Mancarimi pe piele provocate de borbonele

13-02-2015
Ioana1530
Nu este medic/terapeut
Ioana1530
Buna seara! De fiecare data la o saptamana dupa ce ma epilez cu ceara de unica folosinta pe piele, mai exact pe picioare, imi ies niste 'borbonele' care provoaca mancarimi insuportabile, am incercat sa folosesc zilnic crema hidratanta dar acestea tot apar. Daca nu am la indemana spirt sau alcool mentolat sa calmez mancarimile imi provoc rani pe piele de la scarpinat. Acest lucru se intampla in special in anotimpul rece, nu vara, dar absolut de fiecare data apar dupa o saptamana de la epilare(cam cand incepe sa creasca si parul) si tin si continua sa apara inca o saptama, apoi dispar cand parul deja creste. Stiti cum pot scapa de aceasta problema sau sa o ameliorez? Va multumesc.
4 comentarii
0
16-02-2015, ora 12:15
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Puteti incerca sa folositi dermalibour crema de 2 ori pe zi cateva zile sua o crema cu cupru-zinc.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
29-05-2015, ora 22:18
lololo
Nu este medic/terapeut
lololo
Buna seara, de o saptamana ma tot framanta niste bubite mici si rosii care ma mananca de numai pot.La inceput au aparut cateva pe burta, am tot zis ca sunt de la caldura, apoi au aparut din ce in ce mai multe si pe piept si vad ca incep sa coboare pe picioare.Am fost la medicul de familie care mi-a dat sa iau Borenar o pastiluta pe zi, calciu lactic 2 pastile pe zi si sa ma ung cu nidoflor.Am luat 2 zile si mai am 3 zile de luat insa mi se pare ca nu se schimba nimic.Dimineata sunt mai putin vizibile dar dupa ce ma scarpin caci nu ma pot abtine ca ma mananca groaznic, apar din nou lafel de rosii si de multe.Inainte cu o zi sau doua sa-mi apara caci nu le-am luat in seama, am mancat doua guri de conserva de ton in ulei dupa care mi-a fost si rau si greata si tind sa cred ca din aceasta cauza poate am facut toxiinfectie sau alergie dar sunt foarte ingrijorata :( si mai precizez faptul ca nu am absolut nimic ciudat ca si stare(greata, ameteala, oboseala, febra, scaun moale..) deci nimic altceva decat aparitia acestor bubite si mancarimea..Ma poate ajuta cineva cu o parere despre asta?Multumesc!
0
02-06-2015, ora 17:11
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Probabil aveti o reactie alergica la ceva. Puteti sa mai luati si 1 cp aerius la pranz si folositi cytelium solde 2-3 ori pe zo 7-10 zile. Daca nu apar ameliorari mergeti la un dermatolog.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie,
medic primar dermatolog
0
17-09-2015, ora 10:16
lumiaani
Nu este medic/terapeut
lumiaani
Buna ziua..as dori un raspuns daca se poate, la o problema aparuta acum 7 luni cand am dat nastere fiului meu.Mi-au aparut pe piele niste cosulete sub piele albe sau rosii pe brate si pe picioare, care de multe ori ma ustura sau ma mananca..nu stiu ce sa fac am incercat sa schimb gelul de dus dar nimic...va rog ajutati ma cu un sfat.Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •