Marturii despre anticonceptionale

175 comentarii 1 2 ..... 5 6
0
22-10-2015, ora 22:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ iepurasu

Buna!

Am si eu o mare intrebare - folosesc Yasmin de 1 an de zile, cu un an inainte am folosit Logest tot timp de 1 an (dupa ce l-am nascut pe baietelul meu). De cand folosesc Yasmin simt o tensiune in ambii sani in zilele cand ajung pe la mijlocul foliei (mai tare in sanul stang), ca o durere pe care nu o pot localiza. Este vreo neregula? M-am palpat si para-palpat peste tot, de au inceput sa ma doara si mai rau sanii. Am intrebat si alte fete si mi-au spus ca au aceleasi simptome insa cu dureri mai mari.
0
22-10-2015, ora 22:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ZZZZ123

Maimutzik, daca ai peste 35 de ani si fumezi creste riscul unor boli (tromboza, boli de inima, accident cerebral).
0
22-10-2015, ora 22:23
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Andrutzac

Am zece zile de cand iau yasmin, dupa doi ani fara anticonceptionale. nu am fost diagnosticata cu niciuna dintre afectiunile amintite in prospect, si totusi de cateva zile persista o durere profunda in piept, cu dificultati de respiratie (scurt, sacadat...) si tulburari de libidou, chiar stare depresiva.
0
22-10-2015, ora 22:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ angel_rosses

am si eu o intrebare: fiica unei colege de serviciu de-a mamei mele ia anticonceptionale si cu toate astea ginecologul i- a descoperit ca are sarcina extrauterina.cum e posibil acest lucru desi a luat anticonceptionale sa ramana insarcinata?
0
22-10-2015, ora 22:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ iepurasu

Salut fetelor, va scriu si eu pentru ca am nevoie de un raspuns foarte urgent! Nu stiu ce sa fac, iau Jasmine de vreun an de zile, pe la mijlocul perioadei (acum vreo 6 luni) am avut niste dureri de sani (mai mult tensiune) destul de puternice, acum s-au treminat insa am inceput sa am alte "chestii". De ex. mi s-a umflat intr-o zi piciorul stang de la genunchi in jos (poate am purtat niste papucei care nu-l lasau sa respire, nu stiu ce sa zic) si de atunci ma tot gandesc sa nu dau semne de tromboza (este mentionat in prospectul de la Yasmin ca fiind un factor de risc la administrarea pilulelor).
0
31-12-2015, ora 18:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Asdfghjxxx

Buna ziua. Am facut sex cu prietenul meu, fiind prima data, prezervativul nu s-a rupt, dar ca sa fiu sigura am luat Escapelle la 12h de la act, am avut toate simptomele de pe prospect, iar dupa 6 zile am avut simptomele de la menstruatie si o sangerare roz, care a durat 7 zile.Acum a trecut apx o luna de la act dar de cateva zile ma doare burta ingrozitor, imi vine sa vomit, nu mai pot manca nimic, trebuia sa imi vina, dar nu mi-a venit...
0
16-02-2016, ora 18:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Doctor gastroenterolog-hepatolog Ditoiu M. Alecse Valerian - Spitalul Fundeni


Printre cele mai frecvente cauze ale Steatozei hepatice se numara folosirea anticonceptionalelor.

Boala poate avansa catre ciroza sau cancer hepatic si in acest caz poate duce la decesul pacientului.

Sunt destul de frecvente situatiile in care o persoana trebuie sa faca transplant hepatic, exclusiv datorita urmarilor Steatozei hepatice (ciroza sau cancer de ficat in special).
0
27-02-2016, ora 13:10
MaryAna92
Nu este medic/terapeut
MaryAna92
Buna, ti-am trimis un mesaj nu stiu daca o sa il vezi sau citesti.in legatura cu problemele mele din cauza dereglarilor hormonale( acnee de la 13 ani, dureri menstruale foarte puternice, menstruatie abundenta, chist ovar drept 2 cm)... nu am luat anticonceptionale si nici nu as vrea sa iau pentru ca stiu cate probleme pot provoca...am ascultat conferinta doamnei doctor Christa Todea si am citit si pe net despre ceaiul despre care spuneai(coada soricelului, coada calului, catina, urzica vie, urzica moarta, etc) numai ca pe net nu spune si cat dureaza acest tratament, cum se ia si cat se ia, cum se prepara... am contactat-o si pe doamna doctor numai ca dansa e plecata din tara si mi-a spus daca doresc o programare cand se intoarce probabil in toamna, dar eu sunt din bucuresti nu cluj si nu as avea cum sa ajung.te rog poate ma poti ajuta cu informatii despre ceai...multumesc anticipat
0
27-02-2016, ora 16:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ti-am trimis mesaj pe Privat. Apasa Modificati Profilul dv casuta verde dreapta sus, si apoi Mesaje.
0
09-03-2016, ora 21:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ biancaelisa1

Buna!Ma numesc Bianca, am 22 ani, iau pastila de vreo 10 zile si din ziua a treia de cand am inceput sa iau pastila, fata mea s-a umplut de acnee, zilnic cate una noua!Nu cosuri normale cu puncte albe care dispar usor, ci umflaturi mari si rosii care dor, se jupoaie pielea pe ele si am spart cateva si sunt sigura ca am puroi la ele.Este asta un efect secundar?ce pot face sa scap de ele?
Multumesc.
0
16-03-2016, ora 15:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ simona ditei

dereglare ciclu dupa 10 ani de anticonceptionale

Dupa 10ani de luat anticonceptionale desorrele am hotarat sa le opresc in luna septembrie dupa ce am terminat folia.in oct mi-a venit la o luna, in noiembrie la fel la o luna, dar in dec nu a mai venit si in ian a venit la 2 luni, dupa care in feb nu mi-a venit si in martie a venit tot la 2 luni.se va regla singur sa vina la o luna?
Este normal?trebuie sa mai am rabdare? Daca da, cate luni? Daca nu e ok, ce trebuie sa fac?
0
22-04-2016, ora 16:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ elena-roxana

* dupa 11 ani de ani de anticonceptionale

De 6 luni mă confrunt cu tot felul de simptome.Totul a debutat cu o durere şi senzatie de arsura in mana stanga şi senzaţie de arsura in piept.După 2 săptămâni durerile şi arsurile s-au mutat în tot corpul.Senzaţie de arsura in:cap, ambele mâini, abdomen, picioare, spate, arsura in colon etc.Dureri foarte mari de coloana cervicala, toracala, lombara, stern, picioare, omoplaţi(usturime si raceala in omoplatul stang)maini (palmele în special-palma stanga s-a şi umflat iar durerea este sub forma de usturime si durere pe parti moi care pleaca in sus pe brat si este atat de groaznica durerea incat nu mai pot tine nici macar un pahar in mana).Pe lângă dureri şi arsuri au mai apărut şi alte simptome :furnicături în tot corpul (mai ales partea stanga, senzaţie de curent electric în picioare, ameteli, oboseala.De ceva vreme simt arsuri şi pe piele (dacă mă scarpin sau mă pieptăn simt ca mă arde)şi senzaţie de piele intinsa şi care ustura (mai ales pe gat, umeri şi palme), dureri de ganglioni la gat in interior si exterior, în axile(care am observat ca se accentuează în perioada menstruatiei), durere in zona carotidelor, nod in gat, dureri de maxilare, de urechi (mi s-au si infundat de 3ori intr-o luna).Vreau sa precizez ca am făcut tot felul de investigatii:consult neurologic (de 3 ori), consul endocrinologic, consult reumatologic, endoscopie, eco cardio, eco plamani, eco abdomen, consult boli infecţioase, irm cerebral, cervical, lombar, coxo femural, radiografii craniu profil + mâini, capilaroscopie, electromiografie şi foarte multe teste de sange (vsh, aslo, proteina c reactiva, factor reumatoid, markeri tumorali, imunologice-ana, ena, imunoglobuline, borelia, trichineloza etc etc etc).În urma testelor efectuate a rezultat:carenta vitamina D (valoarea 6, 80), homocisteina-14, 39, colesterol-275, fosfor-4, 60 şi neutrofilele marite (valoare dubla de fiecare data ), ana cu imunoflorescenta pozitiv la limita.Eu am si o sacroileita de 15 ani si am si vreo 2 hernii mici pe coloana cervicala si niste modificari pe lombara.Vreau sa mai adaug faptul ca timp de 11 ani am luat anticoncepționale pe care le-am intrerupt cand au debutat aceste simptome.Dacă se poate sa mă ajutați cu un sfat, o părere sau o indrumare.De 6 luni mă plimb pe la tot felul de medici și nu am nici un diagnostic.
0
22-04-2016, ora 22:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Sheila J - Statele Unite ale Americii

