Ma simt foarte rau

27-03-2018
Crisstinna23
Nu este medic/terapeut
Crisstinna23
Am o problema de aproape 1 an jumatate.In primul rand am o relatie de aproape 6 ani de zile si as vrea sa enumar stariile mele :
Pana acum 2 ani de zile nu mi s-a intamplat asa ceva eram o persoana tare pana la un moment, de atunci cand aud ca ii e rau cuiva din familie sau cand vad sange mi se face rau si vomit sau cand aud de anumite bolii grave ma gandesc ca mi se intampla si mie la fel, fel si fel de gandurii negative sau cand prietenul meu pleaca de langa mine sau cand ne certam imediat vomit, odata m.am dus sa ma angajez si deodata m-a luat panica ca o sa-mi fie iar rau ca o sa vomit ca nu pot sa stau la munca din cauza asta, sau alta cauza cand plec de acasa ma intorc inapoi sa
verific gazul daca nu l-am uitat dat drumu fel si fel de ganduri, dar cel mai rau este ca vomit mereu cand ma gandesc la lucruriile astea.Prietenul meu nu mai poate pleca seara ca ma cuprinde teama ca nu stiu unde pleaca sau ce face si mi se face mereu rau, ce inseamna acest lucru ca sunt obsesiva tind sa mentionez ca mi-au fost administrate medicamentele acestea : serilift, alprazolam, carbamazepina care nu au avut niciun efect acelasi simptome le am si acum va rog, cum pot sa scap de acesre frici care ma cuprind de fiecare data care imi fac rau si vomit din cauza lor, odata am vomitat 2 saptamnii fara sa pot manaca nimic cum mancam ceva cum vomitam intrasem intr-o stare foarte rea.Va multumesc pentru ajutor.O zi cat mai frumoasa.Am uitat sa spun ca am doar 23 de ani.
24 comentarii
0
27-03-2018, ora 15:13
Psiholog Mihaela Davidescu
Psihologie
Psiholog Mihaela Davidescu
Buna ziua. Aveti o tulburare psihosomatica legata de un conflict interior neconstientizat.
Va recomand sa urmati o terapie in acest sens. Numai un psiholog poate sa va ajute. Trebuie sa lucrati impreuna pentru a scoate din subconstient conflictul afectiv si a reusi sa gasiti impreuna variante, solutii de rezolvare.
Deseori, numai simpla constientizare a unui conflict inlatura somatizarile.
Bineinteles, de dorit este sa si rezolvam conflictul, nu numai sa il constientizam.
Va astept la cabinetul psihologic! Mult succes!!!
0
27-03-2018, ora 15:14
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna, problemele par de natura psihologica. Ai primit si medicamente, asta ma face sa cred ca ai fost la medic si nu s-au gasit probleme medicale, fizice. Asadar problema se asociaza cu frici ganduri negative... este nevoie de psihoterapie pentru a scapade ea. Psihoterapie o data pe saptamana timp de cateva luni. Mult succes!
0
27-03-2018, ora 15:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In paralel cu sedintele la psiholog, sa mergeti si la psihiatru sa va schimbe tratamentul. Inca nu v-a gasit un tratament care sa fie bine suportat de organismul dv.
0
27-03-2018, ora 16:17
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!
Tratament psihiatric combinat cu psihoterapie pentru a obține rezultate rapide și de lungă durată.
0
27-03-2018, ora 16:44
Crisstinna23
Nu este medic/terapeut
Crisstinna23
Va multumesc mult pentru raspunsurii am omis insa un lucru cand ma ia cu frica incep sa si tremur foarte tare si dupaia se incheie cu vomitatul, parca am o frica de toate lucrurile.Multumesc foarte mult pentru ajutor.O zi cat mai frumoasa va doresc.
0
27-03-2018, ora 16:52
Crisstinna23
Nu este medic/terapeut
Crisstinna23
Da intai am facut toate analizele pentru ca nu mai puteam sa mananc nimic cum manacam ceva cum vomitam si nu aveam nici stare ma plimbam intr-una si nici nu dormeam bine iar rezultatele au iesit bine si am facut si ecografie abdominala totul era normal.Va multumesc
0
27-03-2018, ora 20:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca clinic esti sanatoasa, inseamna ca e ceva pe fond nervos. Combinatia tratament psihiatric plus psihoterapie e singura solutie.
