap (char groaznica sa-l incerce si sa imi spuna efectul/efectele, daca amelioreaza, daca ii trece, etc).

Cu siguranta va v-a face bine cred.

Astept feedback.
0
08-10-2011, ora 10:14
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
frectie la picior de lemn
0
08-10-2011, ora 12:01
anca28
Nu este medic/terapeut
anca28
Dragele mele migrenoase,
va recomand din toata inima sumacta de 50 mg in caz de criza, dar luati exact la debutul crizei migrenoase si profilactic Betalok de 50 mg - 1 pe zi.
Eu iau de 8 luni Betalok-ul si imi este ok. Migrena am una la 2 saptamani si iau sumacta. Durerea tine doar o ora fata de 3 zile cum aveam.
Multa sanatate si migrene cat mai putine!
0
18-03-2015, ora 14:07
oana_cornea
Nu este medic/terapeut
oana_cornea
Eu sufar de migrene de aproape 30 ani.
De un an folosesc Mygrafew, capsule pe baza de spilcuta, cate una pe zi. Pot sa spun ca de la migrene aproape zilnic acum am o migrena( care tine o zi ) la cateva saptamani, iar atunci iau 1/2 capsula sumacta de 50 si 1/2 quarelin.
0
13-06-2016, ora 11:17
malus26
Nu este medic/terapeut
malus26
Am suferit de migrena cu aura 20 de ani.Doamna doctor Maris de la Institutul de boli cerebrovasculare din Bucuresti mi-a prescris tratamentul corect cu care m-am vindecat.
Adaugă un comentariu / răspuns
31 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • 10 aplicații pentru smartphone pentru migrenă
  • Migrenele asociate cu nivelul de sodiu din lichidul cefalorahidian
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  •