Cand am inceput viata sexuala medicul mi-a prescris anticonceptionale.
Am luat doi ani anticonceptionale dupa care m-am despartit de prietenul meu.
Dupa o perioada ne-am impacat si am inceput din nou ac-urile.
In decursul unei luni am uitat pastila de 2 ori la un interval mai mare de timp. Nu una dupa alta. Doctorul imi spusese ca daca uit o pastila sa iau doua a doua zi si am facut intocmai.
Eu am avut ciclul regulat intotdeauna insa dupa aceasta intamplare nu mi-a mai venit ciclul.
La un moment dat cand eram la toaleta am simtit nevoia sa imping ceva si am auzit sunetul a ceva care a cazut in apa. Am urlat dupa prietenul meu sa vina. Era un copilas extrem de mic care se uita la noi cu ochi negri. Eram in stare de soc si am tras apa.

Mi-a parut tare rau mai tarziu ca am facut acest lucru si am suferit mult.

Peste 3 ani m-am casatorit cu prietenul meu si am ramas insarcinata de doua ori. Am pierdut ambele sarcini. Doctorul mi-a explicat ca cei doi ani de anticonceptionale mi-au subtiat endometrul (captuseala uterului) si uterul nu a mai putut sa sustina sarcina.

Nu am putut suporta aceste pierderi. Erau de fapt doua alte avorturi cauzate de efectele secundare ale anticonceptionalelor. De ce medicii nu le spun femeilor aceste lucruri ?

M-am imbolnavit de Sindromul Post Avort constand in depresie cu ganduri de sinucidere. Mi-am taiat bratele atat de rau incat si astazi mai am cicatrici.

Macar un medic sau o asistenta sa imi fi spus consecintele dramatice ale anticonceptionalelor. Nu s-ar fi ajuns aici.

Si eu si sotul meu am trecut prin niste dureri si suferinte uriase pe care nu le dorim nimanui.
0
28-04-2016, ora 13:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ mady vlady

