mancarimi durerose pe solduri

31-12-2011
Rorry
Nu este medic/terapeut
Rorry
Buna. De vreo doua luni a inceput sa ma manance soldul drept atunci cand purtam blugi cu talie joasa si atingeau zona. Pe piele nu se vedea nimic dar de indata ce incepeam sa ma scarpin zona se facea de un rosu aprins, cu senzatie de intepaturi dureroase, arsura, iar mancarimile erau foarte puternice. Mancarimile persistau doar cata vreme ma scarpinam. atata vreme cat nu ma atingea nimic pe sold (hainele de exemplu) nu ma manca deloc si nu se vedea nimic.. Deoarece stiu ca am alergii la mai multe lucruri am crezut ca si asta e o alergie. Dar cu timpul s-a extins in toate directiile (si-a triplat dimeniunea) si mi-a aparut si la celalalt sold. In alte parti ale corpului nu am; nu am nici pustule, nici bubite, nici scoarta de piele. Atunci cand e inactiva aceasta chestie imi da impresia unei pieli mai uscate dar fara descuamari.
Oare e scabie? Cumnatului meu i-a iesit ceva similar pe partea superioara a palmei cu saptamani in urma, desi la el e o suprafata mica, roseata e vizibila constant - el spune ca i-a aparut dupa ce a spalat mai multe vase, si ca detergentul l-a iritat. De asemenea zice ca lui ii apare si dispare ocazional.
ce parere aveti?
5 comentarii
0
31-12-2011, ora 11:57
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mergi la doctor sa iti dea sa faci analize - hemoleucograma, transaminaze, creatinina, VSH, fibrinogen, proteina C reactiva.
Poate iti mai da si altceva.
Asta ca sa vezi daca ai o infectie in corp. In functie de rezultate, vezi ce mai este de facut.
Ai cumva carii? Pot fi ciupituri - de purec spre exemplu, daca ai caine sau pisica? Ai cumva acvariu?
Schimba oricum detergentul cu care speli, dar nu cred ca este alergie la el, ci este ceva intern.
0
31-12-2011, ora 17:28
Rorry
Nu este medic/terapeut
Rorry
Mi-am facut de curand toate analizele pentru o alta problema si mi-a iesit totul foarte bine. Muscaturi de pureci nu credca sunt pentru ca nu am animale si pentru ca acum cativa ani am luat un purec de la pisica unei prietene si mucaturile aratau altfel. Acum daca nu ma scarpin ca sa activez chestia asta nu se vede nimic pe piele. Cand incep sa ma scarpin incepe sa arda, sa doara si imi vine sa imi dau pielea jos. Dupa cateva minute daca rezist fara sa ma scarpin, se potoleste si dispare si roseata si totul.
0
31-12-2011, ora 17:35
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ar fi bine sa mergi la alergologie, poate ai facut alergie la ceva, poate ai intoleranta la gluten, de ex.
Cauta sa vezi cand anume iti apate asa ceva. Daca este foarte uscata pielea in acea zona, poti sa te dai cu o crema fara parfum.
Spala-te cu sapun fara parfum, nu da cu balsam rufele.
Iti trimit mesaj privat.
0
31-12-2011, ora 18:11
Rorry
Nu este medic/terapeut
Rorry
Multumesc de raspuns. Nu cred ca e alergie ca nu raspunde la antihistaminice (avand alergii polivalente deja le cam recunosc ). Chestia asta de pe solduri e permanenta, o simt acolo, dar nu se activeaza la modul foarte deranjant decat atunci cand ma sgarie o curea, alte haine, sau daca incep sa ma scarpin. De asta imi era teama sa nu am scabie.
Oricum o sa merg dermatolog supa asarbatori ca vad ca de atata vreme nu trece de la sine.

Va doresc numai bine si un An Nou Fericit!!!
0
13-01-2012, ora 23:16
Rorry
Nu este medic/terapeut
Rorry
Buna, mi-am solutionat problema cu mancarimile si m -am gandit sa va dau un feed-back. Se pare ca pana la urma tot alergiile imi dau de furca. Am o dermatita alergica de contact, alergie la cobalt si crom. Astea mi-au iesit acum la analize, pe langa alergiile vechi de care stiam inainte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă mănâncă pielea? (cauzele pruritului)
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •