Mancarime mamelon

04-11-2013
flori67
Nu este medic/terapeut
flori67
De ceva vreme am intepaturi si senzatie de arsura la sanul stang. De 4-5 luni am si mancarime la mamelon. Am facut mamografie in ianuarie si a fost buna fara modificari... In August am facut ecografie si aceasta a iesi buna. Tin sa mentionez ca am facut operatie san stang in 2006 si 2007 pt.o scurgere mamara si un nodul pozitionat undeva deasupra mamelonului. Intepaturile si arsura mi s-a spus ca sunt de la operatie, dar de mancarime nu a stiut ce sa-mi spuna. Ce sfat imi puteti da? Pot sta linistita sau sa ma astept la ce e mai rau?
5 comentarii
0
06-11-2013, ora 20:05
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ce varsta ai?
0
06-11-2013, ora 20:09
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Daca eco si mamografia nu arata modificari patologice NU ai de ce sa stai cu grija!
Senzatiile le poti avea toata viata intr-o zona operata.
Mancarimile sunt frecvente in zonele in care s-a intervenit, iar la san, multe pot fi pe fond hormonal.
Daca nu ti s-au recomadat alte investigatii (ptr descoperire papilom) si nici scurgeri mamelonare nu mai ai, chiar nu ai de ce sa stai in stres.
0
07-11-2013, ora 19:30
flori67
Nu este medic/terapeut
flori67
Multumesc pt. raspuns! Am 46 de ani. Nu mi s-au recomandat alte investigatii. Imi cer scuze, nu inteleg ce ati vrut sa spuneti prin (descoperire papilom). In 2006 in urma analizei Anatomie patologica, rezultatul la Micro a fost:Parafina placard: Ectazie canaliculara: papilom intraductal. Iar la secretiea mamelonara, Adenom rectomamelonar.
0
07-11-2013, ora 20:28
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Mancarimile pot fi cauzate si de schimbarile hormonale pe parcursul unei luni, cum iti spuneam, si poate chiar apropierea de menopauza. Nu stiu ce istoric al menstruatiei ai, poate mai ai pana la menopauza, dar schimbarile de care spun tot se pot face simtite.
Papilomatoza este o afectiune virala, ma gandesc sa nu se manifeste virusul. Poate nu iti cresc din nou papiloame, dar virusul ramane cantonat in organism si e posibil sa dea senzatiile de care spui.
Mai poti consulta un senolog/ginecolog chirurg, eventual un RMN daca e recomandat, sa se vada si cu mai mare acuratete zona. Dar cert este ca investigatiile facute arata ca nu este nici o modificare ce poate sa te ingrijoreze.
0
07-11-2013, ora 21:03
flori67
Nu este medic/terapeut
flori67
Multumesc de raspuns. Ciclul menstrual este normal la 26- 28 zile, dar mai scurt ca numar de zile.Sper sa mai am pana la menopauza. Acum sunt mai linistita. La urmatoarea mamografie o sa intreb daca este cazul de RMN.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  •