Mama mea sufera de tulburare deliranta

10-02-2015
ralluralllu
Nu este medic/terapeut
ralluralllu
Buna ziua!!!Cred ca mamma mea sufera de tulburare deliranta.tipul geloziei si poate persecutie... nu stim cum sa ne comportam. si la cine sa apelam ca lucrurile sa revina la normal.. cred ca acest comportament a aparut acum un an de zile..dar noi nu am am considerat ca este ingrijorator...acum lucrurile au degenerat... ea este vesnic nemultumita, ...uneori violenta verbal si chiar fizic cu toate femeile din jurul tatalui meu... iar in anumite perioade... se fixeaza pe anumite persoane de sex..feminin din anturajul lor... cand se intampla asta se ajunge la confruntari si certuri cu dovezi clare doar pt... ea~AcUM un an de zile... a aparut primul semn eu nelund/ul in considerare ca pe un semn ingrijorator pt psihicul ei si chiar avand urme de indoiala la adresa tatalui meu...Ea a mai dezvoltat acum zece ani cred... o depresie sau poate a fost tot otulburare...dar attunci mai mult de tipul persecutie. find/ui frica de tata... si de cei din jur. Am un frate cu care am impartit totul de mici... pt ca asa ne/au invatat parintii...mama mea nefacand niciodata diferente.. intre noi... dar de ceva timp observ ca il considera pe fratele meu'dusmanul' meu si al ei..il considera vinovat de indepartarea tatalui meu.. acum lund deciziile impreuna cu el, , , si ducand banii din casa ei acasa la fratele meu..principalul ei scop este sase apere si sa ma apere pe mine de cei doi... iar drepturile eimateriale si ale mele materiale sa nu fie cumva stirbite de cei doi...SUNTem ingrijorati... si nu stim cum sa ne comportam cu ea..eu nu sunt in Romania momentan... si nu stiu care este situatia ei medicamentoasa. in 10 zile ma voi intoarce in tara...si nu stiu cum sa procedez cu ea... pt ca banuiesc ca nu isi ia medicamentele..TATA...SI FRATELE AU DUS/O LA SPITAL SI LE/AU REFUZAT INTERNAREA.. I IAR EA A AVUT UN MOTIV IN PLUS SA CREADA CA CEI DOI VOR SA O DECLARE NEBUNA SA ISI FACA DE CAP SI SA II IA AVEREA.ACUM TATAL DAR SI FRATELE ESTE F CALM... SI INCERCA SA.. O INTELEAGA.. ESTE CONSTIENT CA NU EA ACTIONEAZA CI BOALA...CUM SA NE COPORTAM CU EA SI LA CE SPECIALIST SA APELAM... MENTIONEZ CA SUNTEM DINN JUDETUL BACAU. MULTUMESC
7 comentarii
0
10-02-2015, ora 14:50
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna ziua,

E posibil sa fie vorba de o tulburare psihica (destul de) profunda.
Pe langa tratamentul recomandat de medicul psihiatru, mama dumneavoastra
ar putea fi ajutata si de un tratament homeopat, prescris de un medic cu
competenta in homeopatie, in urma unei consultatii personale, individua-
lizate.
1
10-02-2015, ora 21:45
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Va sugerez sa apelati initial la un consult de psihiatrie la o policlinica privata
Intrebati tot acolo daca este cazul de psihoterapie sau alte solutii

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
0
10-02-2015, ora 23:20
ralluralllu
Nu este medic/terapeut
ralluralllu
va multumesc din suflet pt indrumari
0
04-03-2015, ora 09:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ralluralllu

Trebuie dusa la un spital unde se fac internari involuntare si trebuie sa luati la dv. prima internare sau vreo dovada ca a fost internata sau ca are ceva psihic.
0
30-06-2016, ora 21:16
MDL
Nu este medic/terapeut
MDL
Incercati si cu B1 in doze marite (minim 300 mg pe zi), sa vedeti ce efect are. Daca mama dvs are si anemie (este palida), atunci este foarte probabil sa sufere de ce am scris eu. Nu se cunosc mecanismele biochimice ale bolilor psihice si se merge pe orbecaiala. Iar unii (producatorii de medicamente, medicii) fac bani din treaba asta. Este o oportunitate pentru ei, nu simt nimic pentru bolnavi si pentru familiile lor.
0
01-04-2017, ora 23:32
Antoniiaa
Nu este medic/terapeut
Antoniiaa
Buna ! Si eu sunt in aceeași situație, doar ca eu locuiesc singura cu mama, din păcate nu am tată.. sunt singura cu ea.. si abia am împlinit 18 ani. Poti sa-mi spui daca ai rezolvat situația ? Sau cum ai rezolvat ? Nu stiu ce sa mai fac.. e foarte greu.
0
02-04-2017, ora 23:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In cazul in care dv considerati ca mama dv are nevoie de tratament psihiatric si nu doreste sa il ia ca sa se comporte normal, e necesara internarea involuntara. Sunat la 112 si chemate salvarea si politia in acelasi timp.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Delirul postoperator asociat cu accelerarea declinului cognitiv
  • Persoanele în vârstă care experimentează stări de delir au un risc de trei ori mai mare de demență
  •