buna seara! am si eu o intrebare: am intrerupt anticonceptionalele Jasmine acum 1 saptamana si la cateva zile dupa intreruperea am avut o scurgere maronie aproape zilnic, imbalonare si durere de ovare...simptome care nici in ziua de azi nu mi au trecut (sunt cca.4 zile)
0
07-10-2016, ora 08:47
kristinamaria
Nu este medic/terapeut
kristinamaria
Dupa o perioada de luat anticonceptionale, acestea pot provoca pot provoca avorturi spontane si chiar cancer la san mai ales pt femeile peste 35 ani. Acest lucru mi l-a spus medicul meu ginecolog. Este un risc fantastatic cu anticonceptionale. Iti pierzi si ciclul definitiv din cauza lor.Asa mi-a spus medicul meu. Eu le-am intrerupt de muuuulti ani. Doamnelor va sfatiuiesc sa gasiti alte metode anticonceptionale pt a va proteja de sarcina. Aceste pastilute au multe efecte secundare periculoase.
0
07-10-2016, ora 18:35
kristinamaria
Nu este medic/terapeut
kristinamaria
Mi s-a intamplat sa iau in trecut 5 ani la rand anticonceptionale pana cand am observat ca mi s-a diminuat ciclul pana la disparitia totala! M-am panicat si am mers la medicul ginecolog care mi-a spus sa le opresc imediat pt ca exista riscul iminent sa intru la menopauza. Si era vorba despre anticon. Logest(cele mai slabe in hormoni de pe piata). Imediat le-am oprit si treptat mi-a revenit ciclul normal. Si totul facut la sfatul medicului ginecolog!
Deci ATENTIE MARE dragi doamne!
0
09-12-2016, ora 16:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Chist ovarian si adenom ficat de la anticonceptionale?

@ isabella.isa

In urma unui ecograf abdominal si a unui CT abdominal am primit urmatorul rezultat: La nivelul lobului drept hepatic se evidentiaza in faza arteriala o formatiune hipercaptanta de 90/80/70 mm, bine delimitata (dar fara perete propriu), izodensa nativ si cu omogenizare cvasicompleta in fazele venoasa si tardiva, cu devierea venelor hepatice adiacente, fara extensie extracapsulara.

Intrebarea mea este pot fi anticonceptionalele cauza aparitiei acestei tumori? Intreb acest lucru deoarece medicul internist care mi-a recomandat CT mi-a spus ca tumoarea s-a marit ca urmare a administrarii anticonceptionalelor.
Mentionez ca am luat timp de 4 ani si jumatate anticonceptionale sub indrumarea medicilor de la cabinetul de planificare familiala, insa acestia nu mi-au spus nimic despre necesitatea efectuarii unor analize de sange inaintea administrarii anticonceptionalelor, desi aveam stari de voma in timpul menstruatiei.

Am efectuat acum 2 ani si un consult ginecologic in cadrul caruia am efectuat o ecografie transvaginala si medicul ginecolog mi-a spus ca totul este in regula si ca starile de greata apar deoarece anticonceptionalele nu si-au facut inca efectul.

Acum am descoperit si un chist ovarian de 20 mm tot in urma investigatiilor efectuate pentru problema hepatica. Ce riscuri reprezinta chistul? Ce tratament as putea urma avand in vedere faptul ca medicul internist mi-a interzis folosirea anticonceptionalelor? Exista alte tratamente pentru chist, care sa le pot lua in ciuda problemelor la ficat? Este necesara interventia chirurgicala sau chisturile dispar de la sine?

Multumesc
0
26-10-2017, ora 15:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Maria65

Am luat 2 saptamani anticonceptionalele microgynon, dupa care le am intrerupt fara sa termin folia, deoarece am observat ca aveam stari de depresie din cauza lor. Dupa ce le am intrerupt am inceput sa sangerez si am tot niste stari de schimbare de dispozitie ciudate. Ce efecte adverse ar mai putea aparea? Ar trebui sa ma ingrijorez?
0
12-02-2018, ora 17:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Praf de stele

Am un chist pe ovarul stang, menstruatie dereglata, chiar si lipsa, scurgeri continui maronii.Am fost la un consult ginecologic si mi s a prescris anticonceptionale Yaz, mentionez ca nu am mai folosit, sunt la a10zi si am inceput usor sa am probleme cu bila, greturi, balonare, amar in gura, arsuri stomacale.
0
28-08-2018, ora 22:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ mia880

