Ma refugiez tot mai mult in somn

01-11-2008
gabrielgal22
Nu este medic/terapeut
gabrielgal22
Am fost internat ultima data o saptamana la psihiatrie. Schizofrenie paranoida a fost diagnosticul. Nu sunt violent dar am ganduri negative. De exemplu, la alimentara, ii zic vanzatoarei multumesc, dar parca ceva din mine ii spune inversul. Iau Leponex 1-1-1 si Convulex 1-0-1. Am stari anxioase si depresive. Tind sa dorm mult, de parca ar fi singurul meu refugiu. De pe la 19.30 pana pe la 7 dimineata. Am ganduri suicidale. Stau prost la capitolul irigare a creierului. Nu stiu daca am sa gasesc de lucru. Desi am o inteligenta nativa crescuta, peste 130, nu ma pot concentra, si din cauza medicatiei. Ma gandeam la un sport. Artele martiale, sau tenisul de masa. Sfaturi?
6 comentarii
0
01-11-2008, ora 15:10
innocent
Nu este medic/terapeut
innocent
trebuie sa afli exact cauza proastei irigari a creierului, si sa o tratezi. sportul ajuta f mult, important e sa faci un sport care iti place si sa fii perseverent. sa nu te lasi. efectele benefice pe termen lung ale sportului le simti cam dupa 3 luni de antrenament.
0
02-11-2008, ora 10:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Muzicoterapia are efect asupra comportamentului pacientilor cu schizofrenie, prin sisteme de comunicare non-verbala. Utilizand, in cadrul acestui model de terapie reglatorie, piese muzicale de Brahms, Bartok si Stravinsky - fara precizarea lucrarilor, dar presupunem ca sunt acele piese vioaie, energice, bine ritmate - Schwabe isi edifica un concept terapeutic ce are in vedere atingerea - pe baza utilizarii muzicii - urmatoarelor "tinte": Manifestari comportamentale: lipsa de energie, interese, initiativa; Stari afective: trairi cu continut negativ, anxietate fata de propriile sentimente; Gandire: senzatia de golire a gandirii sau presiunea unor ganduri ascunse cu continut negativ; Comunicare: lipsa de contact cu ceilalti, in ciuda unei puternice dorinte pentru aceasta; Somatic: cefaleea in variate dureri nesistematizate, scaderea apetitului si in greutate. Etapele recuperarii bolnavului includ demersurile cognitive consecutive reglarii raportului dintre perceptiile acceptate si cele neacceptate - acestea din urma ramanand sub observatia bolnavului, spre a fi, in cele din urma, acceptate la adevarata lor dimensiune (mult mai redusa decat la inceputul depresiei). Muzica, prin stimularea imaginatiei, dar si a altor procese cognitive la bolnavul cu tulburarea depresiva asociata schizofreniei, ajuta - fara interventia limbajului vorbit - la redresarea acestor raporturi intrapsihice ale subiectului supus muzicoterapiei
0
05-11-2008, ora 01:49
camell
Nu este medic/terapeut
camell
as zice sa faci jogging si sa i-ti iei un animal de companie-preferabil caine.daca poti sa socializezi, ar fi si mai bine...multa bafta.
0
23-11-2008, ora 22:57
olimpia71
Nu este medic/terapeut
olimpia71
nu stiu cati ani ai si cu ce teocupi ar fi bine sa gandesti pozitiv sanatate multa.
0
27-11-2008, ora 20:26
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Buna gabriel.Si eu am stari cam ca ale tale.Daca vrei sa ma cunosti intra pe subiectul postat de mine olanzapina apoi clozapina dand click pe numele valentin 81 din dreapta omuletului si a autorului.Sper sa te descurci.
0
18-12-2008, ora 17:48
MonaMD
Identitate neconfirmată
MonaMD
Cred ca exista ceva in viata ta ce te nemultumeste profund. Discuta cu un psiholog si, eventual, fa psihoterapie. Incearca sa te gandesti ce ai vrea sa schimbi in viata ta si fa ceva in acest sens. Incearca sa faci numai lucruri care sa te binedispuna, care sa te faca fericit, fie sa faci sport, sa asculti muzica, sa citesti, sa pictezi.orice numai sa te simti bine. Si alunga gandurile negre. Gandeste-te ca esti puternic si vei invinge starile astea si, mai ales, ca Dumnezeu te ajuta. Sa auzim de bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Somnul la vârsta a treia
  • Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient?
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • Tulburările de somn influențează apariția demenței
  • Somnul, afectat de utilizarea iPhone-ului sau e-reader-ului înainte de culcare
  • De cât somn avem nevoie? Noi recomandări de la Fundația Națională a Somnului
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Folosește-ți simțurile pentru un somn odihnitor
  • Perfecționismul - asociat cu riscul de suicid
  •