Mancarime, uscaciune, usturime la ochi!

12-06-2012
dragosalex
Nu este medic/terapeut
dragosalex
Buna seara,

Am si eu o problema care ma supara din ce in ce mai rau.
Mi se inrosesc ochii des, in special cand depun efort fizic sau psihic, la caldura mare, la curent si cateodata chiar nu imi dau seama de ce. Simt ca am nisip in ochi, ma mananca si daca ma scarpin ma ustura si simt k am ceva in ochi. Mai tot timpul cand ma uit in oglina, in special la ochiul stang, vad partea alba a ochiului rosie insa doar pe mijloc ( orizonatala ). Am fost de 2 ori la medic, prima oara mi-a spus ca am astigmatism la ochiul stang, iar radacinile genelor se umfla putin ( nu mai retin exact denumirea ) ceea ce mi-ar irita putin ochiul. A doua oara mi-au facut un test de umiditate si mi-au spus ca nu lacrimez aproape deloc, si ca mi s-a atrofiat glanda lacrimara. Intradevar, nu prea lacrimez, dar am momente cand stranut foarte des si atunci lacrimez putin. Am facut cateva luni tratament cu Hyabak, insa pare a fi alergie. Mai recent imi pun picaturi Spersallerg, mai ales cand simt mancarime, insa nu imi calmeaza ochiul in intregime si dupa scurt timp simt iar mancarime in ochi ( colturile ochiului ). De multe ori dupa ce imi pun picaturi si imi mai calmeaza roseara, parca ramane o urma galbena insa foarte putin sesizabila.
Ce ma uimeste foarte mult este faptul ca de multe ori ma trezesc dimineata cu ochii rosii iar cand ma spal pe fata ( doar cu apa ) simt ca ma deranjeaza putin la colturile ochilor.
Doctorul mi-a spus sa imi pun picaturi ( Hyabak ) ori de cate ori am nevoie, insa nu pot face toata viata asta, mai ales ca ma calmeaza pentru putin timp si nu in totalitate...

Multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul de neurostimulare pentru persoanele cu sindromul ochilor uscați
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  • Ochii uscați afectează nu doar vederea, ci și calitatea vieții
  • Exercițiile aerobice, un potențial remediu pentru ameliorarea ochilor uscați
  •