Buna seara! Nu sunt sigura daca postez in sectiunea care trebuie, insa am nevoie de sfaturi. Acum 5-6 zile am avut un contact sexual iar prezervativul s-a rupt. Imediat la cateva ore mi-am dat seama si am luat o pastila de a doua zi. Citisem in prospect de efectele adverse, insa abia ieri au aparut dureri usoare de solduri si de spate. Astazi insa s-au agravat. Nu ma dor doar soldurile si spatele, ci am sangerari si ma dor picioarele, mainile, capul si am greturi. Este normal ca durerile sa fie atat de accentuate? Pentru ca astazi nu am fost in stare sa ma ridic din pat. Va rog, ajutati-ma.
0
18-09-2018, ora 08:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Doctor stomatolog Geanina Miu

Există medicamente contraceptive care reduc fluxul de salivă, care are un efect protector asupra gurii. Fără suficientă salivă, mucoasa bucală este vulnerabilă la infecții.
0
24-01-2019, ora 18:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ alexandrairina - tromboembolism pulmonar

Bună ziua,
Ma numesc Alexandra, am 22 de ani și anul trecut am suferit de tromboembolism pulmonar.
Acest mesaj îl transmit tuturor femeilor care iau anticoncepționale fata prescripția medicului.
Eu am urmat tratament cu Laurine, tratament recomandat la insistentele mele pentru ca aveam probleme cu acneea
L-am luat doar 3 luni, iar după prima luna aveam probleme cu respirația.
Cel mai important aspect este ca fumam cât 8, 9 țigări pe zi.
După 2 luni au început niște înțepături f puternice, am făcut lichid la plamanul stâng. Am urmat tratament cu antibiotice, apoi pleurezia s a extins la plamanul drept, iar într o seara nu am mai reușit sa respir deloc având intepuri extrem de puternice, cele mai dureri resimțite în viata mea iar 2 săptămâni nu am fost în stare nici sa merg, nici sa vorbesc, nici sa mănânc, nici sa dorm. Stăteam doar pe scaun pentru ca în alta poziție îmi era greu sa ma mișc datorita înțepăturilor.
Tatal meu mi a salvat viata pentru ca tot insista sa iau aspirina.
Aspirina fiind vasodilatator mi a salvat viata.
După ce am fost mai bine am fost internata pentru ca pleurezia nu trecea, unde s a constatat ca am avut tromboembolism pulmonar din cauza fumatului și a anticoncepționalelor.
Acum trebuie sa iau aspenter toată viata.
0
01-02-2019, ora 16:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ GabrielaGabrielav - cosuri spate, piept, fata, oprirea menstruatiei

Buna ziua, am 27 de ani si ma confrunt cu o mare problema.In urma cu 4 luni am intrerupt pastilele anticonceptionale Belusha la sfatul medicului ginecolog...deoarece luasem pastile timp de 5 ani de zile fara intrerupere...asa ca le-am oprit. Dar problema este ca de cand le-am oprit mi-a venit menstruatia doar o data cu intarziere de 2 saptamani si apoi nu mi-a mai venit de 3 luni...si au inceput sa imi apara cosuri pe spate, piept si fata.Nu stiu ce sa mai fac...cosurile nu trec cu nimic.ba din contra apar tot mai multe...am incercat masti, creme...chiar si pasta de dinti sa le usuc.si tot nimic...menstruatia intarzie sa mai apara...Nu stiu ce sa mai fac...
0
18-03-2019, ora 19:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Galactoree

Galactoree: factori de risc: antidepresive, sedative, medicamente pentru tensiune, anticonceptionale.
0
09-07-2020, ora 21:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ elena92BV

acnee

Buna ziua, am început sa iau Yasmin a-2 luna
Mi s-a bombardat fata cu acnee atit de tare((
Oare sa fie din cauza la contraceptive. Sa mai continui sau nu?
Adaugă un comentariu / răspuns
175 comentarii 1 2 ..... 5 6

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efecte secundare ale contraceptivelor orale combinate
  • Semnele de alarma in administrarea contraceptivelor combinate
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Studiu care atestă efectul nociv al pilulelor anticoncepționale asupra sănătății femeilor
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  •