Anxietate cu stări depresive, am nevoie de susținere și de niște sfaturi | Forumul Medical ROmedic

Anxietate cu stări depresive, am nevoie de susținere și de niște sfaturi

13-12-2016
Gaby32
Nu este medic/terapeut
Gaby32
Salut. Am nevoie de susținere și de niște sfaturi. Am anxietate cu stări depresive de mică, cu derealizări/depersonalizări într-o perioadă, emotivitate, și toate acestea mă împiedică să lucrez. De 2 luni iau zoloft 1 cps și xanax jumate, care îmi dă amețeli și vâjâit în urechi. Trag de mine să fac activitățile casnice, dar și înainte de tratament trăgeam la fel. Sunt mult mai veselă pe tratament, însă am nevoie să lucrez pentru a-l continua. Am 30 de ani și am lucrat numai 2 ani pus cap la cap. E o situație naspa, căci nu am forță de muncă prea multă și-s lentă în mai toate mișcările, IQ mic. Cum fac să-mi dau drumul?
14 comentarii
1
14-12-2016, ora 19:49
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna seara,

Inteleg ingrijorarea dvs. Este greu sa ajungeti la varsta de 30 de ani sa simtiti ca nu puteti functiona asa cum va doriti, nu va puteti integra intr-un serviciu, sa simtiti ca sunt solicitante si activitatile casnice.
Puteti merge din nou la medicul psihiatru ca sa va modifice schema de tratament. De asemenea, puteti apela la sedintele de psihoterapie. In cadrul acestor sedinte, veti invata sa va dezvoltati stima de sine, sa fiti mai organizata si eficienta in rezolvarea problemelor, sa fiti mai energica, activa, sa va dezvoltati social si relational, sa va dezvoltati cognitiv, intelectual, sa va imbunatatiti capacitatea de concentrare si de memorare etc.

