Marturii despre anticonceptionale

175 comentarii 1 2 ..... 456 Înainte ›
0
27-07-2015, ora 12:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Dellyutza

Fetelor imi dati si mie un sfat va rog? Imi simt picioarele grele la gambe, mai mult dreptul dar nici stangul nu-mi da pace.Cand merg simt cum mi se zguduie carnea de pe ele. Si mai fac si carcei in gambe mai ales noaptea in somn. Sa fie de la anticonceptionale? Colesterolul era aproape de limita maxima.
0
27-07-2015, ora 12:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ rooa

Am luat AC Yaz timp de 2 ani (până atunci nu am mai folosit alte AC) după care am renunţat pentru că se diminuase menstruaţia. În ultimele dăţi nu am mai avut deloc, aveam dubii.

Un alt motiv pt.care am renunţat la pastile, era apariţia unei infecţii urinare "acompaniată" de o candida (care tot apărea) pe care înainte de AC nu o aveam.
0
27-07-2015, ora 12:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Papucica

Buna, fetele!

Apropo de Yasmin, tocmai mi-a zis si mie o colega o faza de la tv, cica ar fi zis de Yasmin ca ar avea concentratie prea mica si ca unele femei au ramas insarcinate, ca nu mai sunt bune, au inceput sa le fabrice cu concentratie prea mica si de aceea se intampla asa ceva.
0
27-07-2015, ora 13:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ pop

am luat diane 35 dar nu pot sa iau mai mult de 3 zile am stari de voma
0
27-07-2015, ora 13:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ochi de stele

Mie nu imi mai trebuie AC, ca am facut candida urata de la ele.
0
27-07-2015, ora 13:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ iuanytza

salutare...nu stiu daca postez in locul potrivit, dar am si eu o nelamurire:
e posibil sa-mi fi aparut venele varicoase din cauza anticonceptionalelor?(e adevarat, le si iau de mult timp, aprox 5 ani, si am vazut pauza de 8 luni dupa aprox anul 2)
multe persoane mi-au zis ca se pot datora si lor, mai ales ca e si in combinatie cu fumatul
0
07-10-2015, ora 16:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anticonceptionalele sunt contraindica te femeilor care sufera de Migrena (cu aura). Risc mare de accident vascular cerebral.
0
22-10-2015, ora 19:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Administrarea de pilule contraceptive poate afecta gingiile, avertizeaza medicii


Administrarea de anticonceptionale poate avea efecte negative in ceea ce priveste sensibilitatea de la nivelul gingiilor, avertizeaza medicii. In cazul in care pacientele care iau pilule contraceptive neglijeaza problemele dentare aparute, acestea se pot agrava relativ usor.

Si alte medicamente cum ar fi cele destinate afectiunilor cardiace, pot afecta in mod similar circulatia sangvina de la nivelul gingiilor. Medicii dentisti sfatuiesc femeile care se afla sub tratament cu anticonceptionale de mai multi ani sa mearga mai des la dentist si sa isi controleze starea danturii. Hormonii din anticonceptionale intervin in structura vaselor de sange si influenteaza astfel circulatia sangelui.
0
22-10-2015, ora 19:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Administrarea de contraceptive creste riscul de depresie, potrivit cercetatorilor

Potrivit statisticilor, 14% dintre romance folosesc anticonceptionale pentru a preveni o sarcina nedorita. Pe piata farmaceutica exista doua tipuri de pilule contraceptive: pilula combinata, bazata pe estrogen si pe progesteron, si mini-pilula, bazata doar pe progesteron. Potrivit specialistilor, acest tip de pastile creste insa riscul de depresie. Explicatia consta in faptul ca anticonceptionalele duc la cresterea nivelului unor enzime in organism, fapt care afecteaza serotonina, supranumita "hormonul fericirii".
0
22-10-2015, ora 20:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ttcrissy

Prietena mea care a luat anticonceptionale s-a ingrasat destul de tare si e tare necajita din cauza asta.
0
22-10-2015, ora 20:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ liana76

Am fost si eu la medic si dupa un set de investigatii si tot felul de intrebari am ajuns tot la Triregol. Numai ca citind cu atentie brosura si prospectul produsului, pana acasa m-am razgandit si am renuntat la anticonceptionale tocmai din cauza acestor efecte secundare care ar fi putut aparea. Si in plus medicul mi- a specificat ca aceste efecte sunt cu atat mai frecvente si mai "intense" la persoanele fumatoare.
0
22-10-2015, ora 20:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Pufica

Eu folosesc de 3 ani Microginon ( in urma unor analize) dar tot m-am ingrasat de la ele 15 kg. Mananc mai putin decat inainte sa incep tratamantul dar ma ingras mai mult.
0
22-10-2015, ora 20:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Carmella

Eu am observat niste efecte secundare, dar nu cele enumerate... de curind am gasit si un articol f.f.f. interesant intr-o revista, despre toate efectele secundare ale pilulelor anticonceptionale, nementionate in vreun prospect. Daca iti analizezi "la rece" reactiile si faci legatura intre ele si momentul in care ai inceput sa iei pilulele, observi ca e chiar adevarat. Cica nu sint mentionate in prospect pentru a nu se induce un efect Placebo prostit Ideea de baza e ca pilulele contraceptive influenteaza viata sexuala cum nu se poate mai negativ, unele simtzuri ale femeii sint reduse pina la atrofiere, cum ar fi acel simtz combinat dintre miros si "intuitia" ca ai gasit barbatul potrivit (feromonii, chimia... stiti voi... scot limba ), precum si libidoul, ceea ce, cum ziceau si in revista respectiva, este foarte important. Citat aproximativ: Daca s-ar face niste pilule pentru barbati, probabil ca prima intrebare ar fi "in ce fel afecteaza viata sexuala?"
0
22-10-2015, ora 20:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Onush

Dupa trei luni de Triregol m-am intors la cabinetul care mi l-a recomandat cu 5 kg in plus si cu mainile si picioarele umflate.
0
22-10-2015, ora 20:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Sofie


Eu am observat niste efecte secundare, dar nu cele enumerate...
Daca iti analizezi "la rece" reactiile si faci legatura intre ele si momentul in care ai inceput sa iei pilulele, observi ca e chiar adevarat. Cica nu sint mentionate in prospect pentru a nu se induce un efect Placebo prostit Ideea de baza e ca pilulele contraceptive influenteaza viata sexuala cum nu se poate mai negativ, unele simtzuri ale femeii sint reduse pina la atrofiere, cum ar fi acel simtz combinat dintre miros si "intuitia" ca ai gasit barbatul potrivit (feromonii, chimia... stiti voi... scot limba ), precum si libidoul, ceea ce, cum ziceau si in revista respectiva, este foarte important

-

Subscriu... afecteaza viata sexuala, mai ales libidoul femeii... asta va spun din experienta personala si din discutiile cu alte femei...

Analizati-va reactiile si faceti legatura... desigur multe o sa spuneti ca e oboseala, stressul sau chiar efectul Placebo...
0
22-10-2015, ora 20:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ttcrissy

Fetelor, eu nu am stiut de aceste efecte secundare...nescrise. Stau si ma gandesc ca aveti mare dreptate prostit.

In ultima vreme, inainte de bb, ma tot intrebam daca nu cumva e ceva in neregula cu mine.
0
22-10-2015, ora 21:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ schumiholic

Eu am avut mari probleme cu Harmonette, care mi-a crescut colesterolul de la 180 cat il aveam eu la 311!!!! (iar limita este 220/240).

De la inceputul anului in schimb, am inceput sa ma ingras - am luat vreo 4-5 kg... :(

Si libidoul a inceput sa mai scada.

Din aceste 2 cauze am renuntat la ele.
0
22-10-2015, ora 21:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ deea17

De la Microgynon mi-a crescut colesterolul la 240.
Doctorita mi-a zis ca e destul de ridicat.
0
22-10-2015, ora 21:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ schumiholic

Eu am luat 3 tipuri de anticonceptionale si toate mi-au modificat colesterolul.
0
22-10-2015, ora 21:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Marlyn

Eu sint inca socata. Am luat Yasmin pina acum doua saptamini, cind am intrerupt folia datorita pruritului generalizat care ma termina! Am facut analize de singe in urma cu doua saptamini, si mi-a iesit colesterolul 7, 68 cind limita maxima era in jur de 5!

Nu am avut niciodata colesterolul marit!
0
22-10-2015, ora 21:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ochisori

Eu sincer m-am cam ingrasat de la Jasmine ( administrarea este de peste 6 luni )... si toata vara am stat numai pe salate si seara pepene. Abia astept sa vorbesc cu ginecologul meu, sa vad ce se intampla.
0
22-10-2015, ora 21:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ medelisha

Iau Yasmin de 3 luni se mai intampla sa am greturi si dureri de sani dar am dureri in timpul actului sexual.
0
22-10-2015, ora 21:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Ricotita

In legatura cu anticonceptionalele YASMIN si am hotarat sa postez...am 19 ani si e prima data knd folosesc acest gen de pilule...mi'au fost prescrise de medic in urma unei consultatii...dupa ce mi'a spus foarte putine kestii despre ele am mers la farmacie si le'am cumparat.ce ma ingrijoreaza este k sunt intr'o continua menstruatie d knd le'am luat...adica a continuat cu mici scurgeri...mai am 5 pilule din prima folie si continui sa am scurgeri...
0
22-10-2015, ora 21:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Kat

Am si eu o intrebare. I-au yasmin de 10 zile si am obs ca de cand le iau sunt mult dar mult mai depresiva si mai iritata de tot ce se petrece in jurul meu si in plus mi-au aparut si cateva cosuri foarte urate si dureroase, eu niciodata nu a avut probleme cu acneea nici macar la pubertate.

Am citit ca printre efectele adverse pot sa apara: scaderea libidoului si stari de iritare doar ca am ajuns sa nu ma mai suport, efectiv ma cert cu toata lumea, este posibil sa fie din cauza patilelor? Eu asa ma gandesc fiindca inainte chiar nu aveam probleme de genul asta si deja incep sa ma ingrijorez.
0
22-10-2015, ora 21:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Sammy

Eu am o prietena care a descoperit ca are niste noduli la sani (benigni) si doctorul i-a spus sa intrerupa anticonceptionalele.
0
22-10-2015, ora 21:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Melody

Salut!

Sunt noua pe aici, mi se pare foarte intersant forumul! Si uite ca am si eu o problema sad mi am inceput viata sexuala acum un an..si am luat Rigevidon dupa care medicul mi a prescris Yasmin, a spus ca cele dinainte pot duce la sterilitate (m am speriat destul de rau!!). Ce ma ingrijoreaza e ca dupa ce am inceput sa iau yasmin (abia am trecut de prima folie) mi a aparut o scurgere alba destul de abundenta, cu mancarimi...(a durat 6zile, pana la menstruatie).
0
22-10-2015, ora 22:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ psicho

De la Novinette mi-a scazut apetitul sexual si fac des candida.
0
22-10-2015, ora 22:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Ivanda

Eu iau Yasmin de 9 luni si pot sa spun ca m-am ingrasat destul de mult de la ele. Incerc sa mananc tot mai putin, dar rezultatele vin greu. In primele sase luni am tot avut dureri premenstruale.
0
22-10-2015, ora 22:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ylen

Buna as vrea sa aflu un raspuns.

In urma unor analize mi-au iesit trigliceridele 320.

Am luat yasmin vreo 4 luni si acum am trigliceridele 840.
Fac tratament si regim...si binenteles am intrerupt tratamentul la mijlocul foliei.
Sincer nu stiu ce sa fac... mie mi-au facut rau.
0
22-10-2015, ora 22:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ammelie

Buna! Iau yasmin de aproximativ 2 sapt si nu ma simt prea bine...
Am o stare de oboseala permanenta. Uneori simt ca ma lasa puterile.

Inainte sa le iau nu m-am confruntat cu astfel de probleme.
Adaugă un comentariu / răspuns
175 comentarii 1 2 ..... 456 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efecte secundare ale contraceptivelor orale combinate
  • Semnele de alarma in administrarea contraceptivelor combinate
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Studiu care atestă efectul nociv al pilulelor anticoncepționale asupra sănătății femeilor
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  •