Marirea Sanilor cu Implant - Moft sau Necesitate

09-04-2017
Dr. Bejinariu Catalin
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Bejinariu Catalin
Am creat acest topic de conversatie pentru a veni in sprijinul pacientelor care cauta tot mai multe informatii despre operatia de marire a sanilor cu implanturi siliconice. Recomand tuturor pacientelor mele sa "porneasca la drum" dupa o documentare prealabila riguroasa in ceea ce priveste procedura chirurgicala, personalul medical care o efectueaza si conduita postoperatorie adecvata.

Va invit sa imi adresati intrebarile dumneavoastra cu privire la operatia de marire a sanilor cu implant siliconic, asigurandu-va ca va voi raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Generalitati

Marirea sanilor prin implanturi siliconice, augmentarea mamara sau mamoplastia de augmentare sunt termeni ce definesc remodelarea tridimensionala a sanilor in scopul obtinerii idealului de frumusete. Frumusetea este subiectiva si pentru atingerea ei este esentiala colaborarea stransa intre chirurgul estetician si pacienta. Dorintele acesteia cu privire la rezultatele implantarii de silicon trebuie trecute prin filtrul experientei chirurgului si ancorate in realitate, evitand astfel formarea unor asteptari nerealiste cu privire la rezultatul postoperator.

Augmentarea mamara este situata pe locul doi in topul celor mai solicitate interventii chirurgicale estetice, alaturi de lipoaspiratie si abdominoplastie, asa cum reiese din analiza asociatiei americane de chirurgie estetica. Dupa depasirea prejudecatilor legate de apelarea la chirurgia estetica, tot mai multe femei opteaza pentru aceasta interventie chirurgicala cu riscuri minime, avantaje estetice incontestabile si reactii adverse limitate.

Forma si Volum

Un aspect ce merita subliniat este cel al formei sanului ca factor primordial al rezultatului postoperator. Obiectivul principal al mamoplastiei de augmentare este reprezentat de obtinerea unor sani cu aspect natural, simetrici cu pastrarea aspectului trofic al pielii si evitarea desenului vascular venos atat de neplacut caracteristic augmentarilor exagerate.

Volumul sanului reprezinta un subiect extrem de sensibil in timpul consultatiilor, aspect usor de inteles in contextul in care pacientele isi exprima frecvent dorinta de o viata, de a avea sani mai mari. Dr. Bejinariu isi propune de fiecare data sa atinga idealul de frumusete al pacientei, asa cum il interpreteaza aceasta. Din acest motiv, in timpul consultatiei, este alocat un interes deosebit cunoasterii dorintelor pacientei, precum si a fondului emotional care sta la baza acestora. Operatiile de marire a sanilor sunt ghidate dupa principiul importantei formei, fara a evita insa utilizarea implanturilor siliconice de dimensiuni generoase, daca aceasta este dorinta pacientelor.

Analize necesare

Pentru efectuarea in conditii de siguranta a interventiei chirurgicale de marire a sanilor sunt necesare urmatoarele investigatii paraclinice: analize uzuale de laborator, electrocardiograma, radiografia toraco-pulmonara si mamografia. Pacienta nu trebuie sa consume lichide si alimente cu 6 ore inaintea mamoplastiei de augmentare pentru reducerea riscului anestezic.

Rezultate si Conduita Postoperatorie

Postoperator pacienta ramane in clinica timp de 24 de ore pentru supraveghere si monitorizare atenta. La 60 de minute de la terminarea interventiei chirurgicale aceasta poate sa comunice cu apartinatorii fiind insa evaluata periodic de personalul clinicii conform protocolului intern de monitorizare postoperatorie. Dupa efectuarea operatiei de marire a sanilor pacientele mele afirma ca durerile scad progresiv in primele 3 zile dupa cum urmeaza: dureri de intensitate moderata ce necesita administrare periodica de medicatie antialgica si limitarea miscarii bratelor in primele 24 de ore, urmate de dureri de intensitate mica cu mobilitate cvasinormala a doua zi postoperator pentru ca in cea de a treia zi durerile sa fie ocazionate de miscari ample (accidentale) ale bratelor. Dupa fiecare interventie chirurgicala le spun pacientelor mele ca durerea redusa dupa mamoplastia de augmentare nu este semnul vindecarii complete a inciziilor si este necesara reducerea miscarilor bratelor, fiind interzisa ridicarea coatelor peste nivelul umerilor timp de 30 de zile postoperator. Activitatile sportive recreationale (fitness, alergare) sunt interzise timp de 45 de zile postoperator evitand astfel aparitia complicatiilor.

Va invit sa imi adresati intrebarile dumneavoastra cu privire la operatia de marire a sanilor cu implant siliconic, asigurandu-va ca va voi raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Contraindicatii

Augmentarea mamara este contraindicata in cazul pacientelor cu afectiuni maligne ce intereseaza sanul, procese infectioase active indiferent de localizare acestora, in timpul sarcinii si alaptarii, precum si la pacientele afectate de radiodermita si radionecroza.

Dr. Bejinariu Catalin
Medic Specialist Chirurgie Plastica si Estetica
3 comentarii
0
27-03-2018, ora 13:18
Utilizator_195723
Nu este medic/terapeut
Utilizator_195723
buna ziua! am si eu nevoie de informatii despre implant mamar..in iunie pe 29 am programat operatia in bucuresti la doctor rachad hassan o persoana deosebita cautand pe internet mi-a placut cum e ca doctor si cum mi-a raspuns la intrebari telefonic si prin whatsapp a fost unicul doctor care mi-a vorbit frumos si m-a ascultat..eu operatia o fac pentru ca avand trei sarcini una dupa cealalta am ajuns sa am sanii un pic tuberosi din ce mi-a spus doctorul..plus ca e un defect mare estetic vorbind...eu vroiam sa stiu daca e vreo problema cu pilula contraceptiva..cu cat timp inainte de operatie sa nu o mai iau?
0
27-03-2018, ora 14:40
Dr. Bejinariu Catalin
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Bejinariu Catalin
Buna ziua,

Eu le recomand pacientelor mele sa intrerupa medicatia contraceptiva cu 45 de zile inaintea efectuarii interventiei chirurgicale, insa parerile sunt impartite cu privire la acest aspect. Cel mai bine insa este sa il intrebati pe colegul meu ( medicul dumneavoastra) ce parere are si ce va recomanda.

Cu drag
0
28-03-2018, ora 12:06
Utilizator_195723
Nu este medic/terapeut
Utilizator_195723
va multumesc...eu as intrerupe ce folosesc e cerazette si vad ca de cand am inceput sa le iau mi-a scazut libidoul si devin foarte repede nervoasa..plus ca ma simt si slabit fara niciun chef si obosita...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nouă decese legate de o formă de cancer asociată cu implanturile mamare
  • Cum afectează suprafețele implanturilor mamare din silicon sistemul imunitar?
  • Riscurile implanturilor mamare
  •