ma mananca foarte tare pielea pe picioare desi nu am nimic vizibil

27-10-2012
emi23
Nu este medic/terapeut
emi23
Buna ziua,
Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat...
Ma mananca foarte tare pielea de pe picioare in deosebi, este cand si fesele ma mananca, dar pe picioare este extrem de rau pt ca ma scarpin pana imi da sangele, sunt plina de zgarieturi si vanatai...si nu-mi dau seama de ce pt ca nu am nimic vizibil pe piele, m-am gandit initial ca poate am vreo eczema, ceva...dar am citit pe forumuri ca la aceasta boala sunt semne vizibile...nu stiu ce sa mai fac, am cumparat tot felul de creme cu urea, care cica e ff buna pt pielea uscata...este adevarat ca am si o problema cu apa, ma refer ca nu prea beau, nu ca nu o folosesc :) chiar din contra, fac dusuri zilnice, sunt f atenta cu corpul meu, dar degeaba...mancarimea asta nu-mi da pace!
Daca cineva s-a confruntat cu aceasta problema si a reusit sa o rezolve, va rog sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac,
Va multumesc mult!
9 comentarii
0
27-10-2012, ora 12:22
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
citeste pe Google despre PSORIAZIS
si vezi daca sunt aceleasi simptome.
Iti doresc sanatate.
0
27-10-2012, ora 12:41
emi23
Nu este medic/terapeut
emi23
Am citit despre psoriazis, in general aceasta boala este caracterizata prin leziuni rosii la baza si acoperite cu scuame argintii, ceea ce nu este cazul meu, deoarece am aceasta mancarime deja de mai bine de 8 luni si la suprafata pielii nu se vede nimic, decat zgarieturile si vanataile provocate de mine...
0
27-10-2012, ora 12:51
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. Mancarimea poate fi de la carenta de fier, de la lipsa de vitamina A in piele, de la hipotiroidism etc. Mai pot exista probleme de dermatologie care se vad la la un examen mai amanuntit, nu doar cu ochiul liber. Ar trebui sa mergeti la un dermatolog, sa excluda o cauza de derma. Daca nu se gaseste nimic, se fac analize de sange (pentru ficat, tiroida, fier etc.)

Multa sanatate!
0
27-10-2012, ora 13:20
emi23
Nu este medic/terapeut
emi23
Va multumesc pt raspuns si sfaturi!
Am sa iau ceva vitamine pe baza de fier si vitamina A, dupa cum mi-ati recomandat, vizita la dermatolog v-a trebui sa o aman momentan deoarece nu sunt in tara, insa cu siguranta cum ajung am sa-mi fac o programare.
Multumesc!
0
27-10-2012, ora 19:42
emi23
Nu este medic/terapeut
emi23
din pacate am si probleme cu constipatia...
Si ce anume presupune un tratament homeopat?
Oare toate problemele mele se leaga de faptul ca nu cosnum apa suficienta?Este cand nu beau apa aproape deloc, toata ziua, ceea ce nu e prea normal...
0
27-10-2012, ora 19:45
irina firuti
Identitate neconfirmată
irina firuti
Vedeti?...Nu, faptul ca nu beti destula apa este mai degraba parte din toata problema. Sunt si altii care nu beau multa apa si nu au aceste mincarimi. E greu sa va explic cum vede un homeopat o astfel de problema, dar important e ca ea se poate trata, si cu succes! Cind veti veni in tara, putem sta de vorba-sunt eu insami medic homeopat, deci stiu despre ce vorbesc. Seara buna!
0
27-10-2012, ora 20:03
emi23
Nu este medic/terapeut
emi23
Va multumesc tare mult!
0
18-03-2015, ora 19:59
dellliadelllia
Nu este medic/terapeut
dellliadelllia
este posibil sa existe o ciuperca sau bacteriue inghinal, spalandu-va sporii ciupercii ajung pe picioare, daca este asa si aveti mancarimi in zona inghinala si roseata, mergeti si faceti fungigrama.
0
05-10-2021, ora 03:16
colindeata
Nu este medic/terapeut
colindeata
Bună ai rezolvat problema ? Sunt în aceasi situație, am mâncărimi doar pe picioare ca niște ace le simt. Care a fost cauza ? Ca nu le mai suport. Mulțumesc, aștept un răspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •