Mancarimi si usturimi genitale

13-02-2015
anageorgiana
Nu este medic/terapeut
anageorgiana
Buna ziua, am sa povestesc pe scurt despre problema mea.Acum doi ani suspectam o candidoza, asa ca am facut un tratament cu Canesten crema si ovule.Nu mi-a trecut, asa ca mi-am facut examen de secretie, de unde a reiesit ca eu nu am nimic, desi ma manca si ma ustura groaznic. De curand mi-am facut alt examen de secretie, de unde a reiesit ca am streptococus de tip B.Mi-a dat tratament ovule Polyginax, Metronidazol timp de 7 zile si crema Lomexim. Mai rau mi-a facut, ma mananca groaznic si ma ustura si nimeni nu-mi zice ce am, analizele ies ok, imi afecteaza grav viata problemele astea si nu stiu ce sa fac.Un raspuns concret as dori si eu, un sfat, orice. Multumesc!
10 comentarii
0
17-02-2015, ora 18:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ anageorgiana

Streptococul hemolitic de tip B nu se face in examenul simplu de secretie.
E o analiza mai scumpa. In jur de 100 de lei.

L-ati luat de la cineva. Trebuia sa faca tratament si partenerul, alfel il luati de fiecare data.

Acum trebuie sa identificati clar ce aveti ca sa vi se prescrie tratamentul corect.

Mai faceti o data examenul de secretie si examenul pentru streptococul B si vedeti cu ce ati ramas. Poate acum s-a declansat o candida, cu atatea medicamente (din cauza schimbarii ph-ului) si ati scapat de streptococ.
0
20-03-2015, ora 18:16
naturista
Nu este medic/terapeut
naturista
Raspunsul la intrebare il poate oferi doar un medic, si eu cred ca l-ai aflat pana acum. De pe forumuri in schimb, poti invata diverse chestii utile pe care poate nu le-ai aflat din alta parte. Cum ar fi faptul ca multe din afectiunile ginecologice sunt cauzate si de obiceiurile de igiena gresite (nu am spus lipsa de igiena). De exemplu, spalaturi vaginale nu mai dese de odata la 2-3 zile sau deloc si atunci cand sunt efectuate se vor utiliza produse ce au ph acid sau mentin ph-ul vaginal acid sau favorizeaza colonizarea vaginului cu lactobacili, dusuri externe cu apa si sapun cu ph apropiat de cel vaginal (catre acid), fara sprayuri si parfumuri locale. Au aparut destule produse pe piata, unele mai scumpe, altele ma putin, in fine, cel mai utilizat produs cu lactobacili este chiar cel care poarta numele Lactacyd, si exista, lotiune, gel servetele intime, tot ce vrei ca sa mentii o igiena corecta.
0
20-03-2015, ora 19:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu se fac dushuri vaginale.
0
13-04-2015, ora 21:28
cora32
Nu este medic/terapeut
cora32
Buna seara. Va scriu, pentru a va solicita sprijinul in legatura cu problema mea de sanatate. din Septembrie anul trecut am facut o infectie urinara care desi am tratat-o medicamentos a tot reaparut. Mi se mai intampla in ultima perioada dupa sex sa simt un miros neplacut, usturime la pipi si o scurgere ciudata. banuiesc ca este candida, simptomele ei fiind cunoscute. Cum se procedeaza in acest caz? e posibil s-o iau de la partener? trebuie si el sa se trateze? multumesc
0
14-04-2015, ora 13:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pe un fond imunitar scazut, cauzat de ex de schimbarea anotimpului, ele pot reaparea.
Mergeti la ginecolog pt consult medical si testul secretiei sa vedeti initial despre ce este vorba (mai multe bts au aceste manifestari) si cu trimitere mergeti sa va faceti analiza urinei pt dv. si partener. E medicatie diferita pt infectia urinara si pt cea vaginala.
Amandoi trebuie sa faceti tratament.
In timpul lui fara contacte sexuale.
Boala poate reaparea oricand.
Si din acest motiv este recomandata abstinenta inaintea casatoriei.
-*

(*modificat de admin)
0
14-05-2016, ora 20:09
liliav
Nu este medic/terapeut
liliav
Buna ziua,
am o candidoza, descoperita acum 2 zile de medicul ginecolog.(aveam dureri abdominale, ovulasem si am fost la un consult, iar acolo mi s-a spus ca am si o candidoza).
Mi s-au prescris ovule macmiror, 2 /zi si de 2 zile decand le iau am mancarimi/usturimi, e foarte neplacut. I-am scris medicului si mi-a zis sa iau si o capsula de diflucan. Am luat-o! Nu stiu in cat timp ar trebui sa-si faca efectul, sau sa obserb o ameliorare, dar e deja insuportabil...Am mai avut candidoza, dar niciodata cu mancarimi si usturimi!! Nu inteleg...

Ce sa fac?
0
03-06-2016, ora 22:47
Esality
Nu este medic/terapeut
Esality
Liliav
Și eu am avut usturimi în timpul urinarii și mâncărimi minore, cred că din cauza ca în timpul actului sexual nu sunteți protejati, ar mai putea fi și faptul că a-ti lăsat mult timp urina în vezica, ori nu folositi o igiena corespunzătoare, eu nu am ajuns la candidoza, dar dacă cauți sa administrzi tablete care nu sunt bune și nu ajuta doar v-a inrautateste starea, vreau sa știu dacă consumi în exces ceva aliment ca ardei iute sau depinde.. O seara frumoasa!
0
28-06-2016, ora 10:31
Crystiana
Nu este medic/terapeut
Crystiana
Buna ziua!va rog ajutati-ma cand urinez ma ustura ingrozitor.ce pot lua?
0
28-06-2016, ora 15:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergi la medicul de familie pt reteta.
0
28-06-2016, ora 21:15
Crystiana
Nu este medic/terapeut
Crystiana
Am schimbat domiciliul, deocamdata nu am medic de familie, ce ma sfatuiti sa iau?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.