Toate cele bune!
0
14-12-2016, ora 21:10
Gaby32
Nu este medic/terapeut
Gaby32
Mulțumesc! Tratamentul e bun, trebuie să-l i-au cel puțin un an... nu am bani să continui tratamentul și controalele care costă ceva... de psihoterapie nici nu mai zic... E aiurea să nu poți face nimic.
Mai aștept și alte comentarii. Dacă sunt necesare detalieri, le pot oferi.
0
10-01-2017, ora 13:27
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna Gaby,
La multi ani si multa sanatate, iar noul an sa-ti aduca optimismul si energia de care ai nevoie!
Sunt persoane care se confrunta cu simptome asemanatoare si care nu au posibilitate sa parcurga un program de psihoterapie, deci nu esti singura in aceasta situatie. Medicatia este esentiala, de asemenea suportul familiei este foarte important. Noi, psihologii care ne logam pe acest forum, va sustinem prin sfaturile pe care vi le dam, doar ca, din pacate, nu avem suficient timp pentru a va fi alaturi atat cat ar fi nevoie...
Gaby, aminteste-ti, ce activitati faceai cu placere? Ce anume iti aducea o stare de bine? Ce stii sa faci? Ce ti-ai dori sa faci?
0
15-01-2017, ora 00:33
Gaby32
Nu este medic/terapeut
Gaby32
Mulțumesc pt răspuns! Ceea ce nu îmi place este să mă trezesc de dimineață zi de zi și să merg la job. Îmi provoacă o tensiune, anxietate, teamă chiar de la interviu. Apoi după eșec, tristețea și deznădejdea că nu am reușit. Dar sunt o persoană responsabilă, îmi fac treburile casnice, învăț o limbă străină (atunci când nu sunt foarte deprimată), citesc cărți. Activități plăcute, relaxante fac, după cum vedeți. :) Sunt cam intolerantă la stres. Sunt epuizată datorită multelor deprimări, am o oboseala cronica. Mi-as dori mult sa pot sa-mi dau drumul! Nu am gasit o activitate care sa-mi placa atat de extraordinar, dar cred ca uneori mai trebuie si starnita placerea asta. Cred ca am o problema si cu motivatia. De dorit imi doresc sa fac multe, dorinta am. :)
0
15-01-2017, ora 10:23
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Gaby, este bine ca ai dorinte, straduieste-te sa le pui si in practica. Organizeaza-ti liste, nu lasa starile deprimante sau anxiogene sa iti afecteze elanul, pur si simplu urmeaza-ti agenda personala, activitatile propuse. Stii vorba aceea, pofta vine mancand. La fe si motivatia, activarea se realizeaza facand. De asemenea, stabileste-ti recompense pentru fiacere mic pas realizat, pentru fiecare progrez.
Succes!
0
15-01-2017, ora 11:45
Gaby32
Nu este medic/terapeut
Gaby32
Multumesc mult pt implicare si pentru timpul acordat! Sunt foarte bune sfaturile. Teoria o stiu si eu, ma motiveaza cand citesc astfel de mesaje, dar acusi sunt motivata la maxim si ma entuziasmez, acusi dispare motivatia complet și apare stresul ca nu reusesc. Stiu ca trebuie sa lupt mai mult cu mine si sa strang din dinti, probabil va dura ceva refacerea, dar nu trebuie sa ma dau batuta, nu vreau.
0
18-01-2017, ora 20:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fa rost de bani sa iti urmezi tratamentul. Incearca sa te inscrii la Fundatia Estuar, vezi cu ce te pot ajuta. Daca cu tratamentul asta te simti rau si il iei de 2 luni inseamna ca nu e bun pentru tine si ca trebuie schimbat.
Daca nu poti lucra, iti faci o internare doua si iti faci pensie pe caz de boala 400 lei si indemnizatie de handicap 272 lei. Astfel vei avea si asigurare medicala gratuita. Si medicamente compensate plus vizite la psihiatru gratuite.
0
20-01-2017, ora 22:34
Gaby32
Nu este medic/terapeut
Gaby32
Nu e o soluție internarea și pensia... Nu am zis ca nu are nici un efect, am zis ca sunt mai bine, dar nu atat cat să pot lucra... Pt asta am nevoie de mai multa susținere ca sa nu ma mai descurajez din primele 2 ore de lucru... Sunt la a 4 luna de tratament, nu ma astept sa fiu perfect intr-un timp asa scurt. Dar stiu ca trebuie sa lucrez mai mult cu mine ca sa-mi dau drumul. Pentru asta am postat. :) Nu vreau să ajung o epavă care sa nu faca nimic util cu viata lui... Am inceput sa ma ridic mai usor dupa descurajari, mi-au disparut unele frici... e de bine. :)
0
15-11-2018, ora 19:19
Blackwolf
Nu este medic/terapeut
Blackwolf
Și eu sufar de un an de depresie pe mine ma ajutat mult sa citesc Biblia și videoclipuri motivaționale pe youtube medicamentele nu m au ajutat încerc sa găsesc în fiecare zi ceva sa mi dea o speranța
0
07-01-2019, ora 16:45
Utilizator1996
Nu este medic/terapeut
Utilizator1996
Buna ziua! Sufar de anxietate generalizata din spusele psihologului. Sa incep cu inceputul.timp de 2 ani am fost intr un stres continuu, in fiecare zi din cauza prietenului meu. In luna iulie a murit bunicul meu(bolnav de cancer care nu a fost depistat la timp). Dupa înmormântare am inceput sa ma simt rau.imi venea sa vomit, diaree si ma durea burta in partea dreapta jos(dar nu foarte tare). Am fost la urgente...analiza de sange.ekg.ecografie abdominala.toate bune. Am plecat acasa in aceeasi stare de rau.am facut control ginecologic cu ecografie, totul bine, dar aceleasi dureri de burta si imi venea sa vomit si diaree. Am mers la un chirurg dupa 2 săptămâni sa ma consulte crezand ca am apendicită. M a consultat si mi a zis ca am colica abdominala si m a internat ptr tratament. Iar analize de sange bune.ekg bun. Cat am stat in spital intr o seara m a durut putin mai tare in partea dreapta si a doua zi m a operat de apendicita. Dupa operatie aveam aceleasi simtome.imi venea sa vomit.ma durea ba in stanga abdomenului, ba in dreapta, ba mai sus, ba mai jos, ba constipatie. Dupa o luna am facut o ecografie abdominala la privat si totul era in limite normal.doctorul spunandu mi ca am colon iritabil si timp de o luna jumătate am luat tratament dar fara rezultate. Nu am activitate.stau toata ziua in casa si cand ma doare ceva caut pe internet sa vad ce inseamna si imi asociez simptomele cu boli grave.am hotarat sa merg la psiholog. Dupa prima sedinta m am simtit mai linistita...dar cu timpul ma simt ca inainte. Ma gandesc in fiecare zi ca ce am de ma doare ba in stanga, ba in dreapta, ba spatele. Ma gandesc mereu ca sufar de o boala grava cum ar fi cancer. Nu prea am pofta de mancare.ba sunt constipata.ba am diaree.
De craciun am fost la munte cu sora mea si nu am avut nimic.nu dureri.nu ganduri...nimic. cand am ajuns acasa au început sa apara simptomele.cateodata imi vine sa vomit.diaree.constipatie.trag aer greu uneori cand am ganduri urate, ca un oftat.ragait dupa masa sau dupa ce fumez, chiar si dimineata cand ma trezec.
Va rog sa ma ajutati.nu stiu ce sa mai cred
0
08-01-2019, ora 17:39
Alexa1993
Nu este medic/terapeut
Alexa1993
Buna..poate sa ma ajute cineva cu un raspuns? Am 11 zile de cand am reluat tratamentul cu seroxat.. cam cand o sa imi treaca reactiile adverse..(l-am intrerupt 2 luni dupa care a trebuit sa il reiau ca lam intrerupt de capu meu).. am ganduri foarte negative, dar nu toata ziua... si mie frica asa de ele mie frica sa nu patesc ceva..sa mi se intample ceva rau.. doamna doctor mia spus ca am tulburari de anxietate generalizata.
Am citit pe net numai si numai pareri..si mam speriat foarte tare..imi va trece cum spune doctora??
0
08-01-2019, ora 18:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vor trece toate aceste ganduri. In 3-4 saptamani medicamentul isi va face complet efectul. Stati linistita.
E posibila existenta unor astfel de ganduri in prima luna de tratament. Dar apoi trec. Nu le bagati in seama.
0
08-01-2019, ora 19:20
Alexa1993
Nu este medic/terapeut
Alexa1993
Multumesc mult de raspuns..uneori am impresia ca numai pot..gata zic..numai reusesc sa ies o sa patesc ceva sigur.. a si gandurile astea care va spuneam sunt atat de urate dureroase asa..chiar nenumarate nu ma gandeam niciodata la ele.
0
09-01-2019, ora 18:12
Anne 08
Nu este medic/terapeut
Anne 08
Pentru utilizator1996
Daca spui ca atunci cand erai la munte te simteai mai bine iar cand ai revenit acasa au inceput iar simptomele eu cred ca s-ar putea ca exact locul ala sa-ti provoace astfel de stari, poate ai anumite amintiri neplacute legate de acel loc.
Mi s-a intamplat si mie sa locuiesc la cineva si sa ma simt foarte stresata si agitata mai tot timpul pentru ca nu imi placea acolo si in perioada aia aveam niste probleme cu stomacul care erau accentuate de starea psihica.
Dupa ce m-am mutat a fost foarte ok.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul