Mama se simte rau din cauza tratamentului cu antibiotice pentru Borelia

15-05-2012
belciuge
Nu este medic/terapeut
belciuge
Buna ziua
Sint Elena din Galati si mama sufera de Borelia. A fost diagnosticata tirziu si acum 2 luni a inceput tratamentul, prima luna a facut antibiotice intravenos si acum ia antibiotice pe cale orala. S-a simtit slabita si rau si prima luna cind a facut la spital perfuzii dar acum nu mai rezista.. Se simte din ce in ce mai rau, nu poate inghiti, vorbeste greu si nu-si poate misca miinile (numai degetele de la miini si nu poate ridica prea mult miinile).

Va rog frumos, daca ne poate ajuta cineva cu un sfat cu o parere, daca cineva a avut sau are Borelia, sa-mi spuna daca este normal sa se simta asa de rau in urma tratamentului cu antibiotice.

Va multumesc mult, apreciez orice raspuns,
Elena
5 comentarii
1
25-05-2012, ora 10:39
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
este normal asta. Daca te ajuta cu ceva, aproape toti cei care se trataeza de borrelia trec prin asa ceva. Este vorba de asa numitele reachii herx heimer care apar la instituirea tratamentului iar agresivitatea lor
este direct proportionala cu amploarea infectiilor din corp.
Organismul da o lupta cu patogenii si se produce inflamatie dar chestia asta trebuie controlata de medici.
Daca e sub ingrijirrea medicilor e bine. Ar ttrebui ca acestia sa stie sa-i ajusteze dozele dupa cum reactioneaza organsimul. Sper ca atunci cand cititi acest raspuns, mama sa fie deja mai bine.
0
25-05-2012, ora 13:37
belciuge
Nu este medic/terapeut
belciuge
Iti multumesc nespus de mult!
Nici nu stii cit de mult apreciez raspunsul tau.. Esti singura care mi-a dat un raspuns clar, am mai primit raspunsuri de pe alte forumuri medicale dar nici unul nu mi-a dat sperante, intr-unul chiar se sugera ca boala mamei se agraveaza, din cauza asta se simte foarte rau.. Mama se simte tot rau dar acum poate sa ridice mai mult miinile, nu stiu ce sa zic.. Dupa 10 zile trebuie sa se duca la Bucuresti, la doctorita de acolo care trateaza cazurile de Borelia, sa vada ce tratament ii mai da. Tu de unde stii de Borelia si de reactiile astea la tratamentul cu antibiotice? Cunosti pe cineva care a avut Borelia sau esti medic?

Multumim mult de tot pentru ajutor,
Mama si fiica :)
0
25-05-2012, ora 17:17
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Nu sunt medic dar tin legatura cu multi bolnavi care se trateaza. si am auzit multe istorii.

Acolo in Galati nu ati gasit pe nimeni de la infectioase care s-o trateze si sa-i ajusteze tratamentul ?
Ce trat. a primit ? Cefort ?
pe ce investigatii i s-a pus diagnosticul?
Mergeti la doctorita Rosca ?


Reactiile herx sunt normale dar nu trebuie sa fie prea puternice ca apar alte complicatii. Prezenta acestor reactii e semn ca tratamentul functioneaza si e eficient, nu ca boala se agraveaza insa trebuie controlat de un medic care se pricepe. Daca e in spital, presupun ca e pe maini bune.
Cei mai multi dintre noi am trecut prin toate astea stand acasa. In spital mai primesti o injectie, te monitorizeaza totusi cineva de specialitate... desi nu prea am incredere nici in spitale
0
26-05-2012, ora 11:25
belciuge
Nu este medic/terapeut
belciuge
Buna Irina :)
Multumesc mult pentru raspuns. Mama a facut perfuzii cu cefort timp de o luna la spital, acum dr. Rosca din Bucuresti i-a dat azitrox si tinizol, timp de 28 zile. Mai ia si multe vitamine scumpe, NeuroOptimizer parca si inca ceva, mai multe..

Mama s-a simtit rau din vara trecuta si a mers la citiva medici neurologi din Cluj si Bucuresti care i-au spus ca are ASL (o boala a nervilor motori). Parintii mei au mai cautat pe internet si au vazut ca aceleasi simptome le poti avea si daca ai Borelia. S-au dus la Bucuresti au facut niste analize la singe mai complicate si a iesit ca nu are ASL ci Borelia.

Nu stiu de cind are Borelia.. Se simte cu miinile cam rau, nu putea misca degetele, o dureau miinile cam de 2 ani cred.. Crezi ca se poate vindeca daca a fost depistata boala asa de tirziu?

Multumesc mult de tot pentru raspunsuri,
Elena
0
01-11-2018, ora 11:18
camcuta
Nu este medic/terapeut
camcuta
Salut...și eu am fost diagnosticata cu borelioza..Acum sunt in tratament la doctorul Ion...cu antibiotice...La începutul tratamrntului m.am simțit mai bine decât înaintea diagnosticării cu borelioza, , , dar acum in tratament..sunt momente cînd nu mă simt bine.Din păcate nu sunt in Romania..ci tocmai în germania, , unde doctorii de stat nu m-au ajutat cu absolut nimic..zic că după tratamentul cu doxicilina de 3 săptămâni m.am vindecat iar celelalte simptome țin de somatizare.SIgur că nu cred, deoarece eu îmi cunosc corpul cel mai bine, și așa am optat la ajutorului De.Ion..Dar acum au reapărut ceva simptome..și aș vrea să aud mărturiile celor care au trecut prin tratament, ca Si mine, dacă e normal așa ceva, dacă s.au vindecat complet sau cum a decurs tratamentul.va multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: