Mancarimi brate, pete rosii

08-03-2009
MadMax241182
Nu este medic/terapeut
MadMax241182
Acu o saptamana au inceput sa ma manance bratele.M-am scarpinat si acum am niste pete rosii pe brate si antebrate.Senzatia de mancarine exista insa este suportabila.Abia atunci cand ma scarpin sau ma spal incepe sa ma manance mai tare.Pe brate petele sunt rosii mai mici si rotunde iar pe antebrate par sa fie pe o zona mai extinsa, La atingere se simt ca si cum as avea scoarta de la o rana.Mentionez ca fac pana la 3 dusuri pe zi cu apa fierbinte.Probabil apa e destul de dura.In casa e destul de cald.Aveam si inainte de aceste rani frecvent senzatia de piele uscata mai ales pe maini.Momentan fac dusuri scotiene, folosesc sapun pt copii, nizoral si ulei de corp pt copii.Toate acestea la indicatia unui prieten medic.Voi merge la un dermatolog sapt asta insa doresc o parere si de pe forum.Totodata mentionez ca am vitiligo de vreo 4 ani insa zonele afectate nu sunt f extinse.Multumesc.
4 comentarii
0
09-03-2009, ora 01:06
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Chiar ar trebui sa mergi la un dermatolog !!!.apa fierbinte a dusurilor, numarul mare de dusuri zilnice, uleiurile de corp( chiar daca sunt pentru copii, contin, totusi, substante cu potential daunator pielii tale) temperatura ridicata in incapere.sunt factori de risc pentru dermatite.
0
09-03-2009, ora 12:36
maco
Nu este medic/terapeut
maco
sfatul meu ar fi sa nu mai faci dusuri zilnice incearca de 2 ori pe saptamana si cu apa pe cat mai rece posibil iar sapunul sa il inlocuiesti cu ulei sa un sapun cremos si hipoalergenic. In camera incearca sa fie cat mai rece si fara umiditate. Hainele sa fie pe cat posibil din bumbac.
0
10-03-2009, ora 18:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Asteapta si parerea dermatologului !
0
17-03-2009, ora 11:09
MadMax241182
Nu este medic/terapeut
MadMax241182
Am fost la dermatolog.Spunea ca e o eczema din cauza dusurilor prea dese si pt ca am pielea mai sensibila.
Mi-a prescris Dermovate crema, Aerius pt alergie daca e cazul si Crema dupa dus Avene Trixera.S-a rezolvat cu aceasta combinatie.Dupa prima zi au incetat mancarimile insa acum mai trebuie sa dispara de tot urmele.
Multumesc pt sfaturi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă mănâncă pielea? (cauzele pruritului)
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •