mama are tubul digestiv inflamat-regim alimentar

03-05-2009
ramona_30
Nu este medic/terapeut
ramona_30
a aflat asta dupa ce o luna de zile a avut diaree, cu dureri groaznice in zona abdominala.acum face tratament, dar nu stie ce regim alimentar ar trebui sa tina, medicul nu i-a spus decat sa nu consume lactate(le poate inlocui cu altceva-pentru aportul de calciu?), prajeli si vegeta, daca nu, face cancer de colon.ea tot o tine ca are deja cancer(nu a facut colonoscopie sau alt tip de investigatie de genul asta).in sfarsit.ajutati-ma cu un regim alimentar adecvat.
multumesc.
9 comentarii
0
07-05-2010, ora 15:00
DanaCos
Nu este medic/terapeut
DanaCos
pe langa un regim alimentar cred ca ar fi bine sa ia si niste suplimente naturale. incearca Total Cleanse Colon. Sunt bune pentru detoxifiere dar am citit ca au si efect calmant, vindeca ranile si inflamatiile digestive.-*





(*modificat de administrator)
0
07-05-2010, ora 19:29
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Uite ce am scris altcuiva, identic aceeasi chestie:
****************************************************************
Ar putea fi o manifestare a bolii celiace. Indiferent de diagnostic, preventiv mergeti cat de repede si testati Ac Anti gliadina.
Dupa care la modul cel mai serios, eliminarea cel putin temporara a produselor ce contin gluten, lactoza si chiar cazeina. Mai multe detalii aici.
http://www.emcb.ro/article.php?story=20060726145933325

In rest cu siguranta aveti o disbioza, deci cu atat mai mult ar trebui sa eliminati fainoase, paine, excesul de proteine, excesul de fibra solubila etc
Proteina nedigerata provoca un proces fermentativ - triptofanul?, fibra solubila (din fructe sau inulina de exemplu) baloneaza.

este foarte recomandat un enterolactis plus (nu buvabil) + ecoflorina, 1 din fiecare timp de 7 zile. Eventual erceflora.
Mai putin de 3 mld de microorg/zi nu sunt eficiente in timp util. Oricum se iau cu 1 ora inainte de masa, cu un aport esalonat de apa, ca sa adere microorganismele la epiteliul intestinal. Daca se amesteca in bolul alimentar nu ai facut nimic.

Un remediu foarte eficient si ieftin pt diaree este argila, se gaseste la plafar.

Nu uitati de echlibrarea raportului acido-bazic, respectiv capacitatea org de a folosi glutamina, un aminoacid ESENTIAL pt buna functionare a tractusului digestiv, stomac, intestin subtire, colon.

iata si o varianta de tabel alcalin acid
http://www.rense.com/1.mpicons/acidalka.htm

Paradoxal, toate "placerile" lumii moderne, scad ph-ul sanguin, provocand o multime de dezechilibre:
painea, orezu alb, carnea, cafeaua.
Doar nucile mai sunt totusi sanatoase, chit ca acidifiaza.
Varza DA! Ofera glutamina, dar si alcalinizeaza sangele. Este o mana cereasca pt digestie.
0
07-05-2010, ora 20:08
ramona_30
Nu este medic/terapeut
ramona_30
multumesc pt raspunsuri.intre timp mama a rezolvat problema cu tratament homeopat, apoi cu acidophilus(2 pastile pe zi timp de o luna).
0
08-05-2010, ora 06:48
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Poate de fapt doar a mascat simptomele. 9 din 10 oameni sufera de boala celiaca si nu sunt constienti de acest lucru, altii doar au intoleranta la gluten sau/si cazeina.
Rezulta uzura prematura a intestinului prin distrugerea vilozitatilor si perturbarea intermitenta a functionarii creierului.
Cat e sa manaci 2 sapt cel putin 2-3 felii paine/zi, dupa care testezi Ac antigliadina si ce mai trebuie pt celiachie.
Mare lucru 30 de lei.
0
08-05-2010, ora 22:59
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
M-am exprimat gresit, , 9 din 10 oameni care au defapt boala celiaca nu sunt constienti de acest lucru.
Episoadele se manifesta intermitent, uneori doar balobnare, alteori diaree sau diverse simptome neurologice si comportamentale.
0
10-05-2010, ora 22:57
ramona_30
Nu este medic/terapeut
ramona_30
multumesc lui dumnezeu, dupa tratamentul homeopat nu a mai avut probleme, si e aproape un an de atunci...
0
18-05-2010, ora 09:58
DanaCos
Nu este medic/terapeut
DanaCos
Ne bucuram sa auzim ca este bine. Parerea mea este ca ar fi bine sa urmeze totusi un program de prevenire a recidivelor si sa continue cu suplimente naturale. nu au ce sa faca rau dimpotriva numai bine, dupa cum ai si vazut.
0
16-06-2010, ora 23:35
stelutademare
Nu este medic/terapeut
stelutademare
Ce te faci cand nu-ti permite colonul (SCI) sa mananci varza (si nici un fel de fructe sau cruditati) si ai sangele acid? Mai ai si o intoleranta la gluten! Ce mai mananci toata viata? Doar fiert totul sau la cuptor?
0
17-06-2010, ora 00:02
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
@stelutademare
Stimata doamna,

v-am citit topicurile si pot sa va ajut cu niste idei, fiindca si eu am o intolerranta la gluten sau chiar boala celiaca, dar nu mai testez. Am eliminat graul definitiv si ma simt mult mai bine.

Va recomand ce m-a ajutat pe mine in mod deosebit:
*ulei de tamaie 1 g/zi, pus in capsule de catina, praful il scot si il beau cu apa. Tamaia ataca dintii.

*ulei de peste distilat molecular, capsulat in gelule. + vit E 100 unitati

*evitati pe cat posibil proteina animala (ARE SULF), dar inlocuiti partial cu cea din canepa.
canepa seminte, sau faina are acizi grasi esentiali, magneziu, calciu, potasiu si fibre. 8-10 zile /luna e ok, mai mult devine monoton.
Astfel asigurati o proteina de cea mai buna calitate, dar fara a scadea ph-ul sangelui (spre acid).

*seminte de in neexpirate, regleaza tranzitul intestinal, asigura un film protector pentru mucoasa intestinala (in special colonul)
Maxim 10 zile pe luna, din cauza cantitatii de grasimi, in zilele fara canepa. Folositi o rasnita de cafea si se consuma instant.

*Functie de nivelul creatininei serice (implicit clearance la creatinina) puteti lua 5 g/zi glutamina.
Este o mana cereasca daca vreti sa va refaceti tubul digestiv, dupa atrofia vilozitara (celiachia!), colon inflamat, gastrita.
Conteaza sa aveti rinichii si ficatul in buna stare. Iata ce am scris pe alt topic:
_
Pai sa presupunem ca avem un caz de ulcer cu HP sau gastrita.

In ambele cazuri mucoasa gastrica este afectata, pot exista "cratere" in peretele stomacului. Exista un mecanism de refacere a tesutului gastric prin secretia de gastrina, ori alimentele care ofera glutamina (un aminoacid, proteina mai exact) cu disponibilitate mare, sunt varza de exemplu, in nici un caz friptura, fiindca procesarea acelei proteine implica mai multa aciditate.

Tocmai asta e paradoxul glutaminei: pana a fi absorbita in sange, actioneaza LOCAL la nivelul tubului digestiv, stimuland secretia de gastrina, "hranind" celulele epiteliului intestinal (enterocitele), prevenind scaderea inaltimii vilozitare la nivel de intestin subtire si refacand mucoasa colonului (dureaza saptamani, pt un aport constant) - mai putine toxine in sange.
Restul de 50% din glutamina ingerata este absorbita in sange si ajuta in sinteza glutathionului (serveste drept antioxidant FOARTE IMPORTANT pt intestinul subtire), in sinteza glutamatului cu rol in neurotransmisie.
Atfel se pot utiliza chiar si suplimente de glutamina 1-5 g/zi, numai sa nu existei probleme majore cu rinichii, ficatul sau tulburare bipolara, epilepsie.
-

Astept rezultatele dumneavoastra in caz ca ati incercat vreunul din remedii.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici