mancarimi in zona genitala = infectie? | Forumul Medical ROmedic

mancarimi in zona genitala = infectie?

05-03-2010
snow_white
Nu este medic/terapeut
snow_white
Buna...Am si eu o problema...Am 18 ani...si de vreo 3 luni am inceput sa am mancarimi in zona genitala...urinez foarte des...luna aceasta mi-a aparut o secretie neobijnuita...alba, si nu e deloc lichida, foarte putin mirositoare.tin sa precizez ca mancarimile apar cam inainte cu o saptamana de menstruatie...sa fie o raceala?...infectie?.ceva mai grav?...pana acum 3 luni nu am avut niciodata probleme...am nevoie de un sfat...multumesc...
3 comentarii
0
06-03-2010, ora 00:27
Valkyrie
Nu este medic/terapeut
Valkyrie
Buna.
Nu ai nimic grav, dupa descrierea ta pare sa fie vorba despre o infectie cu o ciuperca numita Candida albicans (o candidoza). In candidoza apare prurit vaginal si o secretie alba, abundenta, branzoasa cumva. Cred ca orice femeie a avut la un moment dat asa ceva (poate aparea in cazul unei scaderi a imunitatii, in urma consumului de antibiotice cu spectru larg ce modifica flora vaginala si ph-ul, favorizand dezvoltarea acestei ciuperci).
Sfatul meu este sa mergi la ginecolog sa-ti dea o reteta si sa-ti faca eventual si o lama sa confirme aceasta infectie. Se trateaza usor, insa poate reaparea in cazurile mentionate (ph modificat, antibiotice, igiena deficitara etc).
Pana ajungi la ginecolog ai putea sa-ti faci seara inainte de a te baga in pat bai calde cu bicarbonat de sodiu (dizolvi cate o lingurita-doua in 1-2 l apa calduta), te va ajuta cu acel prurit.
Insa sa mergi la ginecolog sa-ti dea tratament. Multa sanatate!
0
08-03-2010, ora 14:21
Nectaria
Nu este medic/terapeut
Nectaria
Ai grija si cu ce te speli. Incearca sa folosesti doar detergenti in concordanta cu PH-ul tau si nu uita sa bei 2 l. de apa pe zi. Poti cere de la farmacie o crema pentru candida si sa te dai dupa ce te speli cu bicarbonat. Sanatate!
0
12-03-2010, ora 16:40
gropite2001
Nu este medic/terapeut
gropite2001
Buna..am si eu o mica problema...De ceva vreme am la nivelul penisului in partea de jos niste basici cu apa care imi tot apar apoi se sparg se usuca si dispar.care produc mancarimi si un disconfort total... nu stiu de unde as fi putut contacta asa ceva sau ce sunt mai exact.imi apar asa din senin nu neaparat dupa un contact sexual. va rog sa imi spuneti cam despre ce ar fi vorba...si daca ar trebui sa imi fac griji. folosesc un unguent contra infectiilor.mentionez ca ele dispar cam in 4-5 zile.de la apartie...va rog sa ma lamuriti si pe mine Multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un simplu simplu obicei ar putea ajuta la evitarea infecÈ›iilor urinare
  • Antibioticele are putea fi soluÈ›ia pentru ameliorarea durerilor cronice ale vezicii urinare (Studiu)
  • Semne È™i simptome de infecÈ›ie urinară pe care trebuie să le recunoÈ™ti
  • De ce fac atât de des infecÈ›ii urinare?
  • Este sucul de meriÈ™oare eficient în infecÈ›iile urinare? Ce spun studiile
  • Cele mai bune metode de a preveni infecÈ›iile urinare
  • Obiceiuri sexuale care duc la infecÈ›ii urinare
  •