0
27-03-2018, ora 21:37
D1966
Nu este medic/terapeut
D1966
Buna seara,
As avea si eu o intrebare pentru doamne sau domnii psihologi care raspund unor intrebari si incearca sa vina in sprijinul oamenilor care se chinuie cu tot felul de simptome, greu de inteles pentru oricine.Suntem unici si nu ne putem pune diagnostice pe baza simptomelor altora, insa psihologic ne face bine, ca nu suntem chiar singuri in suferinta, si ca ar mai fi cineva in aceeiasi situatie.Eu personal ma aflu in perioada de dinaintea menopauzei, o perioada ingrozitoare in care nu mai sunt in stare sa fiu eu, cea care am fost pana in urma cu un an. Simptomele mele sunt mai mult anxioase, decat hormonale sau amndoua.As vrea sa le relatez in cateva cuvinte:Ameteli care nu tin de pozitia corpului, sunt aproape permanente, slabiciune in maini si picioare insotite de tremur, nod in gat, lipsa de aer, calduri( nu transpiratii si nici bufeuri) pe sira spinarii, teama in momentul cand am astfel de simptome care le intensifica instantaneu.Daca cineva este in preajma mea, le trec cu bine, dureaza 20-30 min, daca sunt singura este crunt.Din vara iau xanax 0.25 dim si seara.O vreme le am lasat, o scurta vreme aprox.2 sapt.dar nu de tot, mai luam la nevoie.Am zile in care iau o jumate din pastila, si zile in care iau 2/zi.Oricum vreau sa scap de ele, Am facut RMN cap, doppler carotide, analize tiroida, ficat, hemoleucograma, glicemie, CA, Mg, Fe, colesterol, Timp quiq, INR, urina.in 2017 de cateva ori si sunt ok, cu exceptia fierului care scade cand ciclurile sunt abundente dar isi revine repede cu tardiferon, iar colesterol putin marit 220 dar trigliceridele fara probleme.Am inceput o terapie la un psihoterapeut(3 sedinte).mi a dat teme de casa.dar sustine ca ceea ce simt sunt de ordin fizic.Sunt complet derutata, poate aflu vreun raspuns avizat si Folositor!.Va multumesc.
0
28-03-2018, ora 09:26
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
V-a făcut și evaluare psihologică înainte de a începe psihoterapia?
Dacă nu, faceți și o evaluare la un psiholog clinician cu experiență, pentru că s-ar putea să aveți niște scheme cognitive disfuncționale care, stimulate de stările provocate de menopauză, vă declanșează anxietatea. Neavând suficientă încredere în dumneavoastră că puteți depăși acele momente și interpretându-le irațional vă faceți mult rău.
Chiar făcând terapie stările nu trec peste noapte, vă trebuie un număr mai mare de ședințe, dar având încredere că veți reuși. Spuneți-vă, , , dacă și alte femei reușesc să treacă peste aceste momente, eu de ce nu"...Aveți destule resurse să depășiți situația, totul este să nu vi le limitați singură prin nesiguranță.
Menopauza nu-i o boală, este o stare firească prin care trec toate femeile, important e s-o vedem ca pe o normalitate. Vedeți dacă în viața dvs. nu există și alți factori de stres, care de multe ori nu sunt conștientizați, dar odată descoperiți pot fi evitați. Contează foarte mult modul cum gândiți și verbalizați. Numiți perioada, , îngrozitoare", vă dați seama cum o percepe mintea, ca pe un moment ce nu poate fi depășit...Gândiți că e un moment din viață care vă solicită mai mult, dar pe care-l puteți depăși.
Succes!
0
28-03-2018, ora 21:50
D1966
Nu este medic/terapeut
D1966
Multumesc d-na psiholog Niculina C.pentru raspuns, Nu stiu daca at trebui sa continui cu sedintele sau ar trebui sa incep un tratament mai intens pentru anxietate cu anxiolitice.Ma cam chinui de vreo 10 luni tot felul de simptome care sunt tot mai variate.Episoade de anxietate am mai avut in trecut, la nasterea copiilor, la schimbarea locului de munca si schimbarea locuintei.Acum vulnerabilitatea ar putea veni de la perioada de premenopauza.sau nu?!.Am vointa dar simptomele mele fizice pe care le am enumerat anterior...ma epuizeaza si tremur pe picioare, nu stiu daca sedintele de psihoterapie, mar putea intari.
Va multumesc mult!
0
30-03-2018, ora 09:18
Crisstinna23
Nu este medic/terapeut
Crisstinna23
Buna ziua si ma scuzatj de deranj , un doctor mi-a spus sa nu mai iau tratament psihiatric ca nu imi face bine si sa ma controlez eu singura dar eu nu pot sa ma controlez cand mă ia teama imediat tremur si vomit fara sa vreau eu nu mai stiu ce sa fac.Va multumesc mult pentru raspunsuriile oferite si indrumările.O zi cat mai frumoasa sa aveti.
0
30-03-2018, ora 16:55
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
D1966, psihoterapia dă rezultate dacă evaluarea psihologică a evidențiat cauzele din spatele tulburării și se lucrează punctual pentru a elimina fiecare problemă. Dar rezultatele nu se obțin peste noapte, e nevoie de răbdare și încredere că vei reuși.
0
30-03-2018, ora 17:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Crisstinna23, la psihoterapie vei învăța să gestionezi aceste situații și să ții sub control factorii care-ți provoacă și mențin tulburarea. Îți vei crea competențe să poți înlătura fricile din viața ta, îți vei schimba modul de gândire și percepție astfel încât să poți interpreta rațional orice situație întâlnită.
Cel puțin în prima fază ai nevoie de medicație, dar recomandată de un psihiatru care te și urmărește și căruia să-i poți raporta orice reacție a medicamentelor.
0
30-03-2018, ora 17:27
Crisstinna23
Nu este medic/terapeut
Crisstinna23
Va multumesc D-na psiholog pentru timpul acordat mesajelor mele dar medicamentatia nu imi da dependenta sau ma afecteaza intr-un altfel ? O zi cat mai frumoasa va doresc.
0
31-03-2018, ora 12:31
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Atâta vreme cât nu o iei pe termen lung, nu dă dependență. De aceea se recomandă psihoterapia, ca să înveți să interpretezi rațional situațiile, să câștigi competențe în a gestiona problemele astfel încât pe viitor să nu mai ai nevoie de medicație.
0
31-03-2018, ora 22:05
Crisstinna23
Nu este medic/terapeut
Crisstinna23
Va multumesc foarte mult D-na psiholog.O seara cat mai frumoasa sa aveti.Daca puteti sa imi recomandati un medic bun psihiatru care sa imi recomande medicamentul bun , eu sunt din Rm.Valcea.Va multumesc inca odata pentru atentia acordata.
1
01-04-2018, ora 10:44
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Îmi pare rău, nu cunosc în Râmnicu Vâlcea, dar te poți orienta după anii în specialitate.
0
03-04-2018, ora 08:43
Crisstinna23
Nu este medic/terapeut
Crisstinna23
Buna ziua mi-a recomandat cineva sa iau acest medicament sereupin imi puteti da o informatie daca este bun pentru afectiunea mea.Va multumesc foarte mult pentru atentia acordata.O zi cat mai frumoasa va doresc.
0
03-04-2018, ora 17:00
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Medicamentele sunt recomandate numai de medici, pe baza unui diagnostic. Acel cineva e medic? Vezi că un medicament ce dă rezultate în cazul unei persoane, alteia poate să-i facă rău.
0
03-04-2018, ora 19:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sereupin (Paroxetina sau Seroxat) e un medicament bun pentru afectiunea dv. dar trebuie sa vi-l recomande un medic psihiatru. Trebuie sa aveti incredere in psihiatrul dv. si sa urmati instructiunile lui.
0
04-04-2018, ora 21:17
Crisstinna23
Nu este medic/terapeut
Crisstinna23
Da este medic , si daca puteti sa imi dati un raspuns in cat timp isi fac efectul medicamentele ? Va multumeac foarte mult ca imi acordati atentie sunteti o persoana minunata. O sera cat mai frumoasa sa aveti.
0
04-04-2018, ora 23:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Medicamentele isi fac efectul de la un interval cuprins intre cateva zile si 3-4 saptamani. La unii inca din primele zile.
0
05-04-2018, ora 12:12
Crisstinna23
Nu este medic/terapeut
Crisstinna23
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri mai am o intrebare sambata trebuie sa plec pana in italia si m-a luat iar panica si agitatia si nici nu am mai mancat ca poate mie rau in avion ca poate nu pot sa stau intr-un loc ce paatila sa iau de liniatirea sau ce sa fac in cazul asta.O zi cat mai frumoasa sa aveti
0
05-04-2018, ora 15:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Jumatate de anxiar sau un xanax de 0, 25 sau un extraveral.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul