Mânuță stânga mai mica decât dreapta

13-07-2017
bebianca18
Nu este medic/terapeut
bebianca18
Bună dimineața!
Am o fetita de 3 luni, care are mânuță stânga mai mica decât dreapta ( palma și degețelele). Am observat aceasta diferența cu o luna în urma, iar de atunci nu s-a produs nicio modificare. Menționez ca își mișcă mânuța normal, prinde și strânge obiecte cu ea.
Imediat după naștere i-a fost pusa branula în mânuță dreapta pentru a i se administra antibiotic. Se poate ca acest lucru sa fi accelerat dezvoltarea manutei drepte, iar cea stânga sa fi rămas în urma cu creșterea?
Va mulțumesc!
3 comentarii
0
13-07-2017, ora 18:39
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Montarea branulei in manuta nu i-a influentat dezvoltarea acelui segment. Probabil v-a scapat faptul ca s-a nascut cu aceasta diferenta, care, probabil, se va mai estompa odata cu cresterea. Cred ca cel mai important este faptul ca este perfect functionala manuta respectiva si ca fetita este sanatoasa.
0
14-07-2017, ora 09:51
bebianca18
Nu este medic/terapeut
bebianca18
Va mulțumesc pentru răspuns! Într-adevăr, fetita e sănătoasă și își mișcă mânuța normal, dar as vrea sa rezolv aceasta problema acum, cat încă e micuța. Îmi puteți recomanda un tratament? Kinetoterapia sau terapia Bowen pot avea rezultate rapide în aceasta situație?
0
14-07-2017, ora 10:12
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata

Nu stiu daca ca este posibil acest lucru, cel putin eu nu am o astfel de experienta, dar... puteti incerca terapie Bowen, pana la urma trebuie sa avem o minte deschisa si credinta ca se pot intampla lucruri pe care ni le dorim foarte mult.
Succes in demersul Dvs. !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul