mama si fratele alcoolici iar tatal decedat nu stiu ce sa mai fac

16-03-2012
beeen
Nu este medic/terapeut
beeen
am 22 de ani lucrez insa locuiesc cu familia si la varsta de 21 l-am pierdut pe tatal meu (53ani) din cauza unei boli la plamani declansata de tigari, pana ca el sa decedeze totul era frumos fratele meu (24ani) avea mici probleme cu bautura insa tata avea grija sa-l puna la punct, iar mama (47ani) nu prea le avea cu bautul doar ocazional. Insa dupa moartea tatalui meu parca tot a devenit un haos, fratele meu bea cu zilele vine acasa e agresiv cu mine are zile in care vine in ultimul hal nu e in stare sa se duca la baie, serviciu numai are si sincer nu stiu de unde scoate bani pentru bautura si tigari, iar mama si ea bea nu se mai ocupa de casa si nici nu il pune la punct pe fratele meu parca mai mult l-ar indemna sa bea am incercat sa discut cu ei cand nu erau bauti dar ma ascult pentru o zi doua ca dupa o iau de la inceput. De cand lucrez am tot strans bani sa fac si eu ceva frumos in casa am pus geamurile am dat cu var etc. mici renovari si ei s-au invatat ca eu sa platesc facturile si multe alte necesitati si am decis sa o iau mai usor si sa nu mai dau bani pentru ca prea m-au luat de fraier si am ajuns sa ramanem restantieri la cablu si curent cand a aflat mama a inceput sa planga ca au ajuns de rasl lumii ca nu are bani sa plateasca curenul si din mila am zis ca il platesc eu insa pot zice ca asta a cam pus capac simt ca sunt folosit. Nu vreau sa ajung in ziua in care am sa ma bat cu fratemiu sau sa o vad pe mama o alcoolica vreau o viata normala... daca m-as muta ar ajunge si mai rau si as fi mult mai stresat pentru ca am sa stau sa ma gandesc oare mama are ce manca oare casa pe care tata a trudit atat ca sa o cumpere mai este intreaga si multe altele. Un baiat la varsta mea ar trebui sa se duca la facultate sa isi traiasca viata, insa eu sunt distrus nu stiu ce sa ma mai fac imi e rusine de ceea ce am in casa, de familia mea...Ajutatima va rog credetima ca am nevoie!
5 comentarii
0
16-03-2012, ora 21:55
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Mama şi fratele dv sunt oameni majori şi vaccinaţi. Sunt maturi şi au deplină libertate de alegere. Ei pot folosi acest liber arbitru ca să aleagă binele şi să trăiască după legea lui Dumnezeu, sau îl pot folosi ca să aleagă răul şi să trăiască o viaţă în păcat.
În ceea ce vă priveşte, cel mai bine este să plecaţi de acolo. Prima grijă când suntem într-un mediu toxic este să părăsim mediul toxic. Rămânând, vă veţi irosi resursele degeaba şi, cu anii, vă veţi plafona exact într-o perioadă a vieţii în care trebuie să creşteţi în meseria dv şi să începeţi să vă căutaţi o femeie cu care să aveţi propria familie. După ce veţi pleca, este bine să îi ajutaţi în continuare, dar negociaţi acest ajutor. Ca să primească ceva, trebuie să dea ceva. În banii pe care îi vor primi de la dv, nu trebuie să vadă subvenţie pentru vodcă, ci o mână întinsă ca să iasă din mlaştina greşelii.
0
16-03-2012, ora 22:04
beeen
Nu este medic/terapeut
beeen
nu ma lasa inima sa fac asta... am o prietena de un 1 jumate si ma sfatuit acelasi lucru ca si dumneavoastra insa ma doare sa stiu ca o las pe mama fara sprjin eu nu bea asa mult dar nici mult numai are pana acolo si simt ca daca voi pleca va fi ai rau pentru ei si pentru casa

va multumesc enorm de mult pentru sfatul dvs si credetima ca am sa tin cont de el si poate am sa fac si acest pas
0
17-03-2012, ora 01:05
xNutzu
Nu este medic/terapeut
xNutzu
Vezi tu, sunt niste trasaturi ale omului pe care oamenii ar trebui sa le imprumute de la animale, trasaturi morale ma refer. E un pas sa treci de la familia ta la alta familie, e foarte greu, indiferent ca mama sau tata sunt alcolici, drogati, bolnavi, etc. Insa daca vrei sa faci din viata ta, trebuie sa faci si acest pas.
Cel mai bine ar fi sa porti o discutie cu mama si fratele tau. Sa treceti odata peste moartea tatalui tau, pentru ca toti murim odata, mai devreme sau mai tarziu.
0
17-03-2012, ora 07:05
beeen
Nu este medic/terapeut
beeen
am vorbit cu ei, insa nu pot pleca ceva nu ma lasa credetima ca e greu, vreau sa fac acest pas dar ma gandeam sa'l fac dupa ce strang un ban pentru a ma putea intretine pentru ca nu mi-as permite sa imi platesc si ie cheltuielile si sa l dau si lor bani. A trecut mai bine de 1 an jum de la moartea tatalui meu si nu cred ca ei fac asta din cauza suferintei ci din obisnuinta si eu as vrea sa-i ajut sa o ia pe calea cea buna dar nu stiu ce sa fac. Am vorbit cu ei, am incercat sa'l iau pe frate;e meu in diverse locuri pentru a vedea ca e mai bine sa traiasca fara sa bea insa ma intelege pentru 2 zile si apoi de la inceput

Multumesc multr pentru sfat, a bucur ca exista si oameni carora le pasa !
0
18-03-2012, ora 19:56
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Exista si niste remedii homeopatice care se pot administra in astfel de situatii: Nux vomica si Ignatia. Mai multe iti poate spune un medic homeopat. Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  • Consumul cronic de alcool inhibă absorbția unor vitamine esențiale
  •