Mancarimea pielii... ajutor! :(( Repede va rog!

05-02-2008
vladutzu
Nu este medic/terapeut
vladutzu
De cca. 2 saptamani ma mananca foarte rau pielea. O mancarime insuportabila. Dupa ce ma scarpin apar niste umflaturi albe cu un contur rosu. Se umfla exact zona in care m'am scarpinat. Umflaturile nu contin lichid. Zonele in care ma mancanca piele sunt spatele[in special], membrele, gatul si capul. Mancarimile apar in special seara.
Imi puteti spune, va rog, ce boala as putea avea, daca e grav si cum poate fi tratata ?

Va multumesc anticipat !
7 comentarii
0
05-02-2008, ora 00:00
vladutzu
Nu este medic/terapeut
vladutzu
Am uitat sa mentionez da iau creatina monohidat (pastile) si inca un tip de proteine (praf) care contin si creatina si glutamina si altele dar in cantitate mai mica. Acestea le consum ca un supliment alimentar, in afara meselor regulate.
Sper sa nu aiba legatura cu acestea. Desi nu prea cred ca au, e mai bine ca le'am mentionat.
Multumesc inca o data.
0
07-02-2008, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ca ai o urticarie acuta. Este posibil sa fie in relatie cu suplimentele alimentare pe care le consumi sau in legatura cu un aliment. Ar fi bine sa te examineze un medic dermatolog pentru a-ti preciza tratamentul. Oricum, este bine sa renunti pentru moment la suplimentele alimentare si sa-ti tratezi urticaria care iti poate pune in pericol viata.
0
07-02-2008, ora 00:00
vladutzu
Nu este medic/terapeut
vladutzu
Voi consulta si un medic.
Am citit despre urticarie acuta si nu prea e de glumit din pacate. :(
Multumesc Mult !
0
06-03-2008, ora 00:00
werssus
Nu este medic/terapeut
werssus
exact aceleasi simptome am si eu si c-am tot de doua saptamini.eu cred ca de la banana mi s-e trage dar nu sint convinsa.am fost la medic dar stii ce mi-a dat?calciu fiole, 1zi, vit C si prednison.nu le-am luat pt ca nu mi s-a parut ca m-ar fi diagnosticat corect.am lasat sa treaca de la sine.doar vit C am luat pt ca nu are ce sa-mi faca rau.boala s-a mai ameliorat dar seara si dimineata inca mai am probleme.
0
06-03-2008, ora 00:00
werssus
Nu este medic/terapeut
werssus
am uitat sa spun ca boala si-a facut debutul cu umflaturi in zona fetei, pe limba si chiar in git.o mincarime dureroasa si cu furnicar uri pe limba si buze.as vrea sa -mi spune-ti daca stiti c-am ce fel de urticarie e pt ca la med. meu de familie nu ma mai duc.intotdeauna e pe fuga
0
27-01-2012, ora 12:41
corinutza13
Nu este medic/terapeut
corinutza13
Buna si sotul meu are niste mancarimi de piele in special pe spate pe picioare pana sus, aceste mancarimi au debutat prin septembrie octombrie, el este si alergic la praf si la polen are probleme mai ales primavara cand i-a mult aerius.Mancarimile sunt f puternice si unde se scarpina pielea se inroseste f tare si se umfla, doar cand i-a aerius sau claritine ii trece si asta se intampla cam tot la 2 zile, a fost la medicul de familie si a zis doctorita ca poate are imunitatea scazuta si i-a dat ceva pentru imunitate si osteocare timp de 10 zile acuma ii apar mancarimile doar la vreo 3, 4 zile.El banuieste ca e de la o pisica care am adus-o in acea perioada desi pisici am avut mereu, precizez ca el este brutar deci sta e in contact cu faina si caldura mare.Astept sfaturi si sugestiii.Va multumesc!
0
07-02-2012, ora 21:46
petre69
Nu este medic/terapeut
petre69
In urma cu 2 luni am inceput sa am niste mancarimi de piele cu pete rosii in scobitura piciorului, la calcai si degetele mari mi se unflau si ma dureau tare.nu le-am bagat in seama pana cand au inceput sa mi se faca pe tot corpul nu si pa fata. Am facut testul de alergii Si dna.doctor mia spus ca am dermatita de contact..De atunci am luat MEDROL 16MG14 zile dupa care am scazut la 8mg tot 14zile si la 4mg cu levocitrizina 5mg pe zi.30ZILE. Cu aceasta doza de 4mg. si levocitrizina au inceput sami iasa iarasi petele si a inceput sa ma doara si muschii de la umeri, si mainile de la coate in jos.Ma mai mananca foarte tare si palmile, petele rosii unele ma mananca si altele ma dor tare Am sunat la dna.doctor si nu ami mai raspunde.am inceput sa iau din nou medrol de 8mgca asa ma simt mai bine. Ce sa fac va rog ajutatima cred ca am luat deja cam mult MEDROL
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Imbatranirea pielii
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  • Potențial tratament pentru mâncărimea cronică
  •