ma poate ajuta cineva?? :-s

21-07-2007
lyya
Nu este medic/terapeut
lyya
De cand sunt mica, din clasa a 4 a am probleme cu starile de lesin. Am lesinat la viata mea de f mutle ori. Saptamana asta a pus capac. O zi intreaga nici nu m am putut ridica sa stau pe scaun macar. Ameteala, stari de sufocare, nod in gat si cad. :-s
Am facut analize la sange si nu prea sunt in limitele normale unele valori. Medicul de familie mi a recomandat doar calciu si fier, dar eu sunt cam ingrijorata caci nu prea vad o imbunatatire a situatiei.
Voi scrie aici rezultatele si va rog sa mi spuneti ce credeti despre ele.. (in paranteza voi scrie valorile normale)
CALCIU SERIC TOTAL - 9 [8.6-10.3]
CALCIU IONIC SERIC - 4.5 [4.3-6.3]
TGO - 20.4 [2-31]
TGP -16.9 [2-34]
SIDEREMIE - 80 [55-175]
CREATININA SERICA - 0.8 [0.6-1.1]
MAGNEZIEMIE - 2.0 [1.8-2.4]
VSH 12/24 [6-11]
WBC - 4.9 [5.0-10.0]
RBC - 4.87 [4.00-6.00]
HGB - 9.9 [11.0-16.5]
MID - 10.5 [4.0-10.0]
HCT - 30.0 [35.0-50.0]
MCV - 62 [76-96]
MCH - 20.3 [26.5-33.5]
mai sunt cateva dar in valori normale...

VA ROG SA MA AJUTATI! MULTUMESC ANTICIPAT!
6 comentarii
0
22-07-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Calciul si sideremia sunt in limite normale insa spre limita inferioara; TGO, TGP, creatinina, magneziu sunt normale. WBC (leucocitele) nu pun probleme, valoarea e normala chiar daca laboratorul respectiv a sugerat acel interval de valori. MID se refera la monocite, eozinofile si bazofile si nu este vorba de o crestere semnificativa.
Problema e la hemoglobina, hematocrit si indicii eritrocitari MCV (volum eritrocitar mediu), MCH (Hb eritrocitara medie) care sunt scazute si sugereaza o anemie hipocroma microcitara.
VSH (viteza de sedimentare a hematiilor) e in general mai crescut la persoanele de sex feminin, iar la dvs se adauga si anemia care ar putea determina o crestere moderata.
In concluzie, aveti o anemie hipocroma microcitara care e posibil sa raspunda bine la tratamentul cu fier, insa ar fi bine sa fiti atenta daca nu cumva pierdeti sange - gingivoragii, meno- metroragii, prin scaun etc. Puteti face si un test pentru hemoragii oculte din scaun, insa trebuie sa aveti grija sa intrerupeti tratamentul cu fier cateva zile inainte pentru ca prezenta fierului da rezultate fals pozitive la acest test.
Numai bine!
0
22-07-2007, ora 00:00
lyya
Nu este medic/terapeut
lyya
In cazul asta se poate doar de la aceasta anemie sa nu am deloc rezistenta la drum? Nu pot merge mai mult de jumatate de ora. Mi se face rau. Trebuie sa stau numai in casa. :(
Credeti ca e suficient sa fac un test la scaun, sau ar fi indicat sa fac o endoscopie la stomac? Acum cativa ani, cam 3- 4 ani, am mai avut aceasta problema: pirdeam sange prin scaun, si atunci mi s-a spus ca s-a rezolvat problema, am avut un inceput de ulcer duodenal si H-pylori pt care am luat tratament.
Imi puteti recomanda un tratament cu fier care considerati ca este mai bun? Eu acum iau FERRO-GRADUMET (Galenika) 1 pastiluta pe zi plus acid folic.
Va Multumesc! Numai bine!
0
22-07-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Anemia se manifesta prin oboseala, astenie, ameteli care acum sunt accentuate si de temperaturile ridicate ce dau scaderi ale tensiunii arteriale.
Pentru inceput faceti un test pentru hemoragii oculte in scaun (nu uitati sa intrerupeti Fe cateva zile) si apoi, in functie de rezultat, se merge mai departe spre procedurile endoscopice. Avand in vedere ca ati mai avut in antecedente sangerari ale tractului digestiv, trebuie sa fiti atenta si la modificarile scaunului; daca sangerarea are punct de plecare duodenul, in scaun nu apare sange rosu, ci apar modificari de culoare, acesta devenind inchis pana la negru, lucios, moale (melena) in hemoragiile mai mari. Acum insa, daca luati fier nu mai puteti urmari scaunul pentru ca oricum e negru.
FERRO-GRADUMET este foarte bun. In privinta acidului folic eu sunt mai reticenta pentru ca de obicei se administreaza daca nivelul acestuia in sange este scazut sau daca exista motive sa banuim ca este scazut (anemie macrocitara - cu eritrocite mari, la dvs fiind microcitara). Acidul folic il puteti lua din alimentatie - citrice, legume verzi proaspete.
Multa sanatate!
0
23-07-2007, ora 00:00
lyya
Nu este medic/terapeut
lyya
VA MULTUMESC FRUMOS pentru raspunsuri si pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns! Daca voi mai avea nelamuriri, voi mai posta aici.
O SAPTAMANA MINUNATA! :)
0
20-02-2011, ora 15:08
karrina_27
Nu este medic/terapeut
karrina_27
ma puteti ajuta si mie..miam facut de curand analizele si mia iesi mid sub limita de 3, 00 eu am 1, 66.este p problema grava?
0
19-06-2013, ora 16:20
Diaboliq
Nu este medic/terapeut
Diaboliq
Si eu am sideremia 211 plus TGO si TGP de 3 ori peste maxim, ce as dori sa va intreb ce dumnezeu sa mananc ca sa-mi fie bine cu ficatul si fierul sa mai scada ( plus care sunt valorile critice pentru acestea, adica cand te pot derima jos... pentru spital ) ? Mentionez ca am hepatita C de vreo 8 ani fara sa fac vreun tratament iar fierul mare in sange lam descoperit din 4 iunie 2012 in rest stau bine cu restul cum ar fi globulele, colesterolul, glandele etc si am decis sa fac aceste analize dupa ce am renuntat la fumat de 4 luni si jumatate iar plamanii mi sau verificat de catre un doctor pneumolog si dupa mai multe teste a zis ca sunt ok iar la inimia la fel dupa un consult la un doctor cardiolog, as dori tare mult sa stiu ce sa mananc atit fructe si legume dar si mancaruri care sa numi mareasca sideremia, TGO si TGP, mii de multumuri in avans tuturor care raspund si sanatate maxima.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sufocarea - primul ajutor
  • Leșinul
  • De ce apare amețeala?
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Semne că ai putea sa leșini
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  •