Mancarime vaginala

01-09-2011
JSS
Nu este medic/terapeut
JSS
Buna ziua,


Am contact sexual de 2 ani, folosesc A.C de 1 an jumate aproape.De aproximativ 3 luni, au aparut niste mancarimi in zona genitala, urmate de iritatie si usturime.Am fost la ginecolog si am fost diagnosticata cu Vaginita Candidozica. Am urmat un tratament cu Diflucan, spalaturi vaginale cu Tantum Rosa, tratament prescris de ginecolog, insa nici o ameliorare, am folosit si unguent Lomexin si pastile si ovule. Mancarimea a trecut intre timp, insa recidiveaza. Am mai avut mancarimi am folosit pastile Diflucan si ovule Cervugid timp de 10 zile, mancarimea a incetat. Insa in momentul de fata ma lupt din nou cu mancarimi si usturimi si nu stiu ce tratament sa mai iau. Acum fac tamponari cu Clotrimazol si cu unguent Canesten, insa ma mananca in continuare. Ar putea fi totusi altceva decat ce mi-a spus ginecologul? Si cel mai important, mereu va recidiva? Nu exista totusi un tratament bun? Am incercat si tratamente naturiste, nimic insa nu functioneaza. Sper sa ma puteti lamuri.
Va multumesc.


O zi buna.
15 comentarii
0
01-09-2011, ora 07:47
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Fiind vorba de o problema recidivanta, ar fi bine sa intrerupeti anticonceptionalele si sa urmati un tratament homeopatic. Antifungicele omoara ciupercile, dar acestea se refac deindata ce reintalnesc terenul favorabil.
0
01-09-2011, ora 13:08
JSS
Nu este medic/terapeut
JSS
Din pacate am incercat si tratamente naturiste si nu merge nimic. Va multumesc oricum
0
29-09-2011, ora 09:37
tina86
Nu este medic/terapeut
tina86
Partenerul tau a urmat si el vreun tratament? Ar trebui sa va tratati amandoi
0
29-09-2011, ora 12:08
JSS
Nu este medic/terapeut
JSS
Da am urmat amandoi degeaba mancarimile tot apareau.
0
30-09-2011, ora 20:59
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
te inteleg, eu si acum am mancarimi si rosime pe vulva si vagin..am luat tratament, proceduri, fluconazol si nu trece, ba din contra s-a facut pe baza la asta un fel de infectie in jurul anusului cu care am mers deja la dermatolog, ca ginicologul a zis ca deja nu e pe tema ei chestia mea, desi tot in timpul acesta a aparut...la acelasi medic mergi mereu? uneori ei cind vad ca nu trece dupa recomandarile lor in tratamente cedeaza zicind ca e altceva sau se comporta asa ca sa ii lasi si sa mergi la alt medic. Asa am patit eu, a vazut ca nu a trecut si a dat vina pe faptul ca nu am facut niste analize pt chlamydia si inca citeva infectii, desi la inceput a confirmat ca am candida.
0
30-09-2011, ora 21:00
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
si nu a zis obligatoriu sa dau asa analize pt ca sa imi dea tratament.
0
30-09-2011, ora 21:01
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
plus ca cind virgina si am sanse mici pt infectii gen chlamydia.
0
01-10-2011, ora 16:43
JSS
Nu este medic/terapeut
JSS
Nu am mers la acelasi medic, la 3 diferiti si toti au zis ca e candida. De o luna nu am mai avut nici un fel de mancarime si ma rog sa nu imi mai apara. Daca ai infectie nu e bine s aiei antibiotic deoarece iti inrautateste starea de mancarime si usturime. Eu am luat acum o luna (ultima oara cand am avut mancarimi), Canestem crema, Clotrimazol si ma tamponam inainte sa aplic crema si ovule Cervugid! Intai ma tamponam cu Clotrimazol, sunt ca un fel de picaturi, pui pe un disc demachiant, dupa introduci ovulul Cerguvid, si te dai cu Canesten crema dupa. Dar trebuia sa faci seara asta. Insa ziua, de 2-3-4 ori/ zi tamponeaza-te cu Clotrimazol si da-te cu Canesten crema( nu in interior). Am mai luat Silimarina, care este hematoprotector, iti protejeaza ficatul, luam 2 comprimate/ zi si un sirop sau pastile pentru imunitate.Eu am luat Imunofer, este un sirop. Cat despre infectia inspre anus...nu am idee. Iti recomand sa urmezi pt. mancarimi tratamentul pe care ti l-am spus mai sus, Ovulele sunt nemaipomenite, eu am avut mancarimi din februarie si abia acum am scapat de ele, cu tratamentul asta. E posibil sa recidiveze insa dupa tratamentul asta nu mi-a recidivat. Dupa 2 zile maxim 3, cu ovulele iti vor trece, iar tratamentul nu este scump. Ovulele sunt 20 lei(12 ovule cate 1/ zi seara, 12 zile, sau 2/zi dimineata si seara, 6 zile, ins aiti recomand 1/zi seara), Clotrimazol este 5 lei, Canestenul parca 10 sau 15 lei...Te sfatuiesc sa incerci, caci stiu cum sunt acele mancarimi. Si bine ca mi-am amintit. Foloseste sapun pentru copii. Fara gel de dus, sapun normal etc. Sapun pentru copii. Sper sa iti treaca.
0
01-10-2011, ora 17:08
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
Mersi de rs. Pt ficat eu si acum iau, silarsil, asa mi-a recomandat medicul. E ok pt ca eu si acum iau antibiotice pt infectia urinara, o sa aiba grija de ficat si acum. Mai am 20 zile sa le beau.
Eu folosesc deja sapun pt copii, de cind am aflat ca am candida si e mult mai bine cu el, nu ma ustura si nici nu ma mananca dupa el, fata de cele cu mirosuri de la care daca ma spalam ma manca tare cind aparuse abia candida.
Vezi ca eu am dus deja cursul pt candida cu ovule, clotrimazol si inca injectii, pastile si flucanozol si acum iau niste antibiotice si un fel de pastile inca(nu-s antibiotice) pt infectia urinara ca nu o pot lasa si pe asta in voia soartei ca tot ma deranjeaza ca merg prea des la wc...
Zilele astea nu ma mai mananca asa tare, mi-a trecut dar oricum e un pic rosu pe vulva si in intrarea la vagin, cea mai mare parte a mancarimilor insa a trecut. Acum ma dau cu crema Triderm(unguent pt infectii cutanate combinate cu candida), beau vitamine si iau seara o pastila erolin pt mancarimi, astea imi sunt date de dermatolog pt ceea ce am zis ca am la fund, eu cred ca s-a infectat tot din cauza candidei si tratamentului dar deja incepe a trece, simt asta...Seara ma mai dau si cu clotrimazol pe vulva, chiar daca intereactioneaza cu Triderm nu e o problema pt ca Triderm are im componenta sa si clotrimazol.
0
01-10-2011, ora 17:10
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
Daca va recidiva cumva sau se va inrautati cumva situatia de acum o sa iau neaparat ce mi-ai spus tu, ca la medici daca o sa ma duc de fiecare data cind revin candida ap voi cheltui o avere, ca consultatiile sint destul de scumpe.
Chiar notez ce ai zis aici pe o foaie si sa am daca cumva se agraveaza situatia sau revine peste un timp.
0
01-10-2011, ora 17:19
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
apropo de unde esti? eu sint din Chisinau..in ce fel de lei ai avut in vedere?:)
0
02-10-2011, ora 11:51
JSS
Nu este medic/terapeut
JSS
Eu din Bucuresti, in lei noi. Sper sa nu mai recidiveze si sa iti revii, eu stau cu frica de fiecare data cand ma duc la toaleta...sper sa iti treaca
0
02-10-2011, ora 13:14
red_rose
Nu este medic/terapeut
red_rose
aa eu din ch:) dar in lei md cit ar iesi? :D
sint studenta si daca ar recidiva mereu si aceste medicamente sint scumpe voi ramane fara ceaii la univer :D
0
02-10-2011, ora 22:04
JSS
Nu este medic/terapeut
JSS
Pfff...m-ai dat peste cap. Chiar nu am idee in lei MD.
0
14-11-2018, ora 11:28
Barbiexo
Nu este medic/terapeut
Barbiexo
Buna. Pentru ca și eu m-am confruntat recent cu problema asta am sa va spun ce am făcut eu și mi-a trecut.
Bineînțeles, important e sa mergeti la medic specialist pentru ca poate fi vorba despre cu totul altceva.
Ma ustura când urinam (nu foarte tare), aveam mâncărimi si un disconfort. Mi-am luat de la farmacie Urinal akut (luam doua pastile pe zi), ovule Macmiror ( un ovul in fiecare seara timp de 5 zile) și local aplicam crema clotrimazol. Și, destul de important de doua ori pe Zi făceam bai in apa cu sare și bicarbonat și m am spălat numai cu bicarbonat in zona afectată. Plus 3-4L de lichide printre care cel mai mult m a ajutat ceaiul de coada șoricelului și de mușețel.
După o zi a dispărut senzația de durere la urinare și mâncărimea a dispărut in 3-4 zile.
Cel mai bine este sa mergeti la medic, pot fi diverse Infecții care se tratează diferit. Sper sa va ajute aceste recomandări in cazul in care nu reușiți sa mergeti la un doctor. Multă sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce este un tuseu vaginal?
  • Ce este secreția vaginală?
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • Secrețiile vaginale
  • Dușurile vaginale – benefice sau nu tocmai?
  •